Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

lazanki_1.jpg

z kapustą i ka..ty - lazanki_1.jpg
Download: lazanki_1.jpg

42 KB

(512px x 384px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Łazanki z kapustą kiszoną, kiełbasą i pieczarkami



Składniki na 4 porcje:




250 g makaronu łazanki (można zrobić samemu, ale mnie się nie chciało)

500 g kapusty kiszonej (może być trochę więcej)

2 cebule

10-12 pieczarek

laska albo i dwie kiełbasy (u mnie wiejska)

3 łyżki oleju

2 liście laurowe

3 ziarnka ziela angielskiego

pieprz, kminek, chili



Kapustę pokroić, włożyć do garnka, podlać ciepłą wodą, dodać ziele angielskie i liście laurowe. Gotować ok 40 minut od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą, jeśli kapusta jest zbyt sucha.

Dwie cebule obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Gdy będzie złota dołożyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i pieczarki. Podsmażyć wszystko razem (aż woda z pieczarek odparuje) i przełożyć do kapusty. Całość doprawić pieprzem, szczyptą chili i kminku.

Makaron ugotować al dente, dodać do kapusty i wymieszać.


Może danie nie wygląda zbyt pięknie, ale smakuje świetnie.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
z kapustą i ka..ty - Gołąbki domowe.jpeg
Gołąbki 1 główka kapusty białej 1/2 kg mielonego mię ...
Gołąbki 1 główka kapusty białej 1/2 kg mielonego mięsa 1-2 woreczki ryżu(do wyboru) 1 cebula ząbek czosnku 1 jajko vegeta,, pieprz, majeranek Główkę kapusty sparzyć w osolonej gotującej wodzie i po kolei ściągać liście ( gdy dojdziemy do liści które są jeszcze białe a nie szkliste , wtedy wkładamy spowrotem do gotującej się wody kapustę) Ryż gotujemy, po ugotowaniu od zimnego dodajemy mięso ,czosnek, jajko(jajko lepiej wiąże całą masę). Kroimy w kostkę drobną cebulę i zeszklimy ma maśle dodajemy do ryżu i mięsa. Wszystko przyprawiamy do smaku. Gotowy farsz nakładamy na liście kapusty i zawijamy jak rolady. Gotowe gołąbki wkładamy do garnka(na dnie układamy nie wykorzystane liście kapusty) wlewamy rosołek z kostki i trochę majeranku,gotujemy na małym ogniu ok.godziny. Podawać z sosem pomidorowym-odlac rosołek ,dodac przecier i mąkę(mały słoiczek przecieru i 1-2 łyżki mąki),rozrodic ,zalac gołąbki i zagotowac.
z kapustą i ka..ty - ffhfrrr.jpg
Przepis - Kiszona kapusta gotowana do obiadu SKŁADNIKI: ...
Przepis - Kiszona kapusta gotowana do obiadu SKŁADNIKI: * Kapusta kiszona ok 1kg * smalec z skwarkami * kawałek gotowanego boczku * kminek * pieprz ziolowy * sol * liśc laurowy * ziele angielskie PRZYGOTOWANIE: Kapustę kszona pluczemy i wkladamy do garnka , podgotowujemy , jesli nadal jest za kwaśna odlewamy wodę i dolewamy świeżej , dusimy dodając liśc laurowy 2-3 sztuki ziele angielskie kilka ziaren oraz 2 łyżki smalcu ze skwarkami oraz pieprz sol do smaku oraz kminek , boczek kroimy w kostke i podpiekamy wkładamy do kapusty i dusimy około godziny , zagęszczamy mąką pszenną i podajemy jak dodatek:)
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności