Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
CezAreKayne
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Mężczyzna Petey

widziany: 17.08.2024 00:27

  • pliki muzyczne
    2251
  • pliki wideo
    168823
  • obrazy
    1841
  • dokumenty
    396

178967 plików
73008,54 GB

Ukryj opis Rozwiń
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 38,1 MB
  • 17 sie 24 0:25
Adolf Kudlinski
Opublikowany 22 lis 2017
SUBSKRYBUJESZ 55 TYS.Subscribe Subscribed Unsubscribe
Jedyne czego nam trzeba to mleko prosto od krowy i troche sily w rekach :)

danielo2032 miesiące temu
jak najbardziej się zgadza tak się robi masło ,tylko ważne by je dobrze wypłukać w zimnej wodzie ,i w miare szybko spożyć .Takie prawdziwe masło dość szybko jałczeje .Albo po prostu robić mniejsze ilości. Dobrze sprawdza się też śmietanka 30% kremówka a, do ubicia ja osobiście używam Blendera twaróg też super tylko do mleka odrobinke octu można dać i na ogień.pozdrawiam i życze więcej tak pouczających filmów , bo obecnie w naszym społeczeńswie przede wszystkim w kwiecie Polski brak tak cennych rad.
Marek Kunst2 miesiące temu
Panie Adolfie dwa razy w tygodniu kupuję od zaprzyjażnionej ktowy po 3l mleka .Z tego mam zsiadłego mleka ile chcę a resztę obwarzamy na twaróg.Dokupuję jeszcze 1l.albo 2litry śmietany i robię masło.Teraz mamy prąd ,więc blender w ruch i po 3-4 min mam masło na cały tydzień.To zalewanie zimną wodą to trzeba przefasować(łyżką przegładzić w tej wodzie).zmieniając wodę ok.4,5 razy.Oczyszczamy masło z serwatki,Dłużej nie zgorzknieje,Jest też maślanka pyszna,A z obwarzania pyszna serwatka,Ciekawe co w sklepowym maśle stanowi te pozostałe 8% ?Bo chyba nie czysta maślanka,Pozdrawiam myślących o tym co jedzą i co kupują,

Mariusz Brzostowski2 miesiące temu
Święta prawda Panie Adolfie... Masło jest pyszne! Co prawda trudno mi w Warszawie znaleźć mleko prosto od krowy a tym bardziej żywą krowę, ale radzę sobie inaczej... Można u nas kupić śmietankę 36% a ostatnio nawet 42% . Z tego świetnie robi się masło!! Z jednego pojemnika 200 ml śmietanki 42% po zaledwie 5 minutach w słoiczku po dżemie jest już zrobione pyszne masło!! Nie dość, że masło jest naprawdę pyszne (to zupełnie coś innego niż to ze sklepu!!) to jeszcze satysfakcja, że samemu się zrobiło, a także co także ważne wracają wspomnienia w wakacyjnych wyjazdów na wieś i smakowanie masła robionego w maselnicy przez moją babcię... Stare to czasy ale jakże piękne wspomnienia z tamtych lat.... Piękne czasy...
Aleksanra19612 miesiące temu
tak właśnie robię, mleko na twaróg, serwatka do obiadu, z mleka zsiadłego zbieram śmietanę i z części tej śmietany robię masło. Wszystko swoje. Mleko od krowy kupuję na rynku (mieszkam w dużym mieście wojewódzkim). Sama również piekę chleb. Swojej roboty wszystko jest najlepsze. Dzięki panie Adolfie za Pana programy.

z chomika megur

  • 57,1 MB
  • 17 sie 24 0:25
Adolf Kudlinski
Opublikowany 26 paź 2017
SUBSKRYBUJESZ 55 TYS.Subscribe Subscribed Unsubscribe
Na codzien wiekszosc uzywa roznych sztucznie wytworzonych srodkow do pielegnacji stref intymnych. Warto poznac naturalne alternatywy

z chomika megur

  • 115,7 MB
  • 17 sie 24 0:25
Adolf Kudlinski
Opublikowany 22 paź 2017
SUBSKRYBUJESZ 55 TYS.Subscribe Subscribed Unsubscribe
Różdżkarze wciąż są wykorzystywani przy budowach domów

jedenras2 miesiące temu
chyba nie powinno sie budować domów na żyłach

Enti2 miesiące temu (edytowany)
Mi mama opowiadała że dawniej różdżkarz wykrywał wodę za pomocą gałązki wierzby. Gdy gałąź się uginała w dół to oznaczało że pod nim jest woda
Galaktyczny Azor2 miesiące temu
Facet używa tzw rezonatora albo różdżek Hiszpańskich. Można znaleźć nim cieki i wykryć kierunek płynięcia wody. Wahadełkiem można określić głębokość. Różdżka Hiszpańska może być wykonana z drutu nawet stalowego a wahadełko nitka plus np mała nakrętka. Ważne jest dostrojenie wahadła do różdżkarza. Kto chce niech wierzy, kto nie chce niech nie wierzy....

Jez Jerzy2 miesiące temu
Ja tam wierzę w działanie wahadełka czy różdżek, które mają możliwości nieosiągalne dla technologii. Są obarczone marginesem błędu, zwłaszcza gdy mówimy o ludziach niewyćwiczonych w fachu lub zwykłych oszustach. Jednak ci, którzy się znają rzeczy potrafią wiele pomóc.
TheSalaboss2 miesiące temu
tym razem się wypowiem nawet bez oglądania filmu. OK czary mary dzikie węże widzę z komentarzy że nikt nie wierzy...pytanie nr 1. Każdy (prawie każdy kogo było stać) na wsi ma studnię na podwórku często kopaną jeszcze w czasach kiedy nie było żadnych urządzeń wykrywających ba nawet nie było nawet prądu. Skąd ci ludzie wiedzieli gdzie te studnie kopać ? Pomijając że często to były wody pod skórne wiele starych studni było trafionych dokładnie w żyłę wodą. Taka studnia charakteryzowała się tym że chociaż woda była głęboko to zawsze ale to zawsze nawet w upały na jednakowym poziomie i krystalicznie czysta jak mineralka!!! Skąd była ta wiedza?? Widziałem osobiście kilka lat temu faceta który coś takiego robił, także Panie Adolfie na pewno tych różdżkarzy jest więcej. Człowiek którego widziałem używał zwykłej wierzby, coś tam mówił że musi ona pochodzić z nad wody podobno najlepiej z nad stawu. Jak to działa - nie wiem, ale pytam jeszcze raz: jeżeli nie działa skąd pochodzą wszystkie studnie na wsiach.

z chomika megur

  • 53,3 MB
  • 17 sie 24 0:25
Adolf Kudlinski
Opublikowany 6 paź 2017
SUBSKRYBUJESZ 52 TYS.SUBSCRIBE SUBSCRIBED UNSUBSCRIBE
Nadszedł dobry czas na zbieranie grzybów ... i robienie zapasów ...

josek19642 miesiące temu
Na szczęscie, PO nie udało się sprywatyzować naszych lasów i dalej możemy sobie zbierać grzyby...

Hubert Podskalny2 miesiące temu
DZIADKOWIE MÓWILI, że wysyp grzybów zawsze zwiastowal zadyme wojenną Może to być też ograniczenie naszych praw człowieka. Zamordyzm😈😎!! Pozdrawiam . Grzyby posiadają też właściwości lecznicze.
Lotad 22 miesiące temu
U nas w Dolinie Baryczy też taki wysyp, tato codziennie po 1 - 2 koszyki przynosi (głównie borowików)

Czarny Indian2 miesiące temu
Dobry sposób Pan podał. Grzyby zrobione w ten sposób są od razu gotowe do jedzenia np. ze smażoną cebulka ale można je także dać tak jak Pan proponuje do zupy czy pierogów. A przy tym nie tracą swoich właściwości.

Robert Robert2 miesiące temu
Zebym mial zima zapach swiezych grzybow tylko oczyszczam z piachu igliwia i mroze surowe.

Pablo3 dni temu
Ma Pan rację,w tym roku byłem koło Suchedniowa w woj.Świętokrzyskim dwa tyg w czasie wysypu grzybów i choć zbieram grzyby od dziecka a mam 42 lata to faktycznie tyle grzybów nie widziałem nigdy a mieszkam w woj.Łódzkim.
Tom Podgorski2 miesiące temu (edytowany)
Grzyby zawierają najwięcej radionukleidów w szczególności cezu , życzę smacznego !! http://mazowsze.hist.pl/dlArticle.php?file=files/Notatki_Plockie/Notatki_Plockie-r1993-t38-n1_(154)/Notatki_Plockie-r1993-t38-n1_(154)-s42-43/Notatki_Plockie-r1993-t38-n1_(154)-s42-43.pdf

Rob Tro2 miesiące temu
Witam Panie Adolfie , ja choć trochę krócej żyje na tym świecie pamiętam taki wysyp prawdziwków , miałem wtedy 6 lat , prawdziwki nosiliśmy w zdjętych swetrach i kurtkach bo koszyków brakło i jeszcze jedna ważna rzecz , wtedy wyjebał Czarnobyl niestety , życzę dużo zdrowia , Robert z Sułkowa syn Zdzisława

z chomika megur

  • 59,7 MB
  • 17 sie 24 0:25
Adolf Kudlinski
Opublikowany 27 wrz 2017
SUBSKRYBUJESZ 52 TYS.SUBSCRIBE SUBSCRIBED UNSUBSCRIBE
Jak pozyskac nasiona ogorkow

Mojek Mojek2 miesiące temu
Witam wszystkich, Patrzac na filmy Pana Adolfa, przypomina sie mi moje dziecinstwo. Wychowywalem sie wielopokoleniowej rodzinie, gdzie kultywowalismy te same wartosci co Pan Kudlinski. Zylismy z tego co ziemia nam zrodzila, wlasne owoce, warzywa, mieso, ziola, itp. Bylo to inne zycie, pelne usmiechow na twarzy, mimo iz trzeba bylo pracowac aby byly plony. Jak wiekszosc, dalem sie skusic na zachodni styl zycia - czyli zrezygnowac z ogrodka, nie miec wlasnych plonow, a nabywac je w sklepach wielkopowierzchniowych. Pozniej bylem juz zmuszony do wyjazdow za granice, poniewaz nie wystarczalo na zycie, na podstawowe produkty. Widzac coraz gorsza sytuacje ekonomiczna w moim portfelu, postanowilem sie wyprowadzic za granice jak miliony moich rodakow, by polepszyc swoja sytuacje finansowa. Zachlysnalem sie tymi Markami, Euro, Funtami - tyralem jak wol pociagowy by miec jeszcze wiecej i coraz to nowsze gadzety. Po kilku latach zrozumialem, ze to wszystko powinno wygladac inaczej. Widzac ludzi zachodu, powiem tylko tyle, ze to sa chodzacy zombie. Gdybym mogl cofnac czas, nigdy bym nie zrezygnowal z zycia w Polsce. Zaluje tego gdy moja niezyjaca juz babcia oferowala mi swoj domek w spadku, kategorycznie odmowilem, nie bylo mnie rowniez przy smierci mojej matki. A teraz tulam sie po swiecie i wynajmuje jakies zaplesniale mieszkania czy tez domki w zachodniej europie i wpieram obce gospodarki. Zaluje tego wszystkiego co zostawilem w kraju i tego co juz nie wroci. Duzo bym dal by wrocic do tego wszystkiego, ale pozostaje pytanie, do czego? W Polsce nie mam juz nic. Do czego wracac, dziadkowie nie zyja, rodzice nie zyja, duza czesc wujostwa nie zyje, kuzynostwo za granica, goni za pieniedzmi i dobrami doczesnymi typu samochod Audi A8, iPhone, itp. Uwierzcie mi, gdybym znalazl kogos, kto by mnie przygarnal do siebie i pozwolil zyc u siebie na gospodarstwie za wykonywana prace, nie zastanowil bym sie ani przez chwile... Ktos taki jak Pan Adolf przypomina mi mojego dziadka oraz ojca w jednym plus ogromna wiedza, ktora umrze razem z nim i on to wie i stara sie nam przekazac... Ile ja bym dal by mieszkac z kims takim jak Pan Adolf...

z chomika megur

  • 30,3 MB
  • 17 sie 24 0:25
Adolf Kudlinski
Opublikowany 8 paź 2017
SUBSKRYBUJESZ 52 TYS.SUBSCRIBE SUBSCRIBED UNSUBSCRIBE
Film o bimberku najwidoczniej przypadł Panstwu do gustu ... oto ciąg dalszy ... pozdrowienia

były zwiadowca2 miesiące temu
spoko Panie Adolfie :))) tradycja nie zginie. Dużo zdrówka

Mirosław Gągalski2 miesiące temu
Oj niedobrze Panie Adolfie, niedobrze, żarty sobie robić z porządnych bimbrowników... pozdrawiam serdecznie.
AAA2 miesiące temu
Hah! Mówiłem, że to było dla jaj... :) 150 tys. osłon tego filmiku - gratulacje! :)
Karol Dziedzic1 miesiąc temu
No panie adolfie za pędzenie odliczą opłatę skarbową jeżeli już się robi takie rzeczy z doświadczenia lepiej się tym nie chwalić tylko małe ilości na własne potrzeby wyjdzie lepsze zdrowsze i swoje.Do pędzenia testowłem różne gatunki uszczelniaczy i odziwo najlepszym uszczelniczem jest ciasto z chleba nie daje posmaków jak uszczelki gumowe czy silikonowe i jest skuteczne na 100%. A z wina o mocy 10-13% po 2 krotnej destylacji jestem w stanie uzyskać alkochol o mocy 70-78%

Krzysztof Swaciński2 miesiące temu (edytowany)
Witam. Niestety jako stary degustator 😁 dałem się nabrać na ten numer . Po czterech dniach dynia zaczęła przeciekać i wewnątrz pojawiła się pleśń (przez nieszczelności wieczka ). Pozdrawiam

z chomika megur

  • 110,6 MB
  • 17 sie 24 0:25
Adolf Kudlinski
Opublikowany 25 wrz 2017
SUBSKRYBUJESZ 52 TYS.SUBSCRIBE SUBSCRIBED UNSUBSCRIBE
Prosty sposob na bimber :) 1kg cukru, 1litr wody ... przechwywac w cieplym miejscu....i gotowe
artur sadasd2 miesiące temu
proszę mi powiedzieć jakim cudem powstaje tam 60% alkohol gdy kiedy drożdże tudzież bakterie osiągają ino 18% przy optymalnych warunkach dolewaniem kolejnych parti cukru, w procesie nie zachodzi destylacja a tylko ona lub wymrażanie pozwala na osiągnięcie wyższych stężeń, ale do czego pije. Panie Adolfie czym pan badał powstałe stężenie alkoholu

z chomika megur

  • 71,3 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 10 cze 2017
W ekstremalnej sytuacji możemy się pożywić Tatarakiem zwyczajnym - oczywiście zdroworozsądkowo bez obżarstwa :)
Gregory2 godziny temu
Dziękuję Szanownemu Panu za to co robi dla Polaków, Słowian. Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz kieliszek koniaczku :)
Max ja1 godzinę temu
Suszone kłącze przeciwdziała zmęczeniu, pozwala na zwiększenie wysiłku fizycznego, łagodzi a często usuwa ból (zębów, głowy i innych) oraz przynosi ulgę w dychawicy oskrzelowej. Stosuje się też w stanach zapalnych i nieżytowych przewodu pokarmowego
Flidd42 minuty temu
Ja od zawsze mówiłem na ten tatarak - masełko i zawsze rosło na mokrych terenach ;)
George Ford15 minut temu
Kiedy byłem dzieckiem to jadałem tatarak, o czym zupelnie zapomniałem. Dziekuje za przypomnienie. Tatarak – wspomaga nerki, oczyszcza krew. Substancje lecznicze zawarte w kłączach tataraku powodują wzmożenie wydzielania soków żołądkowych i lepsze przyswajanie składników pokarmowych. Pomagają wątrobie w wydzielaniu żółci, a nerkom w zwiększeniu ilości wydalanego moczu. Tatarak znosi kurcze mięśni gładkich w przewodzie pokarmowym i moczowym. Odwar stosuje sie do pielęgnacji włosów.Mieszanka ziół na wątrobęPo szklance: kłącza tataraku, ziela mniszka, ziela glistnika, liści mięty, ziela dziurawca i porostu islandzkiego dobrze wymieszać. Dwie łyżki mieszanki zaparzyć 2 szklankami wrzątku. Parzyć pod przykryciem 30 min. Przecedzić. Pić przy stanach zapalnych i zakażeniach wątroby, zastojach żółci, zaparciach, bólach brzucha, zgadze, skurczach jelit i żołądka pół szklanki naparu 2 - 4 razy dziennie.

z chomika megur

  • 55,1 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 11 maj 2017
Cebula - specjalna odmiana ktorą warto uprawiać ... Cebula jest sadzona jesienia, zimuje w ziemi ...
Tolek2 dni temu
Panie Adolfie "cebula rodzinna" jest to nazwa potoczna cebuli szalotki. Nasiona szalotki i samą szalotkę można dostać wszędzie.

z chomika megur

  • 220,1 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 21 kwi 2017
Przepis na zupę ze składników jakie znajdziecie na łące ...
Robercik Smak10 godzin temu
Zdrowia panie Adolfie! żeby przeżyć tych skurwysynów co okradają nasz umęczony naród.
Włoszek Jacek3 godziny temu
Przecież to samo zdrowie nie te co od dzisiaj nam zafundują GMO po wprowadzeniu CETA. Samo zdrowie na tym się wychowałem tylko jescze była żywa zdrowa woda nawet w rowie, czy kałuży dało się ją pić.
wojo salo10 godzin temu
Super porady, chętnie bym kupił od Pana taki skrót wszystkiego co najpotrzebniejsze w formie książki lub jakiegoś kalendarza ☺ bo Pana wiedza jest ogromna, i warto by ludzie o tym się uczyli pozdrawiam i życzę zdrowia
Dawid Maśniak10 godzin temu
Nic dodać, nic ująć :) Konkretnie o roślinach i polityce :) Pozdrawiam! ;)
Michał 198810 godzin temu
Idzie GMO, nasi jasnie panujący złodzieje i polskojęzyczni żydzi zapewniają nam nie lada atrakcje. Panie Adolfie świetny materiał,:)
Cyryl10 godzin temu
Nas możę stać tylko na zielsko ale za to jest to 100tys razy zdrowsze niż sztucznie hodowane i chemią karmione ośmiorniczki. tfu! A pokrzywa to jest rzecz genialna i ja ją wolę od tego robactwa oceanicznego

z chomika megur

  • 63,5 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 4 kwi 2017
jak smakuje napój po 14 dniach od przygotowania ?
Morgomir \m/3 godziny temu
No i bardzo fajnie rozwiązana sprawa tych pseudo znawców którzy tak Pana hejtują ;) Bardzo ciekawe i mądre rzeczy pan dodaje, czekamy na kolejne filmy!
norbi001043 minuty temu
Witam Panie Adolfie chciałbym zwrócić się do pana z prośbą o apel w następnym odcinku. Otóż chodzi o to co tu się dzieje w komentarzach pod pańskim filmem- ludzie przestają ufać lekarzom medycyny współczesnej, chciałbym aby pan powiedział o tym że doświadczony i otwarty lekarz jest o niebo lepszy od różnych "znachorów" Którzy przeważnie uciekają gdy popełnią jakiś błąd. Oraz żeby pan oznajmił dla swoich subskrybentów że jak mają możliwość niech skorzystają z pomocy lekarza, owszem pan pokazuje jak się uporać z niektórymi chorobami, lecz jest więcej przeciw niż za żeby się do tego stosować jeśli ma się pod ręką doświadczonego medyka. I to co pan prezentuję oczywiście się przyda- jeśli nie będzie innego wyboru. Dziękuję za pana uwagę pozdrawiam. PS poproszę o łapki w górę by pan to zauważył ( nie znam się na youtubach jeśli łapka w górę nie dodaje widoczności to się obejdzie ) Pozdrawiam wszystkich

z chomika megur

  • 15,6 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 21 mar 2017
Dlaczego Krzem jest wazny dla naszego organizmu i gdzie mozemy go w naturze znalezc ..
Marcin Nowak3 godziny temu
Pani Marysiu jest Pani super. Uwielbiam słuchać Pani wykładów:)

z chomika megur

  • 31,1 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 17 mar 2017 Ostatni Lechita39 minut temu
Ci wszyscy ktorzy tu tego pana hejtuja to sa poprostu zgnile zydki,parszywa rasa won z Polski robaki!!!

z chomika megur

  • 52,4 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 12 mar 2017
Wek szofera możesz zamówić pod numerem telefonu: 503321555.
jedenras5 godzin temu
No i gitara. A Soku z klonu Pan nie pobierał ?
jedenras20 minut temu
Jest słodszy i świetne z niego syropy np. na kaszel
Michał Rapczyński h.Topór1 godzinę temu
Pozdrawiam Cię Adolfie Tak trzymaj, dziękujemy Topór
Małgorzata Laskowska3 godziny temu
Panie Adolfie wiele od pana można się nauczyć. Dziękuję.

z chomika megur

  • 59,7 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 11 mar 2017
Jak zdrowo sie odzywiac, czego unikac ... Weekendowa rozmowa
barbara sabela8 godzin temu
Do czyszczenia w łazience i kuchni polecam ocet, sodę i kolejki eteryczne
CCC8 godzin temu
Spory jest wybór past bez fluoru do kupienia w Polsce , głównie w sklepach ziołowych .
były zwiadowca4 godziny temu
Pani Marysiu, Panie Adolfie. Mieszkam w Anglii i stwierdził u mnie lekarz pierwszego kontaktu zbyt wysoki poziom cholesterolu (na podstawie przeprowadzonego badania krwi). Dostałem natychmiast receptę na statyny, które wykupiłem nie mając zamiaru ich brać bo uważam za bzdurę zbyt wysoki poziom cholesterolu. A wykupiłem ponieważ tu recepty są w systemie i każdy lekarz widzi na monitorze czy zostały wykupione. Po dwóch miesiącach poszedłem na kontrolne badanie krwi i do lekarza, który cały rrozpromieniony powiedział, że poziom spadł znacząco czyli kuracja działa. Ale mam brać te leki nadal. Takie skurwysyny !!! Z kim bym tu nie pogadał to ma podwyższony poziom cholesterolu i bierze leki. Taka porcja statyn miesięczna kosztuje ok. 1 75zł w przeliczeniu na złotówki. TO JEST BIZNES!! A to że te leki szkodzą to nikogo nie obchodzi. Dobrze, że jeszcze nie mogą sprawdzić czy to gówno zostało połknięte ale podejrzewam, że przy dzisiejszym poziomie rozwoju technologii już niedługo będą mogli to sprawdzić. Pozdrawiam serdecznie
Jolly Jo9 minut temu
Pasta do zębów... zmieszać 2 łyżki oleju kokosowego (najlepiej nierafinowany) z 1 łyżką sody kuchennej. Można dodać łyżeczkę ksylitolu i odrobinę cynamonu. Lub... zmieszać sodę kuchenną z wodą utlenioną. Zrobić taką papkę i czyścić zęby. Działają antybakteryjnie, wybielająco a ta z kokosem jeszcze nawilża i powstrzymuje rozwój próchnicy. Antyprespirant podobnie... olej kokosowy z sodą lub woda utleniona z sodą działają antybakteryjnie, niwelują zapach potu, kokos nawilża ciało.

z chomika megur

  • 21,4 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 1 mar 2017
Ziemniaki można wykorzystać do innych celów niż tylko jedzenie ...
Сашка4 godziny temu
Dziękuję panu za filmik o prastocie, zastosowałem sodę z Melasą i efekty są. Nie wiem czy pomoże w 100 procentach ale jak narazie efekty są i za to jeszcze raz dziękuję
Tomasz Kolodziejczyk1 godzinę temu
Na wsi bardzo popularne sa ziemniaki "w mundurkach". Wg tego co Pan mowi pieczone razem ze skora powinny posiadac pelne spektrum wartosci odzywczych :) Serwowane z siadlym mlekiem. Pychaaaaaa

z chomika megur

  • 36,5 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 20 lut 2017
Warto zaopatrzyc sie w odpowiednie obuwie na wszelki wypadek ..
Lord Of Darkness2 godziny temu
Pan Adolf to nasze Dobro Narodowe :)Dziękuję w imieniu swoim i wszystkich którym Pan pomógł.CWP
Malina RUI2 godziny temu
Podczas oddychania w tej kominiarce zawilgnie ona w ok 2/3 minuty na miejscach ust i nosa a po 10-ciu minutach już będzie mokre, w połączeniu z - 20/30oC jest to dramat i przemrożenie okolic ust i nosa w ok 2 godziny. Wiem na swoim przykładzie przy -18oC.
Jan Kowalski1 godzinę temu
Odnośnie munduru, to informuje, że Adolf już nie ma prawa ubierać się w mundur 13 Świętokrzyskiego Korpusu Polskich Drużyn Strzeleckich ponieważ został wydalony z organizacji. Wiadomość pewna z pierwszej ręki.
Bizon MG1 godzinę temu
Konkretnie, Kto wydalił, za co, jakiś wiarygodny dowód. Komentarz to każdy może sobie napisać...
Jan Kowalski52 minuty temu
13 Świętokrzyski Korpus PDS a konkretnie zarząd korpusu wydali Adolfa z powodu głoszonych przez niego dziwnych poglądów, wiecie słowiańskie przykazania, słowiańskie bóstwa ogólnie poglądy pogańskie. Zarząd nie mógł sobie na to pozwolić ponieważ 13 Korpus odnosi się do wartości katolickich Bóg Honor Ojczyzna. Oficjalnie żeby nie szkodzić Adolfowi podaje się wiadomość że to niby Adolf sam złożył rezygnację ale wiem że został wydalony właśnie z powodu głoszonych poglądów.
makaw666makaw49 minut temu
Jak to za co? Nie pamiętacie już sprawy z nielegalną bronią? Sprzedał swoich to go wywalili. Gdyby nie długi język Pana Adolfa to oni nadal by mieli broń.
makaw666makaw46 minut temu
Takie kombinezony są świetnie przy minimalnej aktywności ruchowej. Gdy uciekamy, poruszamy się cały dzień to ten kombinezon nie zda egzaminu bo nie przepuszcza powietrza. Rozwiązaniem są ubrania termoaktywne, a nie kołdra na zamek.
Ad St1 godzinę temu (edytowany)
W zeszłym roku kupilem buty Protektor goray plus za ok 500zł i nie wytrzymują kilku godzin w mokrych warunkach, przemakają, porażka.

z chomika megur

  • 29,0 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 19 gru 2016

z chomika megur

  • 61,0 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 16 gru 2016
Jak przygotować kiełbase bez konserwantów i chemicznych dodatków ..

z chomika megur

  • 26,6 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 26.11.2016
Czy warto jesc smalec?
Szymon M1 dzień temu
Po prostu dżem ze świni :D
OutdoorFun1 dzień temu
Profil lipidowy smalcu w porównaniu do oliwy z oliwek jest....korzystniejszy dla zdrowia - wbrew medialnej nagonce na ten rodzaj tłuszczu. Aha i jeśli smalec to robiony samodzielnie ze słoniny, z tego co zauważyłem ten sprzedawany w sklepie zawiera coraz więcej "E-ulepszeń".
Gregory1 dzień temu
Bo "goje" to zwierzyna i nie mają być zdrowi, mają dawać koncernom farmaceutycznym zarabiać. Zdemaskowany ściśle tajny judaizm… http://alexjones.pl/aj/aj-nwo/aj-informacje/item/100046-zdemaskowany-scisle-tajny-judaizm
munio1631 dzień temu
Tłuszcze roslinne utwardzane to trucizna, usa w ciagu 3 lat ma wycofac je z obiegu!
artur3220 godzin temu (edytowany)
Wszystko co powiedział pan Adolf o smalcu jest prawda, i o tym ze smalec ze świni wyhodowanej na pokrzywie i skrócie jest jak balsam dla podniebienia człowieka, mięso smalec, a nawet kosci z takiej świni ma : smak ,kolor nie to co te karmione na paszach z stymulatorami wzrostu
Grazyna Domagala1 dzień temu
Smalec ze skwarkami jest pyszny ,tak się jadło,do tego ogórek z beczki to było jedzonko zdrowe .ale i trzoda była zdrowo karmiona,Hmm a teraz ,gdzie kupić taką świnkę?
Grazyna Domagala22 godziny temu
Kupuje od rolnika,ale to już nie to samo, jak rodzice uchowali świniaka na śrucie,kartoflach,to bylo mieso pachnące,smaczne,dobrze się trzymało zaprawione w słoiku, ten smak niepowtarzalny czuje jeszcze w ustach do dzisiaj...

z chomika megur

  • 26,2 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 25.11.2016
Do czego moze sie przydac ? zapraszam do obejrzenia filmu ..
Harry Callahan1 godzinę temu
Widać, że Pan Adolf był gdzieś szkolony

z chomika megur

  • 37,4 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 25.11.2016 pendecho gajewski52 minuty temu
O jeeeee start i takie porównanie :)) no jakby dalej iść tą narracją z kobietą, to jest i odwrócić;) i że rozebrać trudno i że twarda i że trzeba rozerwać:) miód i orzeszki;))) wyciąć co najgorsze, rozciąć na połowę:))) Pan Adolf poprawił mi humor na resztę dnia:)) ale słucham dalej:)

z chomika megur

  • 17,7 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 13.11.2016
Jak przechowywać twaróg oraz mleko
jedenras9 godzin temu
No niestety pasteryzacja zabija np lizynę ale jak człowiek głodny to i to wciągnie w czasach niedostatku
Bożena Kęcerska6 godzin temu
Panie Adolfie! Dzięki, nie miałam pojęcia, że ser można pasteryzować. Ma Pan dużą wiedzę. Proszę o książkę, na wypadek, gdy zabraknie prądu. Nie jedno życie może Pan uratować.
Alfred Kawalski1 godzinę temu (edytowany)
Panie Adolfie, jest Pan niesamowitym człowiekiem, który dzieli się ze swoją bezcenną wiedzą z innymi. Dzięki Panu uzmysłowiłem sobie jak ważne jest ,,myślenie na zapas" i robienie przetworów z tego czym obdarza nas ziemia na przełomie prawie całego roku. Pozdrawiam serdecznie
Krzysztof Zieliński8 godzin temu
Pytanie a pastryzowanie mleka krowiego ? nadaje sie?
SondaPower6 godzin temu
Krzysztof Zieliński no krowiego tak. Byle by nie tego ze sklepu :)
Fenriz the Jester1 godzinę temu
Pasteryzacja i wysoka temperatura wypalają wartości odżywcze i denaturyzują mleczne enzymy. Średni pomysł, no chyba że chodzi tylko o zapchanie kałduna.

z chomika megur

  • 41,1 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 30.10.2016
Jak przygotować pyszne danie na teraz i na trudne czasy
S Power12 godzin temu (edytowany)
Paniw Adolfie jest Pan Mistrzem Swiata dla mnie. Kazdy ojciec, dziadek, syn i wnuk powinien miec wiedze jaka Pan Adolf sie dzieli. Brawo Panie Adolfie. Brawo. Niech Pana Bog blogoslawi.
Michał Hunicz13 godzin temu (edytowany)
Dobra robota Panie Adolfie! Liczę na to, że młodzież taka jak ja przestanie żreć jakieś gówno i zacznie rozumieć problem tego, że ciężkie czasy nadchodzą! Zalajkujcie, żeby Pan Kudliński widział.
PisaqTHC13 godzin temu
Dzięki Pana puszkom jestem parę ciepłych posiłków do przodu, bo idealnie nadają się do sycącego dania do zrobienia w kilka-kilkanaście minut, co jest genialne po pracy, albo w terenie jeśli ma się pod ręką wrzątek. Chętnie spróbuję i tego, bo na kuchni terenowej to Pan się zna.

z chomika megur

  • 31,6 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 26.10.2016
Pozyskiwanie wolnych od GMO nasion do własnych upraw na działce
RazorFX22 godziny temu
Nasiona poki co w Polsce wszystkie sa nie modyfikowane
Sara Kozłowska22 godziny temu (edytowany)
Ja nasiona sałaty zbieram w prosty sposób, na górę wkładam wódek wyzywam sałata i wale ze wszystkich sił o ziemię, łodyge wywalam a w worku mam nasiona. Natomiast nasiona z pietruszki lub marchewki pozyskuje na następny rok, czyli zostawiam na zimę kilka marchewek i pietruszkę i ona na lato rośnie rośnie kwiat, a jak kwiat to i nasiona, cebulę i czosnek tak samo, Pozdrawiam.
Bóg Wrzechmogący21 godzin temu (edytowany)
Wszyscy teraz o tym GMO gadają. A mnie zastanawia kilka rzeczy. Np. bezpestkowe mandarynki w sklepie, bezpestkowe arbuzy, bezpestkowe banany. Myślicie, że owoce mogą rosnąć bez pestek? NIE! Nie mogą. Większość owoców, które aktualnie możemy kupić jest w mniejszym lub większym stopniu modyfikowana. Każdy kto ma ogród a w ogrodzie jabłoń lub gruszę, wie, że na jego drzewku nigdy nie wyrośnie taki śliczny, idealny owoc jak te w sklepie. Oczywiście mowa tu o drzewkach bez oprysków itp. GMO nie jest zagrożeniem dla zdrowia, jest zagrożeniem dla portfela. Rolnicy zostaną zmuszeni do kupowania modyfikowanych nasion. Ale nie martwił bym się aż tak bardzo, że niemodyfikowana żywność zniknie. Zostaną przydomowe ogródki lub działki warzywne czy sady owocowe, w których ludzie dalej będą sadzić własne nasiona. GMO zostanie wprowadzone na rynek i prawdopodobnie go zdominuje, ale niemodyfikowane nasiona również będą dostępne. Zostaje tylko kwestia ceny... Tak w ogóle to przykre, że trzeba ludziom pokazywać jak pozyskać nasiona. Coraz częściej widzę, że ta cała cywilizacja się cofa i ogłupia. Pan Adolf to mądry facet. Ale nie ze wszystkim co mówi należy się zgadzać. Część z tego co stara się przekazać nie ma poparcia w nauce. Pozdrawiam.

z chomika megur

  • 31,7 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 12.10.2016
co to takiego topinambur?
infouprawa1 godzinę temu
Z tymi 80 latami to chyba przesada. Tak czy inaczej topinambur to bardzo dobre rozwiązanie dla ludzi przygotowujących się na trudne czasy. Urośnie w wielu miejscach i mało kto go rozpozna. Urośnie bez nawożenia, ale z nawożeniem oczywiście wyda lepsze plony. Nawozy każdy może sobie pozyskać, nawet nie mając zwierząt, choćby używając gnojówki z pokrzywy. Pozdrawiam Panie Adolfie, oglądam Pana wszystkie filmiki.
Hubert Wszeborowski3 godziny temu
Żadna zaraza nie ruszy topinaburu ale za to dziki go bardzo lubią.
bhima5553 godziny temu
Panie Adolfie, w naszym rządzie nie ma debili, są tylko zdrajcy na usługach różnych państw i korporacji. Za jaja ich i na latarnie. Pozdrawiam.
FilipEffatha5 godzin temu
Dobra publikacja. Dodam że tompinambur wyrośnie absolutnie na każdej glebie.
Łukasz Guzielak17 minut temu
Z tego co wiem CETA to trup zostawiony w szafie Przez poprzedni Rząd PO-PSL
Rafal Tomaszek3 godziny temu
Bardzo pożyteczne materiały ogląda się to z zaciekawieniem i dużo zyskuje.Mam 37 lat pracuję zawodowo już piętnaście lat jak mi przyszło wyliczenie symulacja emerytury z ZUS złapałem się za głowę i zdałem sobie sprawę że na starość będę żył w biedzie więc dobrze już teraz zacząć się uczyć co można zjeść i jak to pożywienie zdobyć.Bardzo wartościowy kanał oby tak dalej Panie Adolfie.
0plp06 godzin temu
Właśnie tutaj dezinformuje. Topinambur powinno się gotować, na surowo może powodować wzdęcia, topinambur zawiera inulinę nie trawioną przez ludzki organizm który pod wpływem obróbki termicznej zamienia się w fruktozę. Również topinambur nie powinno się obierać bo najwięcej składników odżywczych znajduje się przy tej skórce.

z chomika megur

  • 82,0 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 17.07.2016 Malina RUI18 godzin temu
Pomaga też na pryszcze na 17-latku ?
Marek Wojcik19 godzin temu
Łacińska nazwa rośliny (Achillea) pochodzi od imienia Achillesa, który miał używać tego ziela do leczenia ran (uleczył nim ponoćTelefosa, którego uprzednio zranił włócznią

z chomika megur

  • 27,6 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 14.07.2016 Violetta Pruska21 godzin temu
Ale super :) Jak się nazywa ta roślinka?
rysiu zdzisiu21 godzin temu
wierzbowka kiprzyca
Bożena Makuła1 dzień temu
Panie Adolfie,jaka jest nazwa botaniczna tej roslinki?ona jak przekwita to rozsyła po swiecie takie kłaczki,jak bawełna...:) Pozdrawiam i dziekuje za pouczajace filmiki :)
Ragnarok Asgartus1 dzień temu
No, ale to żadna herbata.... Zalewając wrzątkiem owoce lipy, też mamy "herbatkę". To zwykły napar, a nie herbata.
HerrKielbasa20 godzin temu (edytowany)
Pisałem pod wcześniejszym filmem o "herbacie", napiszę i pod tym: herbatę pije się ze względu na jej orzeźwiające i stymulujące właściwości. Natomiast to jest wierzbówka kiprzyca, która odwrotnie - uspokaja i usypia. Także 'rosyjska herbata' jest przeciwieństwem prawdziwej herbaty.
hassium707 godzin temu
z herbatą i jej właściwościami jest tak: krotko parzona ma właściwości pobudzające, długo parzona uspokajające, chodzi o prędkość przechodzenia składników do naparu
rysiu zdzisiu21 godzin temu
wszedzie to rosnie na starych polach, przy lasach , zrebach....
HerrKielbasa20 godzin temu
Bo to nie jest polska herbata, tylko rosyjska - koporskij czaj. Adolf jest chyba pierwszą osobą która nazwała ją polską :)

z chomika megur

  • 27,1 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 04.06.2016

z chomika megur

  • 116,9 MB
  • 17 sie 24 0:25
Opublikowany 20.05.2016 apista22 minuty temu
Dla mnie to nic niezwykłego, zwykły twaróg, który można od krowiego mleka także robić. Co więcej jeśli nie mamy octu to zwyczajnie możemy mleko odstawić by skwaśniało 1-3 dni (nie każde mleko kwaśnieje), po czym podgrzewamy aż zrobią się grudy i oczywiście przez cedzak, jak nie mamy obciążnika to wystarczy poczekać dzień i mamy twaróg, tylko z konsystencja grudkową. Ser który jest na filmie możemy w solance przez 1-2 dni potrzymać co jakiś czas odwracając a następnie odkładamy do chłodnego miejsca przewracając codziennie by równomiernie dojrzewał, po miesiącu mamy ser ala koryciński dojrzewający. Tego jeszcze nie próbowałem. Ser topiony również się z takiego jak na filmie sera wytwarza. Wystarczy rozdrobnić ser na małe kawałki, posypać sodą oczyszczoną (nie z biedronki-bo nie wyjdzie przez jakość sody) po stopieniu sera podgrzewamy na parze mieszając, i gdy nie ma już grudek przelewamy do naczyń do ostygnięcia. Z żółtym serem na szybkiego to należy dodać żółtka do sera, mieszać na ogniu do zbitej konsystencji, i do pojemników by uformować kształt. Z masłem to należy odwirować jeszcze ciepłe mleko (wirówka ukraińska 400zł)by pozyskać śmietanę, najlepiej gęstą, po odstaniu i schłodzeniu większej ilości śmietany wrzucamy do blendera, maselnicy ręcznej czyli bańkowej, albo nawet pralki frani z plastikowym wirnikiem, miksujemy śmietanę do uzyskania grud, jak potrzeba to dolewamy zimnej wody by one powstały. Wyjmujemy i w misce wygniatamy drewnianą łyżką by wycisnąć maślankę i mieć konsystencję pierwotnego masła. Już bym to wszystko produkował legalnie gdyby nie przepisy które muszę mieć ala unijne, sanepidowskie. Póki co działam w szarej strefie. Wszystko jest proste ale potrzeba chęci do pracy.
Marcin Malinowski1 minutę temu
PS: A ten symbol słowiański na serze był wykorzystywany przez naszych podhalańczyków długo przed II Wojną Światową! https://wiaraprzyrodzona.files.wordpress.com/2015/03/swastyka.jpg

z chomika megur

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    0
  • pliki wideo
    51
  • pliki muzyczne
    0

51 plików
2,65 GB




Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (144)Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (144)
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności