Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
luk69
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Mężczyzna lucjan

widziany: 22.08.2024 22:11

dodatkowe uprawnienia
  • pliki muzyczne
    2242
  • pliki wideo
    20449
  • obrazy
    14631
  • dokumenty
    1393

42152 plików
5446,41 GB

Ukryj opis
FolderyFoldery
luk69
,_Wezwanie do przebudzenia
■ LEKTOR PL
▲▬▬▬▲▬▬▬▲ LEKSYKONY
ANNA
Aplikacje Android
Armia
 
audiobook = Saga o Ludziach Lodu - MargitSandemo czyta lektor
 
pliki
 
spakowane rar
auto instrukcja obsługi_ ford g alaxy, vw sharan,seat alhambra
bajki disneya
Bill - Meet Bill -film
Black Album (Metallica)
Blender
 
Krótkometrażow e
Castle
 
Chi - Rue99
CNC
 
CNC
Sterowanie FANUC
Techniczne
Dla naszych pociech
do prezentacji
Dokumenty
 
DŻEM
działka ogród
Film-Kobiece z łezką romantyczne
Filmy
 
Filmy dla stolarzy i hobbystów
Gra o tron
gry samsung galaxy s1,s2,s3
Gry(1)
 
HELENA, MIKOŁAJ, KAROL
Jak to jest zrobione
 
Jak to jest zrobione DISCOVERY
Kabarety
Krótkie Spięcie
Książki
 
audioboki
 
eboki
Broszkiewic z_Jerzy-Mój _ksiezycowy _pech
komiks
 
Dżin
kajko i kokosz
Szklarscy Krystyna i Alfred
Magia
 
czarodzieje
magik
Musashi 1981.PL wersja TV
muzyka
obrazki do śmiechu
 
sexi jpg
ocalić od zapomnienia
odgłosy natury
 
PAMIĘTNIK MĘŻA
Photoshop
Playlisty
programy
przepisy kulinarne
 
CIASTA BEZ PIECZENIA ══════════════
KAROL OKRASA
PRZEPISY NA CIASTA I TORTY ZE ZDJĘCIAMI
Przepisy z dyni
PRZEPISY Z MIĘSEM
SAŁATKI SURÓWKI
WSZYSTKO PO TROCHU
ZUPY I ROSOŁY
retro laleczki
ROMANTYCZNE
seriale
 
Solid Edge ST8 x64
Szpiedzy i piraci
Tapety
 
Teledyski
 
telefon hasło - 4321
The Mandalorian S02 ( hasło luk69 )
uczennice zasługujące na dobrą ocene
VW programy.opisy,it p
Walentynki
Yatterman.2009.JA P
z kobiecej perspektywy
zmysłowe i piękne
Zrób to sam
Елена Скубий
Pokazuj foldery i treści
taką sałatkę warzywną
8kg ogórków
1kg marchwi
1kg cebuli
1kg kapusty
Ogórki obrać,pokroić do miski i zasypać solą(trochę by puściły sok)
marchew obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wrzucić na wrzątek na 3 minuty,potem odcedzić
cebulę pokroić zasypać solą,kapustę poszatkować i też solą posypać.
I to niech tak postoi ze 4 godzinki,można więcej.[Wszystko musi być w osobnych miskach lub garnkach ]w tym czasię robię zalewę octową:
zalewa:
3szkl.wody
1szkl.octu(można trochę mniej)
pół szkl.cukru
kilka ziaren ziela angiel.
kilka liści laurowych
3łyżeczki gorczycy
Ogórki i całą resztę odcisnąć,wymieszać.dodać odcedzoną i wystudzoną zalewę.Włożyć do słoików i gotować jakieś 20 minut.To nasz przepis rodzinnyi uwielbiamy tą sałatkę!

Ogórkowa sałatka szwedzka do słoików
Ogórkowa sałatka szwedzka



Jest to moja kolejna propozycja do przepisów tegorocznej spiżarni. Taką sałatkę robię od lat i cieszy się dużym powodzeniem. Co do przetworów to staram się robić je systemowo czyli te same, co drugi rok, w odpowiednio dużych porcjach ( czyli ogórków potrzebuję 2 skrzynki tj. ok 30 kg). Przepisy są na tyle świetne, że warzywa zachowują docelowy smak cały czas. Na zdjęciu przedstawiam słoik zrobiony w zeszłym roku.


Kupujemy średniej wielkości ogórki. Myjemy je w letniej wodzie np. szczoteczką do rąk. Tutaj mogą nam pomóc dzieci, dla nich to świetna zabawa. Gdy ogórki są umyte i wysuszone, szatkujemy je np. w robocie na tarce do grubszych plasterków ( razem ze skórką!).

Potrzebne nam będą jeszcze:

* ziarna gorczycy
* ząbki czosnku- pocięte na kawałki
* korzeń chrzanu lub mogą być nawet liście- pocięte na słupki lub mniejsze części
* koper- zielony i baldachimy- porwane na mniejsze części

Zalewa na 1 litr wody:

* 30 dag cukru
* 1 szkl. octu 10%
* 1 kopiasta łyżka soli

Zalewę podałam specjalnie przeliczoną na 1 litr, bo wtedy łatwiej jest sprawdzić jaką ilość jednorazowo jesteśmy przyrządzić. Ja zazwyczaj od razu robię na 5 litrów i takimi porcjami brnę do końca.

Teraz ustawiamy naszą "taśmę produkcyjną"- dobrze umyte słoiki napełniamy plasterkami ogórków, przekładając je od czasu do czasu gorczycą, czosnkiem, chrzanem i koperkiem. Wlewamy zalewę i mocno zakręcamy pokrywki.

Pasteryzacja:

Słoiki włożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą do 3/4 wysokości słoików i rozpocząć gotowanie. Od momentu zagotowania się wody zmniejszyć gaz, by słoiki nam "nie wariowały" i pogotować tak jeszcze 10 minut. Teraz operacja wymagająca uwagi, gdyż można się poparzyć. Ubieramy grube rękawice i gorące słoiki wyciągamy z garnka, stawiając je na np. ręcznikach na pokrywkach ( do góry nogami). Tak zostawiamy do całkowitego ostudzenia.


Ogórkowa sałatka szwedzka do słoików
Ogórkowa sałatka szwedzka



Jest to moja kolejna propozycja do przepisów tegorocznej spiżarni. Taką sałatkę robię od lat i cieszy się dużym powodzeniem. Co do przetworów to staram się robić je systemowo czyli te same, co drugi rok, w odpowiednio dużych porcjach ( czyli ogórków potrzebuję 2 skrzynki tj. ok 30 kg). Przepisy są na tyle świetne, że warzywa zachowują docelowy smak cały czas. Na zdjęciu przedstawiam słoik zrobiony w zeszłym roku.


Kupujemy średniej wielkości ogórki. Myjemy je w letniej wodzie np. szczoteczką do rąk. Tutaj mogą nam pomóc dzieci, dla nich to świetna zabawa. Gdy ogórki są umyte i wysuszone, szatkujemy je np. w robocie na tarce do grubszych plasterków ( razem ze skórką!).

Potrzebne nam będą jeszcze:

* ziarna gorczycy
* ząbki czosnku- pocięte na kawałki
* korzeń chrzanu lub mogą być nawet liście- pocięte na słupki lub mniejsze części
* koper- zielony i baldachimy- porwane na mniejsze części

Zalewa na 1 litr wody:

* 30 dag cukru
* 1 szkl. octu 10%
* 1 kopiasta łyżka soli

Zalewę podałam specjalnie przeliczoną na 1 litr, bo wtedy łatwiej jest sprawdzić jaką ilość jednorazowo jesteśmy przyrządzić. Ja zazwyczaj od razu robię na 5 litrów i takimi porcjami brnę do końca.

Teraz ustawiamy naszą "taśmę produkcyjną"- dobrze umyte słoiki napełniamy plasterkami ogórków, przekładając je od czasu do czasu gorczycą, czosnkiem, chrzanem i koperkiem. Wlewamy zalewę i mocno zakręcamy pokrywki.

Pasteryzacja:

Słoiki włożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą do 3/4 wysokości słoików i rozpocząć gotowanie. Od momentu zagotowania się wody zmniejszyć gaz, by słoiki nam "nie wariowały" i pogotować tak jeszcze 10 minut. Teraz operacja wymagająca uwagi, gdyż można się poparzyć. Ubieramy grube rękawice i gorące słoiki wyciągamy z garnka, stawiając je na np. ręcznikach na pokrywkach ( do góry nogami). Tak zostawiamy do całkowitego ostudzenia.

Sałatka szwedzka
Składniki

* ogórki 4 kg
* cebula 3 sztuki duże
* marchew 5 sztuk średnich
* czosnek 5 ząbków
* ocet 10% 1 szklanka
* oliwa 1 szklanka
* natka pietruszki posiekana 1 garść
* pieprz w ziarnach 3 łyżki
* sól 2 łyżki płaskie
* cukier 1,5 łyżki płaskie
* papryka czerwona 1 sztuka duża
* woda 1,5 litra

Sposób przyrządzenia

Ogórki, cebulę pokroić w cienkie plasterki. Marchew ścieramy na tarce o grubych "oczkach". Paprykę pokroić w słupki, czosnek zmiażdżyć w prasce. Dodać przyprawy, olej i wymieszać. Nakładać do słoików,zalać zalewą z wody, octu, soli i cukru. Pasteryzować 5 minut.

  • 194 KB
  • 30 lis 13 22:26

z chomika StarszyPan

  • 0,6 MB
  • 30 lis 13 22:26

z chomika StarszyPan

  • 71 KB
  • 30 lis 13 22:26

zachomikowany

  • 191 KB
  • 30 lis 13 22:26

z chomika StarszyPan

  • 140 KB
  • 30 lis 13 22:26

z chomika StarszyPan

  • 390 KB
  • 30 lis 13 22:26

z chomika StarszyPan

  • 254 KB
  • 30 lis 13 22:26
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 1 KB
  • 30 lis 13 22:26
obrazek

z chomika anulek31

  • 32 KB
  • 30 lis 13 22:26

z chomika hubercikw

  • 19 KB
  • 30 lis 13 22:26

z chomika hubercikw

  • 21 KB
  • 30 lis 13 22:26

zachomikowany

  • 40 KB
  • 30 lis 13 22:26
Składniki
dla 4-6 osób
bułeczki, 5 szt.
plastry sera żółtego, 10 plasterków
plastry kiełbasy cienkiej i szynkowej,
plasterki pieczarek w occie, masło, ketchup,
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 20 min
1. Bułeczki przekroić na połówki, każdą posmarować masłem.

2. Na każdej poukładać plasterki wędliny, pieczarek ( czasami dodaję też paseczki papryki w occie ,bądź przesmażone pieczarki z cebulką ) i plasterki żółtego sera( może być też starty).

3. Bułeczki zapiekam w gorącym piekarniku ,aż będą chrupiące i rumiane.

4.Podaje polane ketchupem,można posypać przyprawą ulubioną.

z chomika usiala

  • 54 KB
  • 30 lis 13 22:26
Składniki
dla 4-6 osób
ziemniaki gotowane, 1 kg
Mąka pszenna, ok 1- 2 szk.
Jaja, 2 szt.
śliwki, 1/2 kg
cukier, 1/2 łyżeczki do środka knedla
śmietana, cukier, bulka tarta, sól,

Opis przygotowania
czas przygotowania: do 45 min
1. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę, dodać jaja mąkę i starannie wyrobić ciasto. Śliwki umyć, wyjąć pestki, pokroić jeśli są za duże. Z ciasta zrobić rulon , pokroić go na porcje, każdą spłaszczać i do każdej porcji wkładać śliwkę i po pół łyżeczki cukru. Kulki uformować i wrzucać do osolonej wrzącej wody. Od chwili wypłynięcia gotować ok 5 min.
Podawać polane roztopionym masełkiem z odrobiną bułki tartej posypane cukrem .

z chomika usiala

  • 27 KB
  • 30 lis 13 22:26

z chomika usiala

  • 53 KB
  • 30 lis 13 22:26
Karkówka z cebulką w majonezie

Składniki
dla 4-6 osób
6 plastrów karkówki,
majonez,
1 duża cebula,
sól ,pieprz, olej, Vegeta lub czosnek,
ser żółty
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 90 min
1. Opłukane plastry delikatnie rozbić, posmarować z każdej strony olejem. Przyprawić ,popieprzyć i rozłożyć na blaszce.

2. Na każdym kotlecie położyć cebulę pokrojoną w krążki i na to po kopiastej łyżce majonezu. Po wierzchu posypać tartym serem. I wstawić do piekarnika nagrzanego 190 C na 45 min. Danie to najlepiej smakuje z ryżem

z chomika usiala

  • 140 KB
  • 30 lis 13 22:26
PIECZENIE ŻEBEREK
1.Marynuje żeberka dzień wcześniej.

2.Żeberka obsmażyć na patelni z obu stron ruminiąc , nastepnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i przykryc i dusić pod przykryciem ponad 1 godz nastepnie do sosu który sie utworzy dodać małą łyzeczke musztardy i dalej dusić do miękkości ( ja dusze w piekarniku z włączonym tylko termoobiegiem) Jak juz żeberka beda mikkie powstały sos zagęsczam zasmażka z płaskiej łyzki masła i odrobiny mąki

z chomika usiala

  • 32 KB
  • 30 lis 13 22:26
RACUCHY Z JABŁKAMI

0.5 l mleka słodkiego
2 jajka
1 łyżeczka proszku do piecz. lub sody oczyszczonej
1 łyżka cukru kryształu
0.5 płaskiej łyżeczki soli
ok. 40 dag. mąki pszennej
jabłka- najlepiej miękkie (np. antonówki)
olej do smażenia
Mleko wymieszać z żółtkami, solą, cukrem, mąką oraz proszkiem do piecz. lub sodą. Z białek ubić pianę i lekko wmieszać do ciasta. Jabłka obrać wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w krążki grubości 0.5 cm. Krążki jabłek nabijać na widelec,zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz, smażyć z obu stron. Podawać na gorąco, posypane cukrem pudrem.

z chomika Brunetka6853

  • 84 KB
  • 30 lis 13 22:26

z chomika StarszyPan

  • 140 KB
  • 30 lis 13 22:26
PIECZENIE ŻEBEREK
1.Marynuje żeberka dzień wcześniej.

2.Żeberka obsmażyć na patelni z obu stron ruminiąc , nastepnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i przykryc i dusić pod przykryciem ponad 1 godz nastepnie do sosu który sie utworzy dodać małą łyzeczke musztardy i dalej dusić do miękkości ( ja dusze w piekarniku z włączonym tylko termoobiegiem) Jak juz żeberka beda mikkie powstały sos zagęsczam zasmażka z płaskiej łyzki masła i odrobiny mąki

z chomika usiala

  • 52 KB
  • 30 lis 13 22:26
Krokiety z kapustą i grzybami

Ciasto
25 dag mąki
2 jajka
1 szklanka mleka
3 łyżki oleju
3/4 szkl.gorącej wody
wyk.
Do mleka dodać jajka i bardzo dokładnie roztrzepać,następnie mąkę trochę soli i roztrzepać by nie było gródek ,następnie dodać olej i gorącą wode i wyrobić ciasto.Odstawić na 20 min.i dobrze wymieszać.Pod pierwszy naleśnik lekko natłuścić patelnie,a następne piec bez dodawania ojeju,a naleśniki są cieniutkie i bardzo wiśne,wykładać na płaski talerz

Farsz
0,5 kg pieczarek
0,5 kg kiszonej kapusty
10 dag masła
1-2 cebule
vegete,pieprz
Kapustę i pieczarki ugotować,(każde osobno)pokroić na drobno,masło roztopić,wrzucić pokrojoną na drobna cebule i zeszklić.Dodać pieczarki i podsmażyć,dodać kapustę i wszystko wymieszać ,doprawić do smaku
Na naleśnik nałożyć farsz zimny, zwinąć obtoczyć jak kotlet i usmażyć
na oleju.Podawać z keczupem lub jak komu smakuje.


Pieczarki od lat obgotowuje dodając trochę soli i octu(ocet powoduje że są białe a przepis mam od dobrego kucharza)a żeby miec pieczarki pod ręką to ugotowane pieczarki gorące wkładam do słoików i zalewam gotującą wodą z odrobiną soi i octu,odwracam słoiki.Przechowywac w lodówce.Każdy ma swoje wypróbowane sposoby i dziękuje za każde inne podpowiedzi.

z chomika Brunetka6853

  • 55 KB
  • 30 lis 13 22:26
Grzyby leśne w pomidorach(Panie proponują pieczarki,opieńki młode)

Cedzak ugotowanych grzybów

Zaprawa
0,5 szklanki octu
0,5 szklanki oleju roślinnego
4 łyżki cukru
3 łyżeczki soli
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki ketchupu pikantnego
2 cebule drobno pokrojone
Wszystko gotowac 5 min.
Grzyby pokroic zagotowac,następnie przecedzic, przepłukac zimną wodą.Po odsączeniu zalac zaprawą ,wymieszac i odstawic na 12 godz.,włożyc do słoików i gotyowac 30-35 min.

z chomika Brunetka6853

  • 58 KB
  • 30 lis 13 22:26
Wątróbka cielęca lub wieprzowa
Wątrobe pokroic na kawałki takie jakie będziemy smażyc i zalac mlekiem najlepiej na noc.Po wyjęciu z mleka(mleko zetnie się)opłukac wodą i rozbic każdy kawałek najlepiej wkładając do woreczka.Rozgrzac tłuszcz i każdy kawałek obtoczyc w mące i usmażyc.Pokroic cebule w krążki i wrzucic do drugiego naczynia dodając tłuszcz,(może byc olej lub smalec-do wątroby lepszy) pieprz vegete i sok z cytryny,wsztstko podgrzac wymieszac i przekładzc usmażoną wątrobe.Dolac trochę wody i ustawic mały płomień by się przeparowała,od czasu do czasu przemięszac.Cebuli tyle ile kto lubi,ja daje na 0,5 kg wątroby 3 duże cebule i sok z połowy cytryny.

z chomika Brunetka6853

  • 54 KB
  • 30 lis 13 22:26
Buraczki

3 kg buraczków ugotowanych zetrzec na tarce jarzynowej dodac 2 cebule i 3 ząbki czosnku pokrojone w kostkę
Zalewa
0,5 szklanki octu(10%)
15 dag cukru
1 łyżeczka soli
6 gożdzików
3 ziarnka pieprzu
3 ziarnka ziela angielskiego
4 listka laurowe
Wszysto zagotowac(zalewę) wlac do buraczków i wymieszac.Zostawic na 10-12 godz.Słoiki gotowac 10 min.
Z tych buraczków bardzo dobra jest zupa buraczkowa.

Buraczki z papryką

5 kg ugotowanych buraczków zetrzec na tarce jarzynowej
1 kg papryki
1 kg cebuli
Pokroic według gustu w kostkę lub w paski
Zalewa
o,5 litra octu(10%)
1 szklanka oleju
2 szklanki cukru
2 łyżki soli
pieprz do smaku
Zalewe ugotowac wlac do buraczków ,wymieszac ,zostawic na 10-12 godz.Słoiki gotowac 15 min.

z chomika Brunetka6853

  • 28 KB
  • 30 lis 13 22:26
Pyzy-kluski na parze
50 dag mąki
2,5 dag drożdży
2 jajka
1 kieliszek oleju
1 szklanka mleka
3 łyżki cukru
szczypta soli
Drożdże rozrobić w letnim mleku,dodać łyżkę cukru i mąki.Odstawić do wyrośnięcia.Do miski wsypać przesianą mąkę,cukier,sól,wlać olej,wbić jajka i dodać wyrośnięte drożdże.Dobrze wyrobić ciasto aż będzie odstawać od miski.Po wyrobieniu przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość.Ukulać kluski i po 15 min parować 5-6 min.Najlepiej w podwójnym garnku gdzie do dolnego nalewamy wody a na górny który ma otwory smarujemy za każdym razem olejem i kładziemy wyrośnięte kluski.Radze ukulać na 4 partie a gdy włożymy pierwszą robimy następną do wyrośnięcia i tak dalej.Podawać z kapustą kiszoną i sosem z karkówki, żeberek lub innym sosem.Smacznego

z chomika Brunetka6853

  • 28 KB
  • 30 lis 13 22:26
Pyzy-kluski na parze
50 dag mąki
2,5 dag drożdży
2 jajka
1 kieliszek oleju
1 szklanka mleka
3 łyżki cukru
szczypta soli
Drożdże rozrobić w letnim mleku,dodać łyżkę cukru i mąki.Odstawić do wyrośnięcia.Do miski wsypać przesianą mąkę,cukier,sól,wlać olej,wbić jajka i dodać wyrośnięte drożdże.Dobrze wyrobić ciasto aż będzie odstawać od miski.Po wyrobieniu przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość.Ukulać kluski i po 15 min parować 5-6 min.Najlepiej w podwójnym garnku gdzie do dolnego nalewamy wody a na górny który ma otwory smarujemy za każdym razem olejem i kładziemy wyrośnięte kluski.Radze ukulać na 4 partie a gdy włożymy pierwszą robimy następną do wyrośnięcia i tak dalej.Podawać z kapustą kiszoną i sosem z karkówki, żeberek lub innym sosem.Smacznego

z chomika Brunetka6853

  • 41 KB
  • 30 lis 13 22:26
SAŁATKA Z MAKARONEM

1 opakowanie makaronu małe muszelki
2 puszki kukurydzy
5 jajek
2 świeże długie ogórki
1-2 cebule
ok. 30 dag. wędliny (najlepiej szynki)
ok. 1 mały słoiczek majonezu
sól, pieprz do smaku

Makaron ugotować (nie przegotować) resztę składników pokroić w kostkę.
Wszystko razem połączyć, doprawić do smaku solą i pieprzem.

z chomika Brunetka6853

  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    214
  • obrazy
    61
  • pliki wideo
    0
  • pliki muzyczne
    0

279 plików
27,58 MB




irek11

irek11 napisano 1.02.2021 20:08

zgłoś do usunięcia

marcinpmd napisano 25.01.2022 07:59

zgłoś do usunięcia
Witam i zapraszam również do mnie

obrazek
kixined324

kixined324 napisano 7.02.2023 10:04

zgłoś do usunięcia
Super chomik
M.K-16

M.K-16 napisano 12.06.2023 11:50

zgłoś do usunięcia
Witam , pozdrawiam i zapraszam do siebie. Trzeba do mnie napisać wiadomość. 🔐UnicornVIP🔐
Roccoxxx

Roccoxxx napisano 10.10.2023 01:12

zgłoś do usunięcia
Arthas

Arthas napisano 17.12.2023 15:07

zgłoś do usunięcia
Zapraszam do siebie Gry psx i Anime z napisami lektorem i inne rzeczy
kintakunte1990

kintakunte1990 napisano 30.03.2024 19:25

zgłoś do usunięcia
obrazek
✿ ZAPRASZAM ! ✿

Na pewno znajdziesz coś dla siebie.

Hasło do folderów „z Filmami” = 1990
Tonowari

Tonowari napisano 16.06.2024 08:01

zgłoś do usunięcia

Pozdrawiam i zapraszam do mnie, codziennie nowy upload w folderze "Ciekawostki"

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności