Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

ciasto na maślance.jpg

rolande50 / Przepisy na ciasta / Ciasta i torty / ciasto na maślance.jpg
Ciasta i torty - ciasto na maślance.jpg
Download: ciasto na maślance.jpg

1,66 MB

(2102px x 1500px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

ChomikImage.aspx?k=1349794&t=633932206889817327&id=114917434&vid=178917205

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Ciasta i torty - 09c3f13d48.jpeg
Karpatka 1 szklanka wody 12,5 dag margaryny 1 łyżeczk ...
Karpatka 1 szklanka wody 12,5 dag margaryny 1 łyżeczka proszku Wszystko zagotowac,w czasie gotowania wsypac 1 szklankę mąki,wymieszac i ucierac kałką.Po wystygnięciu dodawac po 1 jajku(4 jajka)i ucierac .Dwie blachy dobrze wysmarowac i wyłożyc ciasto.Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor 10 min.w 200C i 15-20 mni 180C lub na termoobiegu 180C 25-30 min. obie blachy. Krem 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki zwykłej 2 łyżki kartoflanki 10 dag cukru+cukier waniliowy 2-3 łyżki oleju ugotowac budyń Utrzec z 1 kostką margaryny,wierzch polukrowac lub posypac cukrem pudrem.
Ciasta i torty - 2bec6adf52.jpeg
Bananowiec Biszkopt z 4 jaj Masa bananowa 1,5 kos ...
Bananowiec Biszkopt z 4 jaj Masa bananowa 1,5 kostki margaryny 1 kg bananów obranych 3 żółtka 3 łyżki cukru 1 galaretka bananowa(może byc cytrynowa) Margarynę utrzec z żółtkami i cukrem na puszystą masę,dodac zmiksowane banany wszystko wymieszac, a na koniec przestygniętą galaretkę(1 szklanka wody)i też wymieszac. Masa białkowa-białka ubic z 3 łyżkami cukru,gdy białka są ubite a cukier rozpuszczony wlac powoli przestygniętą galaretkę(1 szklanka wody-smak galaretki do wyboru) wszystko wymieszac i na wierzch też galaretkę do wyboru.
Ciasta i torty - 375cbbef67.jpeg
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI Ciasto: 25 dag. mąki 2 jajka ...
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI Ciasto: 25 dag. mąki 2 jajka (całe) 14 dag. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 14 dag. margaryny Zagnieść ciasto i wyłożyć nim dno i boki blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Ser: 1 kg. sera 1 1/4 szkl. mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 1/2 szkl. oleju 2 jajka (całe) 4 żółtka 1 szkl. cukru kryształu Ubić mikserem jajka, żółtka, cukier. Dodać zmielony 2-krotnie ser, mleko, suche budynie,cukier waniliowy i olej. Brzoskwinie skroić w kostkę dodać do sera i wszyszko razem dodrze połączyć. Wylać na ciasto wyłożone w blaszce i piec ok. 50 min.
Ciasta i torty - 415c14ad6d.jpeg
DESER Z GALARETEK 3 galaretki (żółta, zielona, czerwo ...
DESER Z GALARETEK 3 galaretki (żółta, zielona, czerwona) 3-4 łyżki żelatyny 1 szkl. mleka 2 szkl. gęstej śmietany 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy Galaretki rozpuścić każdą w oddzielnej wodzie, wlać do głebokich talerzy i pozostawić do całkowitego stężenia. Rozpuścić żelatynę w szklance gorącego mleka (mleka nie gotować tylko dobrze podgrzać). Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy śmietana będzie dobrze ubita to dodawać po łyżce przestudzonej żelatyny, dobrze wymieszać. Galaretki pokroić na drobne kostki. Blaszkę wyłożyć folią. Dodać galaretki do śmietamy, delikatnie wymieszać następnie wyłożyć wszystko na blaszkę i wstawić do lodówki aby wszystko razem stężało. SMACZNEGO ;0)
Ciasta i torty - Tort orzechowy.jpg
Tort orzechowy Przygotowanie: ok 1,5 godz. Składniki n ...
Tort orzechowy Przygotowanie: ok 1,5 godz. Składniki na 10 porcji • 10 jajek • 200 g cukru pudru • 250 g mąki • 150 g zmielonych orzechów włoskich • łyżka proszku do pieczenia • opakowanie cukru waniliowego • 2 łyżki oliwy • szklanka zmielonych biszkoptów Masa: • 400 g orzechów włoskich • 400 ml mleka • 300 g cukru • 400 g masła • kieliszek spirytusu Etapy przygotowania 1. Oddziel białka od żółtek. Z białek ubij sztywną pianę. 2. Dodaj cukier, cukier waniliowy i ubijaj, aż składniki połączą się. 3. Delikatnie wmieszaj żółtka. 4. Zmielone orzechy wymieszaj z mąką, zmielonymi biszkoptami i proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodaj do piany. 5. Wlej oliwę. Przelej do formy o średnicy 26 cm wysmarowanej masłem i posypanej mąką, wygładź wierzch. 6. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 40 minut. Wyjmij i pozostaw w formie aż do całkowitego ostygnięcia. 7. Przygotuj masę. W gotującym się mleku rozpuść cukier. Gotuj na małym ogniu 5-10 min, aż zgęstnieje i zmniejszy objętość. 8. Stopniowo dodawaj do ciasta zmielone orzechy. Mieszaj na małym ogniu jeszcze około 5 min. Odstaw do ostygnięcia. 9. Ucieraj masło, aż się spieni, a następnie dodaj go do masy orzechowej. Wlej kieliszek spirytusu. 10. Ciasto przekrój w poprzek na trzy jednakowe warstwy, przełóż je kremem. 11. Rozsmaruj krem także po bokach i na wierzchu tortu. Udekoruj połówkami orzechów i bakaliami. **********************************************************************
Ciasta i torty - Śmietanowiec.jpg
Śmietanowiec Składniki • 1/2 l śmietany kremówki • ...
Śmietanowiec Składniki • 1/2 l śmietany kremówki • 1/4 szklanki mleka • łyżka cukru pudru • 2 torebki cukru waniliowego • 2 torebki curu waniliowego • 2 czubate łyżki żelatyny • 3 galaretki (każda w innym kolorze) • puszka ananasów • bakalie według uznania - posiekane orzechy, rodzynki itp. Etapy przygotowania 1. Żelatynę namoczyć w mleku, 2 galaretki (każdą oddzielnie) rozpuścić w małej ilości wody, po stężeniu pokroić w kostkę. 2. Ananasy odsączyć i także pokroić w niewielką kostkę. W syropie z ananasów umoczyć biszkopty i wyłożyć nimi dno dużej tortownicy. 3. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać pokrojone galaretki oraz ananasy i porządnie wymieszać. 4. Namoczoną w mleku żelatynę podgrzać i rozpuścić. Dodać do śmietany, wymieszać, przełożyć do tortownicy, udekorować wierzch krążkami ananasa, zalać trzecią galaretką i wystudzić. **********************************************************************
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności