Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

decoupage_3.jpg

Decoupage_technika serwetkowa - decoupage_3.jpg
Download: decoupage_3.jpg

46 KB

(460px x 370px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazek
Decoupage - technika serwetkowa

1. Powierzchnię przedmiotu należy pomalować farbą, która będzie pełniła rolę podkładu (będzie widoczna w spękaniach wierzchniej warstwy) i pozostawić do wyschnięcia.

2. Na wyschniętą powierzchnię należy równomiernie nałożyć bezbarwny lakier Krakelierlack, który spowoduje spękanie wierzchniej warstwy farby i da efekt postarzenia przedmiotu (im grubsza warstwa lakieru, tym bardziej wyrazisty będzie efekt). Pozostawić do wyschnięcia.
Po wyschnięciu powierzchnię pokrywa się cienką warstwą farby w kolorze harmonizującym z wybranym motywem serwetkowym. Aby efekt spękania był bardziej widoczny, kolor wierzchniej farby powinien być znacznie jaśniejszy (lub ciemniejszy) od warstwy podkładowej. Otrzymany kontrast podkreśla efekt postarzonego przedmiotu.

3. Z serwetki należy możliwie najdokładniej wyciąć wybrany motyw graficzny oraz usunąć spodnie warstwy serwetki (serwetki składają się z trzech warstw, które należy oddzielić od warstwy wierzchniej, zawierającej motyw graficzny).
W miejscach, w których planujemy go nakleić należy nanieść grunt Haftgrund. Na wilgotny grunt przykleja się motyw i delikatnie wygładza palcami, aby dokładnie przylgnął do podłoża. Przyklejony motyw jeszcze raz pokrywa się gruntem jednocześnie wygładzając go pędzelkiem. Powierzchnię wokół motywu można dodatkowo ozdobić (nanieść akcenty dekoracyjne) farbami akrylowymi.

