Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

page120_21.jpg

tunia-85 / Przepisy / dania na ciepło / Mięsa / page120_21.jpg
Mięsa - page120_21.jpg
Download: page120_21.jpg

75 KB

(679px x 401px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Pieczeń z mielonego boczku

Pieczeń z 1 kg chudego boczku bez żeberek.
Pieczony boczek, pieczeń z boczku, przepis na pieczony mielony boczek, pieczeń domowa, smaczne mięso z piekarnika, domowe wędliny, przepis na domową wędlinę ze zdjęciem, galeria mięsa domowego
• Jeśli jest ze skórką, należy ją odciąć, oczyścić i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Jeśli robimy pieczeń bez skórki, ten fragment przepisu należy pominąć. Wodę z gotującej skórki należy wylać, a skórkę odłożyć na talerzyk, aby ostygła.

• Przez sitko o najmniejszych oczkach, w maszynce do mięsa, przepuścić surowy boczek i ugotowaną skórkę. Do mięsa dodać 1 jajko, 2 łyżki vegety, sól, pieprz. Bardzo dobrze wyrobić ręką, uformować kulę i włożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.

• Piec w temperaturze 190℃ bez przykrycia około 1 godziny, ładnie zarumienić. W trakcie pieczenia kilkakrotnie polewać bulionem po pieczeni, aby boczek nie był zbyt suchy. W środek mięsa przed upieczeniem można włożyć 2-3 jajka ugotowane na półtwardo.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazek
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności