Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

recipe_sp_cafe_chocolatblanc_330x220.jpg

pola-pokot / KAWA - na różne sposoby / recipe_sp_cafe_chocolatblanc_330x220.jpg
KAWA - na różne sposoby - recipe_sp_cafe_chocolatblanc_330x220.jpg
Download: recipe_sp_cafe_chocolatblanc_330x220.jpg

19 KB

(330px x 220px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Chocolat Blanc
Składniki (dla 1 osoby)

50 g białej czekolady
200 ml kawy
200 ml mleka
starta biała czekolada do dekoracji
Przygotowanie

Spienić mleko i wlać je do dwóch ozdobnych szklanek.
Rozpuścić białą czekoladę w łaźni wodnej, wymieszać z gorącą kawą i wlać na spienione mleko.
Posypać starą białą czekoladą i podawać.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
KAWA - na różne sposoby - pix_newsletter_coffee_beans.jpg
Trwałość kawy Palona kawa jest jednym z najbardziej a ...
Trwałość kawy Palona kawa jest jednym z najbardziej aromatycznych produktów spożywczych, ponieważ zawiera do 0,1 procent lotnych zapachów. Kawa jest bardzo delikatna, tak w postaci całych ziaren jak i po zmieleniu. Kawę należy zawsze chronić przed tlenem, głównym wrogiem aromatu kawy. Z tego powodu należy przechowywać kawę w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym pojemniku. Po wystawieniu na działanie powietrza mielona kawa zachowuje świeżość przez około dwa tygodnie. Po tym czasie smak kawy szybko traci na jakości, a sama kawa staje się nieświeża i niesmaczna. Tłuszcze i olejki zawarte w kawie mogą również szybko zjełczeć. Dlatego kawę należy zużywać szybko. Aby cieszyć się pełnym aromatem ulubionej kawy, należy wybierać całe, świeże ziarna. Chroniąca aromat przykrywka pojemnika na ziarna we w pełni automatycznych ekspresach do kawy firmy JURA zapewnia optymalną ochronę smaku ziaren kawy.
KAWA - na różne sposoby - wasser_brochure_200_330x2907.jpg
Jakość wody ma decydujące znaczenie Kawa w 98 procent ...
Jakość wody ma decydujące znaczenie Kawa w 98 procentach składa się z wody. Jakość wody ma ogromny wpływ na jakość kawy. Najlepsza woda na kawę jest świeża, zawiera minerały i tlen oraz ma niską lub średnią twardość. Jeżeli twardość wody przekracza 10 niemieckich stopni twardości (dH), zalecane jest stosowanie filtra CLARIS plus. O ile to możliwe, woda powinna mieć niski stopień twardości węglanowej, ponieważ ta ma negatywny wpływ na smak kawy i wytrąca się w postaci nierozpuszczalnego węglika wapnia (kamień). W takich przypadkach również zaleca się korzystanie z filtra CLARIS plus, ponieważ usuwa on z wody większość toksyn i pozostałości chloru. Decydująca jest temperatura wody Aby zapewnić optymalne parzenie kawy, woda powinna być nieco poniżej temperatury wrzenia. Jeżeli temperatura jest zbyt wysoka, kawa będzie miała gorzki smak; jeżeli za niska – smak będzie kwasowy, bezzapachowy i rozwodniony.
KAWA - na różne sposoby - zdjecie5.jpg
kawa na poprawę nastroju;) Składniki Logo Ilość Cze ...
kawa na poprawę nastroju;) Składniki Logo Ilość Czego kawa rozpuszczalna 2 łyżek deserowych miód 2 łyżek deserowych Amaretto 1 łyżek deserowych lody śmietankowe 1 porcja bita śmietana 3 łyżek stołowych wiśnia 1 sztuk kakao rozpuszczalne według uznania Wykonanie: Dwie łyżeczki kawy rozpuszczalnej zalewamy gorącą ale nie wrzącą wodą, wlewamy amaretto. Gdy lekko przestygnie dodajemy miód i lody (np jedną gałkę). Ozdabiamy bita śmietaną, posypujemy kakao i wykańczamy wiśnią.
KAWA - na różne sposoby - zdjecie3.jpg
Kawa po turecku Składniki Ilość Czego kawa mielona ...
Kawa po turecku Składniki Ilość Czego kawa mielona według uznania woda 1 szklanek cukier według uznania Wykonanie: Podawać w małej filiżance ze szklanką zimnej wody. Zmielone na pył ziarna kawy zalać niewielką ilością zimnej wody i bardzo wolno doprowadzić do wrzenia w specjalnym mosiężnym tygielku (briki). Cukier dodaje się jeszcze przed dolaniem wody.
KAWA - na różne sposoby - zdjecie1.jpg
Amaretto Coffe Składnik Logo Ilość Czego Amaretto ...
Amaretto Coffe Składnik Logo Ilość Czego Amaretto 10 mililitrów likier pomarańczowy 2 mililitrów mocna kawa 200 mililitrów Wykonanie: Do gorącej kawy dodać likier i amaretto, zamieszać. Można dodać cukier
KAWA - na różne sposoby - recipe_sp_cafe-esmeralda_330.jpg
Café Esmeralda Składniki dla 2 osób 300 ml gorącej k ...
Café Esmeralda Składniki dla 2 osób 300 ml gorącej kawy 5 łyżeczek polewy cukrowej 4 łyżki ubitej śmietany 40 ml Kahlùha (likieru kawowego) 20 ml Brandy lub Koniaku 2 łyżeczki syropu czekoladowego szczypta zmielonego cynamonu 1 łyżeczka wiórków czekoladowych dla dekoracji Przygotowanie Wymieszać likier Kahlùha i Koniak z syropem czekoladowym, dodać cynamon do smaku. Wlać do dwóch ciepłych szklanek, zalać kawą i wymieszać. Ostrożnie wymieszać ubitą śmietanę z polewą cukrową, dodać do kaw i ozdobić wiórkami.
KAWA - na różne sposoby - recipe_cl_latte-macchiatto_330x300.jpg
Jak uzyskać wyraźne warstwy w latte macchiato Latte m ...
Jak uzyskać wyraźne warstwy w latte macchiato Latte macchiato jest uwielbiane przez fanów kawy nie tylko z powodu swojego smaku, ale również z powodu atrakcyjnego wyglądu. Smak to również wygląd! Poniższe sugestie pozwolą przygotować trzy wyraźnie oddzielone warstwy w jednej szklance: Wlać niewielką ilość chłodnego mleka do szklanki. Kawę i piankę przygotować w 20 sekundowym odstępie czasu. Ustawić temperaturę kawy na „wysoką”. Latte macchiato można urozmaicić poprzez dodanie różnych syropów. Najpierw wlać syrop do szklanki, a potem spienić w niej mleko. W ten sposób mleko nabierze delikatnego smaku wybranego syropu.
KAWA - na różne sposoby - newsletter_muntermacher.jpg
Kawa po posiłku Filiżanka kawy wypita po posiłku ma d ...
Kawa po posiłku Filiżanka kawy wypita po posiłku ma dwie zalety: Kawa stymuluje produkcję kwasów trawiennych, co z kolei wspomaga trawienie. Stanowi również „lekki” deser, który pozwala oprzeć się pokusie bardziej kalorycznych pozycji w menu. Odrobina radości daje wiele korzyści! Kawałek czekolady z popołudniową kawą może stać się przyjemnym rytuałem, który zaspokoi apetyt na słodkości i ograniczy ciągłe podjadanie. Kawa jako środek pobudzający Głównym składnikiem aktywnym w kawie jest kofeina. Kofeina znajduje się nie tylko w nasionach krzewu kawy, ale również w ponad 60 innych roślinach, takich jak herbata, ostrokrzew paragwajski i orzeszki koli. Kawa jest ceniona za swoje właściwości pobudzające układ krążenia człowieka i zwalczające zmęczenie. Kawa Arabika zawiera od 1 do 1,5% kofeiny, podczas gdy kawa Robusta zawiera od 2,5 do 4,5%. Dla porównania: espresso (50 ml) zawiera około 50 mg kofeiny, filiżanka kawy (90 ml) zawiera około 60-100 mg kofeiny, filiżanka kawy z ekspresu z filtrem (125ml) zawiera około 80-100 mg kofeiny, filiżanka herbaty zawiera do 50 mg kofeiny. czekolada również zawiera kofeinę: w 100 g mlecznej czekolady jest około 15 mg kofeiny, natomiast w 100 g gorzkiej czekolady – około 90 mg. napoje energetyczne zawierają około 80 mg kofeiny na puszkę.
KAWA - na różne sposoby - zdjecie6.jpg
Grasshopper Coffee Składnik Ilość Czego krem m ...
Grasshopper Coffee Składnik Ilość Czego krem mietowy 45 mililitrów likier kawowy 45 mililitrów mocna kawa 350 mililitrów bita śmietana 50 mililitrów Wykonanie: Oba likiery rozlać w równych ilościach do dwóch wysokich szklanek, wymieszać, dopełnić kawą, na wierzch wyłożyc śmietanę. Ozdobić płatkami miętowymi w białej i ciemnej czekoladzie.
KAWA - na różne sposoby - zdjecie4.jpg
Kawa po irlandzku - Irish Coffee Skladniki Ilość C ...
Kawa po irlandzku - Irish Coffee Skladniki Ilość Czego napar kawy 200 mililitrów Whisky 60 mililitrów bita śmietana według uznania Wykonanie: Świeżo zaparzoną i ochłodzoną kawę połączyć z whisky. Podawać w oziębionych szklanych pucharkach lub kieliszkach do win. Udekorować kleksem śmietany ubitej z cukrem pudrem i wanilią.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności