Smaki czasu z Karolem Okrasą odc. 39.wmv
-
@ Cyfry -
@ Kolorowanki z zadaniami -
@ Literki -
ABC gotowania 2 -
Anime -
Auta(2) -
Autobusy -
Ciekawski George -
Coś na ząb uczeń Jamiego Oliviera!!! -
Dekoracje z warzyw i owoców -
Do wycięcia, złożenia, posklejania (różne) -
Filmy Animowane -
Filmy Familijne -
Gotujemy dla dzieci -
Heston Blumenthal BBC -
Jak zrobić pojazdy -
Jakubiak lokalnie 2 -
Jakubiak lokalnie 3 NOwe -
Jakubiak w sezonie 2 -
Jakubiak w sezonie 3 -
Jakubiak w sezonie 4 -
Jamie vs Jimmi -
Książka kucharska Kubusia Puchatka -
Kucharz doskonały -
Kuchnia francusa po prostu 3 -
Kuchnia gruzińska -
Kudłaci kucharze Wakacje z wypiekami -
Madzik311982 -
Magda -
Męskie gotowanie FAJNE BBC -
Męskie gotowanie_Męskie wypieki NOWOŚĆ BBC -
Moja książka kucharska -
Nigellissima -
Pociągi -
Pyszne GRILLOWANIE -
Pyszne WeekendyBilla NOWOŚĆ Billa Grengera -
Samochody -
Samoloty -
Smaczny pomysł Gotujemy z dziećmi -
Statki -
Strażak Sam(1) -
Szkoła gotowania Marthy Stewart -
Szybka kuchnia Lorraine BBC -
Ściągnięte -
Teraz Brygida! -
Tomek i przyjaciele(2) -
Transport -
Zawody -
Zwierzaki -
Zwierzaki 1
Wspomnienia podniebienia
Zapraszamy w kulinarną podróż do świata wspomnień. Przywołujemy smaki, które pojawiły się w najważniejszych chwilach życia gwiazd zaproszonych do naszej kuchni. Przygotowujemy ich ulubione potrawy z dzieciństwa. Odtwarzamy specjały napotkane przez naszych bohaterów podczas podróży i menu niezapomnianych kolacji we dwoje.
W menu odcinka wyśmienita zupa z prawdziwków z ziemniakami i kozim serem oraz pieczony dorsz z puree z ziemniaków, grzybów i chrzanu oraz grzybowa kasza pęczak.
Aktorka wspomina z czasów swojego dzieciństwa smak jajecznicy, która przyrządzała jej mama. Trudno pobić ideał, ale Karol Okrasa podejmuje to wyzwanie. Czuje się dość pewnie, bowiem sam pamięta rewelacyjny smak jajecznicy przygotowywanej przez swoją babcię. Po krótkiej dyskusji jednak i gość, i gospodarz programu stwierdzają, że nie warto szargać tak szlachetnych wzorców współczesnym wykonaniem, dlatego w menu programu znajdą się inne dania: cielęcina z sosem tuńczykowym, czyli „vitello tonatto” oraz dorsz w cebuli i pomidorach z ziemniakami w mundurkach.
"Smaki czasu z Karolem Okrasą" - cykliczny program kulinarny. Prowadzacy Karol Okrasa oraz jego gość poszukują ulubionego smaku - czasem to smak przeszłości, smak regionu, smak dzieciństwa, fascynacja kuchnią poznaną w podróży lub związana z najważniejszą osobą w życiu. Karol Okrasa przyrządzi dla gościa kilka dań. Bohaterem odcinka będzie: Jesteśmy na Saskiej Kępie w Warszawie. To tutaj Karol umówił się z aktorem znanym z ról twardych gangsterów. Czy kulinarne życzenia Roberta Więckiewicza będą godne mafijnego bossa?
Tym razem w kuchni Karola okrasy zagościł znany dziennikarz i autor książek o Czechach Mariusz Szczygieł. Wbrew pozorom, nie poprosi o przygotowanie potraw z kuchni czeskiej...
Uroczysty odcinek wielkanocny. Jakie dania powinny zagościć na świątecznym stole, a jakie mogą być miłym zaskoczeniem dla biesiadników? Magdalena Zawadzka wspomina smaki, które pamięta ze swojego dzieciństwa. Jaja faszerowane oraz pieczeń cielęca z sosem grejpfrutowym to dania, które dla swojego gościa przygotuje Karol Okrasa.
"Smaki czasu z Karolem Okrasą" - cykliczny program kulinarny W programie będzie gościć Łukasz Nowicki.
W specjalnym świątecznym wydaniu „Smaków czasu z Karolem Okrasą” gośćmi są Kamila i Andrzej Łapiccy. O przedwojennych wigilijnych tradycjach i smakach opowiada Andrzej Łapicki.
Dla znanej aktorki Karol Okrasa przygotowuje sztufadę wołową i pyrki z gzikiem.
Karol Okrasa podejmuje w swojej kuchni właścicielkę niezwykle charakterystycznego i zaraźliwego śmiechu - Katarzynę Pakosińską. Artystka, która potrafi rozśmieszyć całą Polskę, jest również znana ze swojej fascynacji Gruzją, dlatego w menu odcinka nie zabraknie potraw z tamtych stron. Będą to chaczapuri i czachochbili – gruziński placek z serem i kurczak w cebuli i pomidorach. Kuchnię polską będzie dumnie reprezentować zupa grzybowa z lanymi kluseczkami.
Kulinarne wspomnienia z dzieciństwa Michała Ogórka to śląskie makówki i gołąbki. Karol Okrasa przygotowuje dla znanego satyryka własną wersję obu specjałów.