4. Po wyschnięciu dla zabezpieczenia powierzchni przedmiotu należy pomalować go akrylowym lakierem bezbarwnym błyszczącym lub matowym, zależnie od pożądanego rezultatu. Dla ładniejszego wyglądu oraz lepszej ochrony, powierzchnię można polakierować dwukrotnie.
Inne pliki do pobrania z tego chomika
ciasteczka - Z MAASĄ BRZOSKWINIOWĄ.jpg
Z MASĄ BRZOSKWINIOWĄ 1. Biszkopt orzechowy: - ...
Z MASĄ BRZOSKWINIOWĄ 1. Biszkopt orzechowy: - 4 jaja - 4 łyżki zmielonych orzechów - 3 łyżki bułki tartej - 4 łyżki cukru - łyżka mąki - 1/2 łyżeczki proszku 2. Biszkopt kokosowy: - 6 białek - 1/2 szkl cukru - 150 g kokosu - łyżka mąki ziemniaczanej - 1/2 łyżeczki proszku 3. Krem: - puszka brzoskwiń - kostka masła - 6 żółtek - 1/2 budyniu śmietankowego - łyżka mąki tortowej 1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać. Piec ok 30 minut w temp 180 stopni. Przekroić na 2 części. 2. Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać kokos i lekko wymieszać. Dodać mąkę wymeszaną z proszkiem. Piec w temp 180 stopni przez 30 minut. 3. Odlać sok z owoców. Jeśli nie będzie całej szklanki, to dolać wody i ugotować budyń z łyżką mąki. Masło utrzeć z żółtkami i odrobiną cukru pudru, dodać ostudzony budyń. Do masy dodać drobno pokrojone owoce. Położenie placka: 1. Biszkopt orzechowy 2. Masa 3. Biszkopt kokosowy 4. Masa 5. Biszkopt orzechowy 6. Polewa czekoladowa
ciasteczka - wuzetka_o_smaku_ajerkoniaku.jpg
Składniki CIASTO: 5 jajek 0,5 szkl. oleju 3/4 szkla ...
Składniki CIASTO: 5 jajek 0,5 szkl. oleju 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 szklanki mąki 3 łyżki kakao 5 łyzek wody Masa 0,5 litra śmietany kremówki 0,5 szklanki cukru pudru 8 łyżeczek żelatyny 0,5 szklanki wody do żelatyny 3 serki homogenizowane (po 150 g) cukier waniliowy :::Polewa 0,5 kostki margaryny 0,5 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 4 łyżki wody 2 łyżki kakao wiórki kokosowe do posypania Przygotować polewę. Składniki wrzucić do garnka, po rozpuszczeniu margaryny całość gotować 4 min (czas jest ważny, bo przy jego skróceniu polewa nie będzie dobrze gęstniała).:Masa: Zimną kremówkę ubić na sztywno. Powoli dodawać serki homo. Na koniec wlać rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Wymieszać. łożyć masę do lodówki na jakieś 15 minut. Przełożyć ciasto. Po wierzchu polać polewą czekoladową - może być gotowa (ale one są dosyć twarde i mogą się łamać przy krojeniu) lub taką (polewa pochodzi z przepisu Chatka Puchatka
ciasteczka - przepis-makowiec-1.jpg
Makowiec na cieście . CIASTO FRANCUSKIE 30 dag mąki ...
Makowiec na cieście . CIASTO FRANCUSKIE 30 dag mąki 30 dag masła 3 żółtka 3 łyżki wody 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia MASA MAKOWA 30 dag maku 6 żółtek 9 białek 15 dag orzechów krojonych 10 dag rodzynek 30 dag cukru pudru (1,5 szklanki) olejek migdałowy (10 ml) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przepis na ciasto francuskie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części (2/3 ciasta na spód, 1/3 ciasta na wierzch). Przepis na masę makową: Mak sparzyć i zemleć w maszynce dwa razy. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Orzechy pokrojone, a rodzynki namoczone i odciśnięte wymieszać z makiem. Białka ubić na pianę. Wszystko wymieszać z makiem. Na koniec dodać olejek migdałowy i proszek do pieczenia. Ponownie wymieszać. Przełożenie ciasta: 2/3 ciasta na spód - masa makowa - 1/3 ciasta na wierzch. Makowiec piec przez 60 - 70 minut w temperaturze 190 stopni C.
ciasteczka - ZNAKOMITE.jpg
ZNAKOMITE Ciasto ciemne: 5 jaj-białka ubić dodać po ...
ZNAKOMITE Ciasto ciemne: 5 jaj-białka ubić dodać po 1 żółtku i reszte składników 2 łyżki kakao 3/4 szkl. cukru 3 czubate łyżki mąki 1 łyżeczka pr. do piecz. Ciasto orzechowe:-Upiec 2 placki (składniki podane na 1placek) 25 dag orzechów włoskich(mielonych) 1 łyżka miodu 5 białek 1 szkl. cukru blaszka 25 cm x 40 cm Krem: 1 szkl. mleka cukier waniliowy 5 żółtek 20 dag cukru 30 dag masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej Do nasączenia: 1/2 szkl. mocnej kawy 3 łyżeczki cukru 1 kieliszek wódki (mały) Ciasto ciemne: Zrobić jak biszkopt i upiec. Piec na 150 st. termoobiegu ok. 40 min. Ciasto orzechowe: Białka ubić na sztywno, dodać pozostałe składniki, delikatnie wymieszać. Piec ok 40 min. Krem: Z mleka, cukru, cukru waniliowego, żółtek i mąki ziemniaczanej ugotować budyń - wystudzić. Wkręcić do masła. Krem zrobic z 5 żółtek,jeżeli chcesz z 10 to trzeba reszte zwiększyć WYKONANIE Placek orzechowy-nasączyć. Położyc część kremu. Placek ciemny nasączyć - krem . Placek orzechowy nasączyć - krem obsypać orzechami.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności