Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

kapuśniak.jpg

robert3105 / KULINARIA / Zupy / kapuśniak.jpg
Zupy - kapuśniak.jpg
Download: kapuśniak.jpg

37 KB

(439px x 320px)

0.0 / 5 (0 głosów)
KAPUŚNIAK

składniki:

30-40 dag kapusty kiszonej,
15 dag boczku,
4 ziemniaki,
1 marchew i pietruszka,
1 kiełbasa śląska,,
1 cebulka,
kostki rosołowe 2 szt,
mąka, olej,
4 ziela ang, 1 liść laurowy, sól, pieprz

Wykonanie:

1. Pokrojoną kapustę zalać wodą, dodać boczek, ziele, listek laurowy i gotować ok. 30 min. Boczek wyjąć, ostudzony pokroić w kostkę.

2. W drugim garnku ( ja gotuję w szybkowarze jest szybciej) ugotować pokrojone w kostkę warzywa( oprócz cebuli) .

3. Gdy kapusta jest miękka przełożyć ją do warzyw, dodać z 2 kostki rosołowe . Jeśli jest za gęsta można uzupełnić ją przegotowaną wodą. Gotować razem jeszcze pod przykryciem na małym ogniu ok. 30 min

4. W tym czasie boczek, kiełbasę , cebulę( pokrojone w kostkę ) zrumienić na rumiano i dodać do kapuśniaku, razem jeszcze chwilkę pogotować.

5. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, zaprawić zasmażką z 1 łyżki maki i posypać natką .

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Zupy - b0301c0347.jpeg
Zupa cebulowa-krem 1 kg cebuli 0,5 kg kości lub 2 ły ...
Zupa cebulowa-krem 1 kg cebuli 0,5 kg kości lub 2 łyżki masła włoszczyzna 2 łyżki mąki 2 żółtka 1 szklanka śmietanki 12% sól,pieprz,przyprawa do zup,trochę gałki muszkatałowej Cebule oczyścic,pokroic w talarki,zalac wodą i ugotowac.Przestudzic i zmiksowac.Ugotowac wywar z włoszczyzny i kości,przecedzic,połączyc z cebulą,dodac przyprawy,trochę pogotowac.(Mięso obrane z kości i warzywka ja dodaję do zupy)Zaciągnąc mąką rozmąconą w wodzie,zagotowac,na koniec wlac śmietanę połączoną z żółtkiem,nie gotowac,Posypac zieleniną lub podsmażoną cebulką.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności