Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Eskalopki schabowe nadziewane pieczarkami.jpg

robert3105 / Przepisy / Mięsa różne / Eskalopki schabowe nadziewane pieczarkami.jpg
Mięsa różne - Eskalopki schabowe nadziewane pieczarkami.jpg
Download: Eskalopki schabowe nadziewane pieczarkami.jpg

43 KB

(439px x 320px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Składniki
dla 4-6 osób
kotlet schabowy, 7 porcji
pieczarki, ok. 20 dag
cebula drobno pokrojona, 1 szt.
ser żółty, ok 10 dag
,ząbek czosnku, 3
mąka, jajko, bulka tarta, olej,
pieprz, sól ,ziele, liść
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 60 min
1. Kotlety rozbić posolić po pieprzyć ,natrzeć czosnkiem z każdej strony .Umyte pieczarki drobno pokrojone przesmażyć z cebulką na łyżce oleju. Przełożyć do miseczki i dodać ser żółty pokrojony w kosteczkę, wymieszać .Na każdy kotlet nakładamy nadzienie i rolujemy ( podpiąć wykałaczką) ,obtaczamy w mące, jajku, bułce tartej i obsmażamy z dwóch stron na rumiano. Gotowe eskalopki podpiekamy w piekarniku z odrobiną wody ,aż będą miękkie.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Mięsa różne - Mięsa pieczone na Wielkanoc.jpg
Mięsa pieczone na Wielkanoc Dowolna ilość mięsa wiepr ...
Mięsa pieczone na Wielkanoc Dowolna ilość mięsa wieprzowego pokroić na mniejsze kawałki (może być szynka,schab czy karczek ew. boczek). Tak samo można przygotować kurczaka. Dokładnie mięso oczyścić i umyć. W odpowiedniej wielkości misce przygotować zalewę. Woda ma być przegotowana i wystudzona. Do wody dodajemy sól, pieprz, Vegetę, oregano,paprykę mieloną, jałowiec, kminek,liść laurowy, ziele angielskie, czosnek( czosnku nie żałować, chyba,że ktoś nie znosi jego zapachu) i inne przyprawy według Własnego uznania. do tej zalewy włożyć mięso, tak żeby nie wystawało z wody. Odstawić w chłodne miejsce lub wstawić do lodówki na parę godzin.Co jakiś czas przewrócić mięska. Ja przygotowuję wieczorem mięsko a na drugi dzień go piekę. Przed pieczeniem można jeszcze opruszyć przyprawami. Piec w zależności od wielkości kawałków mięsa, sprawdzając czy jest miękkie. Nigdy nie dodaję saletry bo jest bardzo szkodliwa dla zdrowia.
Mięsa różne - Polędwiczka faszerowana.jpg
1 spora polędwiczka (słodka) chyba tak na nie mówimy :- ...
1 spora polędwiczka (słodka) chyba tak na nie mówimy :-> no u mnie tak marynata pół cytryny 1-2 ząbki czosnku sól pieprz 3 łyżki oleju 1 łyżka miodu przyprawa Gyros lub inna do pieczonych mięs wycisnąć sok z cytryny, skórkę sparzyć i drobno pokroić, dodać resztę skladnikow i wymieszac.. w marynatę włożyć polędwiczkę i zmoczyć z każdej strony... odstawić na dobę Farsz 0,5 kg mięsa mielonego cielęcego (niekoniecznie) 1 ząbek czosnku sol, pieprz, przyprawa do miesa mielonego KAMIS 6-7 dkg rodzynek 1 jajko bułka tarta 2-3 łyżki w zależnosci od gęstości mięsa wymieszać i wyrobić wszystkie składniki Przygotować polędwiczkę; wyjąć z marynaty oczyscić ze skórek z cytryny polożyć i nacinając wzdłuż ostrym nożem ciąć dookoła tak by wyszedł nam jak najwiekszy jednolity płat mięsa .. Nałożyć nasze nadzienie i najpierw spiąc wykałaczkami a potem zesznurować sznureczkiem tak by brzegi mięsa były dociśnięte do siebie (pamiętajmy jednak że polędwiczka to delikatne mięso i nie możemy mocno dociskać żeby nie przeciąć sznureczkiem? zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika pieczemy w temp 200° ok 45 min wyjmujemy, rozrywamy folię i pieczemy jeszcze aż mięso nabierze rumianego koloru ... ok 20-30 min dopiero po wystudzeniu delikatnie wyjmujemy najpierw wykałaczki a potem odklejamy sznureczek
Mięsa różne - Eskalopki schabowe nadziewane pieczarkami.jpg
Składniki dla 4-6 osób kotlet schabowy, 7 porcji pie ...
Składniki dla 4-6 osób kotlet schabowy, 7 porcji pieczarki, ok. 20 dag cebula drobno pokrojona, 1 szt. ser żółty, ok 10 dag ,ząbek czosnku, 3 mąka, jajko, bulka tarta, olej, pieprz, sól ,ziele, liść Opis przygotowania czas przygotowania: do 60 min 1. Kotlety rozbić posolić po pieprzyć ,natrzeć czosnkiem z każdej strony .Umyte pieczarki drobno pokrojone przesmażyć z cebulką na łyżce oleju. Przełożyć do miseczki i dodać ser żółty pokrojony w kosteczkę, wymieszać .Na każdy kotlet nakładamy nadzienie i rolujemy ( podpiąć wykałaczką) ,obtaczamy w mące, jajku, bułce tartej i obsmażamy z dwóch stron na rumiano. Gotowe eskalopki podpiekamy w piekarniku z odrobiną wody ,aż będą miękkie.
Mięsa różne - karkowka_z_nadzieniem_sliwkowym.jpg
karkówka z nadzieniem śliwkowym składniki: 1 karków ...
karkówka z nadzieniem śliwkowym składniki: 1 karkówka, maślanka, 10-15 dag suszonych śliwek, dowolne przyprawy( ja dałam do karkówki z grilla, majeranek i czosnek granulowany), olej, pół cebuli. Karkówkę umyć, osuszyć, zalać maślanką i pozostawić w lodówce, pod przykryciem na 1-2 dni. Po tym czasie wyjąć mięso z maślanki, opłukać, osuszyć lekko. Natrzeć ulubionymi przyprawami, nie żałować! Na rozgrzanym oleju obsmażyć karkówkę ze wszystkich stron przez 2-3 min. Przestudzić. Długim, ale cienkim ostrym nożem zrobić ukośne, niewielkie nacięcia, wetknąć w nie kawałki śliwek. Przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia. Na wierzch karkówki ułożyć piórka cebuli, całe śliweczki i polać tłuszczem z obsmażania mięsa.Wstawić mięso do zimnego piekarnika. Piec ok.70-80 min. w temp.ok.180 stopni. Czas pieczenia uzależnić od wielkości karkówki. Po upieczeniu zlać powstały sosik, a karkówkę schłodzić i podawać na zimno z żurawinką czy chrzanem. Sos powstały podczas pieczenia zmiksować i wykorzystać do drugiego dania.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności