Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Przekąski na zimno 020.jpg

tunia-85 / Przepisy / przekąski / Przekąski na zimno 020.jpg
przekąski - Przekąski na zimno 020.jpg
Download: Przekąski na zimno 020.jpg

1,01 MB

(2338px x 1700px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazek
Inne pliki do pobrania z tego chomika
przekąski - pikantne_rogaliki_popup_watermark.jpg
Pikantne rogaliki Czas przygotowania: 3 godzin Składnik ...
Pikantne rogaliki Czas przygotowania: 3 godzin Składniki ciasto: 5 szklanek mąki pszennej 20 g drożdży świeżych łyżeczka soli 3 łyzki oleju słonecznikowego łyżka cukru 455 ml ciepłej wody mąka do podsypania Nadzienie: 2 szklanki sera żółtego startego papryka czerwona zielona część cebulki dymki lub szczypiorek zioła prowansalskie jajko tymianek pikantne rogaliki z książeczki "Szybko i smacznie chleby i wypieki" w tłumaczeniu Joanny Borysiak Etapy przygotowania Drożdze wymieszać z ciepłą wodą i cukrem i polączyć z pozostałymi składniki ciasta. Dodając stopniowo mąki wyrobić ciasto aż stanie się gładkie i elastyczne (można ręcznie lub używając robota). Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Gdy ciasto powiększy swoją objętość na posypanej mąką stolnicy uformować ciasto w kulę. Przeciąć na pół lub nawet na 3 częsci a następnie każdą cześć rozwałkować na koło o grubości ok 1cm i pokroić na trójkąty. Paprtkę i dymkę pokroić drobno. Każdy trójkąt posypać serem, papryką, dymką i ziołami. Zrolować trójkąty od podstawy do czubka w rogaliki. Ułożyć rogaliki na natluszczonym papierze do pieczenia, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 40 minut. Po tym czasie rogaliki posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kawałkami papryki i zielonej dymki, tymiankiem lub innymi ulubionym ziołami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220st na ok 15minut. Piec aż będą złote. Mi wyszło 14sztuk. Oczywiscie nadzienie można modyfikować w zależnosci od upodobań, dać pieczarki, szynke, salami, tuńczyka, co kto lubi. Jedyna uwaga z mojej strony taka żeby tego nadzienia nie żałować, mi wydawało sie że jest ok, a tymczasem dałam trochę za mało, bo rogaliki fajnie urosły i po upieczeniu było wiecej ciasta niż nadzienia.
przekąski - thumb_625x470_113.jpg
Indyk w galarecie Składniki filety z indyka 1.0 kilogra ...
Indyk w galarecie Składniki filety z indyka 1.0 kilogram + tymianek 1.0 łyżka Żelatyna 2.0 łyżki Filety myjemy i osuszamy. Nacieramy solą, pieprzem oraz tymiankiem. Smarujemy olejem. Chłodzimy 2 godziny. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i wlewamy odrobinę bulionu lub wody. Przykrywamy i pieczemy godzinę i 10 minut w temperaturze 180 °C. Wyjmujemy, studzimy i kroimy w plastry. Rozkładamy na półmisku. 2 Owoce myjemy. Pomarańczę sparzamy, kroimy ze skórką w plastry. Brzoskwinie kroimy w cienkie półplasterki, winogrona przekrawamy na pół. Dekorujemy mięso. 3 Żelatynę mieszamy z małą ilością wody, odstawiamy. Sos z pieczenia przecedzamy. Wlewamy wino i szklankę bulionu lub wody. Zagotowujemy. Dodajemy żelatynę i mieszając podgrzewamy. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Studzimy. Tężejącą galaretą zalewamy indyka. Odstawiamy do zastygnięcia. wino białe słodkie 1.0 szklanka brzoskwinie z puszki 4.0 sztuki pomarańcze 1.0 sztuka winogrona ciemne 20.0 dekagramów + bulion lub woda 1.0 szklanka olej 4.0 łyżki + pieprz biały do smaku wg. uznania 2.0 szczypty sól do smaku wg. uznania 2.0 szczypty cukier do smaku wg. uznania 2.0 szczypty
przekąski - Karp_w_galarecie_400x0_rozmiar-niestandardowy.jpg
Karp w galarecie Karp w galerecie wygląda i smakuje zna ...
Karp w galarecie Karp w galerecie wygląda i smakuje znakomicie. Rybę podaje się skropioną sokiem z cytryny lub z dodatkiem sosu tatarskiego. Karp w galarecie Składniki 1 kg świeżego karpia 2 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera 2 jajka cebula łyżka żelatyny sok z cytryny liść laurowy 4 ziarenka czarnego pieprzu 4 ziarenka ziela angielskiego Sposób przygotowania Karpia umyć, oczyścić z łusek, sprawić, odciąć łeb, umyć i pokroić w dzwonka. Włoszczyznę obrać, umyć i pokroić. Włożyć do garnka, dodać łeb i zalać wodą, tak by dokładnie przykryła wszystkie składniki. Doprawić solą i cukrem, przykryć i ugotować. Do gorącego wywaru włożyć pozostałą rybę i przyprawy; gotować na małym ogniu jeszcze przez 15-20 minut. Wyjąć ugotowaną rybę na talerz i wystudzić. Przecedzić wywar. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, następnie rozpuścić w ciepłym wywarze i ponownie zagotować całość. Doprawić sokiem z cytryny. Jajka ugotować na twardo pokroić i ułożyć na karpiu. Rybę zalać galaretą i wstawić do lodówki. Rybę podawać skropioną sokiem z cytryny lub z dodatkiem sosu tatarskiego. Do przybrania można użyć natki pietruszki, zielonego groszku, czerwonej papryki, cząstek cytryny, liści sałaty.
przekąski - szynka_w_galarecie_z_warzywami.jpg
Szynka w galarecie z warzywami Składniki szynka ...
Szynka w galarecie z warzywami Składniki szynka konserwowa 20 dag marchew 1 szt korniszon ogórek 2 szt żelatyna 1 opakowanie rosołek w kostce 1 szt Sposób przyrządzenia Na półmisku poukładać szynkę pokrojoną w dużą kostkę, marchew w plasterkach i korniszonka w plasterkach. W wodzie rozrobić rosołek i rozrobić żelatynę. Żelatyną zalać warzywa i szynkę. Ozdobić majonezem.
przekąski - roladki_z_szynki_w_galarecie_2.jpg
Składniki szynka gotowana 7 plastrów pieczarki ...
Składniki szynka gotowana 7 plastrów pieczarki 15 dag jajka gotowane na twardo 5 szt galareta do mięs 0,5 l cebulka Sposób przyrządzenia Pieczarki poddusić z cebulką, dodać do tego jak ostygnie posiekane jajka, wymieszać, faszerować wędlinkę, ułożyć na półmisku i zalać galaretą
przekąski - schab_w_galarecie_4.jpg
Schab w galarecie Składniki schab 60 dag cebula ...
Schab w galarecie Składniki schab 60 dag cebula 1 sztuka ząbek 1 czosnek vegeta do smaku sól do smaku pieprz do smaku olej do smażenia bulion 2,5 szklanki żelatyna wg przepisu na opakowaniu Sposób przyrządzenia Czosnek rozgnieść ze solą natrzeć mięso, oprószyć pieprzem i odstawić na2-3godz.Na patelni rozgrzać olej , obsmażyć mięso ze wszystkich stron ,przełożyć do garnka do smażenia , obsypać vegetą , podlać 1szklanką ciepłego bulionu i dusić do miękkości ok. 40 min. Często obracając. Cebulę pokroić , przesmażyć dodać do mięsa . Uduszony i wystudzony schab pokroić na plastry , ułożyć na półmisku zalać tężejącą galaretką przygotowaną z 1,5 szklanki bulionu połączonego z żelatyną wg przepisu na opakowaniu.
przekąski - grzybowe_rozmaitosci_na_majowke_popup_watermark.jpg
Grzybowe rozmaitości na majówkę Czas przygotowania: 2 g ...
Grzybowe rozmaitości na majówkę Czas przygotowania: 2 godzin Ilość porcji: 10 Składniki nadzienie 1 kg grzybów mrożonych mieszanych 2 cebule tłuszcz do smażenia 4-5 ząbków czosnku szczypta estragonu sól pieprz 2 łyżki sosu chińskiego chili 3 łyżki bułki tartej 1 jajko garść szczypiorku ciasto 900 g mąki 4 łyżki cukru 3 jajka 10 dkg drożdży 400 ml śmietany 18% 150 g margaryny Kasia Pyszne rozmaitości na majówkowe spotkanie :) Etapy przygotowania Grzyby rozmrozić, ugotować we wrzątku, jeśli były gotowane to nie trzeba już gotować. Cebulę pokroić i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, przyrumienić i dodać grzyby i przyprawy a także posiekany czosnek. Dusić do odparowania. Wystudzić i dodać bułkę tartą, posiekany szczypiorek i jajko wymieszać . Śmietanę rozrobić z drożdżami i cukrem. Wszystkie składniki zagnieść na luźne ciasto. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Wałkować na ok 0,5 cm i robić różne kształty pasztecików nadziewanych grzybkami. Jeśli robimy babeczki to można na każdej położyć plasterek mozzarelli. Smarować rozmąconym jajkiem i piec w temp 180 st ok 20 min do ładnego zrumienienia. Podawać z czerwonym barszczykiem .. Można też ciasto nadziewać jabłkami i upiec słodkie sakieweczki.
przekąski - ziemniaczki_zapiekane_w_smietanie.jpg
Ziemniaczki zapiekane w śmietanie Czas przygotowania: 2 ...
Ziemniaczki zapiekane w śmietanie Czas przygotowania: 20 minut Czas zapiekania: 1 godzin Ilość porcji: 3 Składniki 1 kg ziemniaków 1 duża cebula 1 szklanka śmietany 18% sól morska pieprz tymianek masło tarta bułka Można jeść je same lub z mięskiem i do tego surówka Etapy przygotowania Ziemniaki obrać i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Cebulę obrać i pokroić w ok. 3 mm krążki. Dno i boki naczynia żaroodpornego wysmarować masłem, położyć plastry ziemniaków posypać solą, pieprzem i tymiankiem.Rozłożyć połowę cebuli, warstwę ziemniaków ,posypać solą, pieprzem , tymiankiem i położyć resztę cebuli.Na wierzch ułożyć ziemniaki posypać przyprawami ,zalać śmietanką ,przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika.Temperaturę nastawić do 200 stopni.Zapiekać przez godzinę czasu , 20 minut przed końcem położyć wiórki masła , posypać bułką i zapiekać bez pokrywy aż się zarumieni.
przekąski - jajka_ziolowe_eli_popup_watermark.jpg
Jaja ziołowe Czas przygotowania: 30 minut Czas gotowania ...
Jaja ziołowe Czas przygotowania: 30 minut Czas gotowania: 10 minut Ilość porcji: 6 Składniki 6 jajek ugotowanych na twardo 1/2 pęczka szczypiorku kilka gałązek natki pietruszki kilka gałązek koperku 3 łyżki majonezu Kieleckiego sól pieprz Jajka faszerowane ziołowe,na Wielkanoc i nie tylko. Etapy przygotowania Jajka przekroić wzdłuż na pół.Ostrożnie wyjąć żółtka i włożyć do miseczki.Umyte i osuszone zioła drobno posiekać.Żółtka dokładnie rozgnieść widelcem,dodać zioła,majonez,przyprawić pieprzem,solą i wymieszać.Masę nakładać do szprycki do kremów z końcówką z dużą gwiazdką i wyciskać do połówek białek.Smacznego!
przekąski - jaja_w_miesie_popup_watermark.jpg
Jaja w mięsie Czas przygotowania: 40 minut Czas smażeni ...
Jaja w mięsie Czas przygotowania: 40 minut Czas smażenia: 15 minut Ilość porcji: 10 Składniki 0,5 kg mięsa mielonego 1 jajko 0,5 szklanki bułki tartej olej Sol, pieprz 10 jajek ugotowanych na twardo 5 łyżek mąki idealne na przystawke Etapy przygotowania Mięso mielone wyrabiam jak na kotlety, dodaje jajko, bułkę tartą i przyprawy. W międzyczasie gotuje jajka. Obrane, wystudzone jajka obtaczam w wyrobionej masie mięsnej, obtaczam w mące i rzucam do gorącego, głębokiego tłuszczu! Piekę na złoty kolor, po wystudzeniu kraje na połówki i posypuje zieleniną.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności