Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

DSC01340.JPG

robert3105 / KULINARIA / Obiadek / DSC01340.JPG
Obiadek - DSC01340.JPG
Download: DSC01340.JPG

67 KB

(640px x 480px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Obiadek - Panga w sosie winogronowym.jpg
Filety pangi sól pieprz 3 łyżki mąki olej do smażen ...
Filety pangi sól pieprz 3 łyżki mąki olej do smażenia Mąkę wymieszac z solą i pieprzem, panierowac rybę i smazyc na rumiany kolor Sos winogronowy 20 dkg. winogron (lepsze są zielone, bo mają mniej ziarenek) 5 dkg, mielonych migdałów 1 szkl. śmietany 0,5 szkl. bulionu z kostki 1 łyżka mąki sól pieprz 1 łyżeczka cukru Winogrona wycisnąc ze skórek wrzucić na tłuszcz po smażeniu ryby, dodac migdały i zagotowac ok 3 min. śmietanę wymieszac z bulionem i mąką, dodać do sosu i doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając.. doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.. Podawac polewając rybę z ziemniakami posypanymi natką lub koperkiem i do do tego podać kiść winogron ..
Obiadek - Pierś kurczaka w delikatnym sosie warzywnym.jpg
1 pierś 1 marchewka 1 pietruszka 1/4 cebuli sól 1 ł ...
1 pierś 1 marchewka 1 pietruszka 1/4 cebuli sól 1 łyżka mąki makaron - najlepiej kokardki pierś zalać wodą dodać pokrojone warzywa i gotować do miękkości doprawić solą , na koniec zagęścić sos mąką makaron ugotować w osolonym wrzątku .. podawać świeże .
Obiadek - Dietetycznie - Pierś kurczaka z ryżem.jpg
1 saszetka ryżu ugotowana w osolonej wodzie Pierś ku ...
1 saszetka ryżu ugotowana w osolonej wodzie Pierś kurczaka marchewka pietruszka kawałeczek selera kawałeczek pora lub gotowa mieszanka warzywna bez kapusty i fasolki 0,5 kostki rosołowej 1 łyżeczka koncentratu 1 łyżka mąki pierś podlać wodą , dodać kostkę i warzywa. ugotować na wolnym ogniu. dodać koncentrat i rozrobioną w wodzie mąkę..
Obiadek - Dietetyczne udko ze szpinakiem.jpg
1 udko bez skórki ugotowane w bulionie z dodatkiem soli ...
1 udko bez skórki ugotowane w bulionie z dodatkiem soli, pieprzu, marchewki i cebulki Sos szpinakowy 10 dkg mrożonego szpinaku 0,5 szkl, mleka sól pieprz ziołowy 2 łyżeczki mąki Szpinak włożyć do garnuszka, podlać mlekiem i zagotować, doprawić solą i pieprzem. w małej ilości mleka rozrobić mąkę i podprawić sos Podawać z ziemniakami z wody, mogą być młode
Obiadek - Dietetycznie - Pulpety gotowane w bulionie.jpg
Pulpety 30 dkg mięsa mielonego indyczego 2 łyżki buł ...
Pulpety 30 dkg mięsa mielonego indyczego 2 łyżki bułki tartej 1 jajko szczypiorek sól pieprz ziołowy łyżeczka warzywka lub wegety Mięso wyrobić z jajkiem i przyprawami. Zrobić kulki wielkości pyz Bulion rosół ok 1.5 szkl lub bulion z kostki. Bulion zagotować i włożyć pulpety, i gotować je na wolnym ogniu ok 10 min .. wyjąć. Do tego samego bulionu dodać 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego .. 3-4 łyżeczki mąki rozprowadzić w 0,5 szkl wody i dodać do sosu ciągle mieszając do zagęszczenia.. Pulpety i sos podawać z makaronem lub ryżem na sypko.. i dowolną sałatką
Obiadek - Zrazy wołowe z musztardą.jpg
Składniki: 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa) 5 dag k ...
Składniki: 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa) 5 dag korniszonów 2 łyżki musztardy 30 dag cebuli 1/4 szklanki śmietanki (9% tłuszczu) sól pieprz 2 łyżki umytych posiekanych liści roślin przyprawowych (szałwia, pietruszka, bazylia) Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w plastry, zbić tłuczkiem. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w półkrążki. Jedną cebulę razem z korniszonami posiekać jak najdrobniej i wymieszać z musztardą, przyprawić solą i pieprzem. Przygotowaną mieszaninę nakładać równomiernie na płaty mięsa, zwinąć w ścisłe ruloniki. Ruloniki można spiąć, np. wykałaczkami, lub obwiązać bawełnianą nitką, zabieg ten jednak nie jest konieczny. Przygotowane zrazy lekko obrumienić na patelni do smażenia bez tłuszczu, przełożyć do rondla, obsypując cebulą, oprószyć solą i pieprzem, dodać trochę wody. Dusić pod przykryciem na małym ogniu, w miarę potrzeby podlewając wrzącą wodą. Do miękkiego mięsa dodać śmietankę. Zagotować, sprawdzić smak sosu i ewentualnie przyprawić solą i pieprzem. Gotową potrawę wyłożyć na salaterkę, polać sosem, posypać ziołami, podawać z dodatkiem ziemniaków z wody (1-2 szt. na porcję) i z surówkami
Obiadek - Schab pieczony.jpg
Składniki: 1-1,5 kg schabu łyżka utartego suchego chr ...
Składniki: 1-1,5 kg schabu łyżka utartego suchego chrzanu 2 łyżki tartej bułki pół solonego śledzia 2 łyżki ostrej musztardy pół łyżeczki pieprzu pół łyżeczki cukru Ze śledzia dokładnie usunąć ości, posiekać go drobniutko i utrzeć na gładką masę. Dodać tarty chrzan, musztardę, pieprz oraz cukier i wszystko jeszcze raz utrzeć. Tak przygotowaną pastą natrzeć schab ze wszystkich stron i ułożyć go w brytfance. Podlać niewielką ilością wody i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Gdy woda wyparuje, dolać jej znów i piec mięso pod przykryciem ok.1 godz. Po wyjęciu pokrajać na plastry. Podawać z frytkami i surówką z marchwi.
Obiadek - Wieprzowina smażona z imbirem.jpg
Składniki: 1/4 schabu bez kości pokrajanego w cienkie p ...
Składniki: 1/4 schabu bez kości pokrajanego w cienkie plasterki 1/2 łyżki utartego korzenia imbiru lub 1/2 łyżki imbiru w proszku 1 łyżeczka wódki wyborowej (dowolnie) 1 łyżeczka oleju jadalnego 1/2 szklanki sosu sojowego lub 2 łyżki przyprawy maggi i 6 łyżek wody 1. Sos sojowy lub maggi połączyć z wodą i cukrem. Zagotować. 2. Gorącym płynem zalać mięso, wymieszać ź imbirem, odstawić na 30 min: 3. Mięso smażyć na mocno rozgrzanym oleju, natychmiast obrócić po zmianie koloru, smażyć jeszcze przez chwilę. 4. Podawać natychmiast ze smażonym ryżem i sałatką jarzynową. Proporcje dla 2-3 osób
Obiadek - Wieprzowina z jarzynami.jpg
Składniki: 1 kotlet schabowy (około 10 dkg pokrajany w ...
Składniki: 1 kotlet schabowy (około 10 dkg pokrajany w cienkie paski) 3 łyżki oleju jadalnego 1/2 szklanki poszatkowanych pieczarek 1 średnia cebula pokrajana w piórka 1 marchew pokrajana w cienkie słupki 1 szklanka drobno poszatkowanej białej kapusty 1/2 szklanki zielonej fasolki pokrajanej w ukośne paseczki Marynata: 1 łyżka sosu sojowego lub 1 łyżeczka przyprawy maggi i 2 łyżeczki wody 1 łyżka oleju jadalnego 1 roztarty ząbek czosnku 1/2 łyżeczki cukru Sos; 1 szklanka rosołu lub wody łyżka sosu sojowego lub przyprawy maggi 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sól do smaku 1. Miźso wymieszaę ze składnikami marynaty, odstawię na 1/2 godz. 2. Fasolkę zalać gotującą woda, gotować przez 2 min., odcedzić. 3. Wymieszać składniki sosu, odstawić. 4. Mięso smażyć na mocno rozgrzanym oleju (2 łyżki), mieszając. Wyjąć, trzymać w cieple. 5. Na patelnię wlać resztę oleju, mocno go podgrzać, smażyć marchewkę przez 2 min., stale mieszając, dodać cebulę, smażyć przez minut na dużym ogniu; dodać pieczarki, smażyć przez minutę; dodać kapustę i zieloną fasolkę. smażyć wszystkie jarzyny przez 2 min., stale mieszając. 6. Włożyć mięso, wymieszać, smażyć przez minutę. 7. Wlać sos, gotować aż zgęstnieje, stale mieszając. 8. Podawać natychmiast z ryżem ugotowanym na sypko. Proporcje dla 3-4 osób
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności