Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

złociste racuszki.jpg

kindel24.3 / grafiki / ciasta-przepisy / złociste racuszki.jpg
ciasta-przepisy - złociste racuszki.jpg
Download: złociste racuszki.jpg

1,09 MB

(1894px x 2337px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
ciasta-przepisy - CIASTO JOGURTOWE.jpg
Ciasto jogurtowe Składniki: ciasto jogurtowe Dele ...
Ciasto jogurtowe Składniki: ciasto jogurtowe Delecty, pół opakowania margaryna, 70g jogurt naturalny, 470g jajka, 2 galaretki truskawkowe, 2 mandarynki, 2 puszki marmolada wieloowocowa, 150g Opis przygotowania czas przygotowania: do 60 min 1. Rozpuścić margarynę i lekko ostudzić. 2. Do miski wsypać ciasto jogurtowe, dodać 2 całe jajka, 70g jogurtu naturalnego, roztopioną margarynę. Wszystko utrzeć mikserem ok 2-3 min. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną margaryną i bułką tartą tortownice o średnicy 23. Piec ok 25-30 min w temp.180 C. 3. Rozpuścić 2 galaretki w 1,5 szklanki wody, ostudzić. 4. Upieczone i wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Spód smarujemy marmoladą wieloowocową i przykrywamy drugim krążkiem. Na górze układamy mandarynki z puszki (mogą być też inne owoce). 5. Pozostały jogurt naturalny mieszamy z ostudzoną galaretką,( wkładamy dosłownie na 1-3 min do lodówki, gdyż masa bardzo szybko się ścina, najlepiej gdy ma konsystencję gęstej śmietany), następnie wylewamy masę jogurtową na wierz ciasta i całość wkładamy na 2-3 godziny do lodówki
ciasta-przepisy - CIASTO NIC.jpg
CIASTO NIC Ciasto robione z tego co było pod ręka wła ...
CIASTO NIC Ciasto robione z tego co było pod ręka własny pomysł Pieczemy biszkopt przepis przy ciescie rafaeello kroimy na pół ja ugotowałam 4 budynie w 1.5 litra mleka po wystudzeniu dodałam kostke masła i w sypałam suchą galaretke zmiksowałam posmarowałam połowe biszkoptu większą częscia budyniu na to dałam brzoskwinie położyć drugą połowę biszkoptu posmarowac reszta buduniu na to delicje posmarowałam wszystko polewą kakaowa wymieszaną z wiórkami kokosowymi musi byc dość gęsta to wszystko smacznego
ciasta-przepisy - CIASTO KOKOSOWE.jpg
CIASTO KOKOSOWE Składniki: mąka, 12 dag jajka, 6 ...
CIASTO KOKOSOWE Składniki: mąka, 12 dag jajka, 6 szt. kakao, 2 łyżki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka cukier, 16 dag+0,5szkl. do masy kokos, 25 dag masło, 1 kostka mleko, 1/2 l Czekolada mleczna, 1 tabliczka czekolada gorzka, 1 tabliczka margaryna, 13 dag Opis przygotowania: 1. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, żółtka utrzeć z cukrem (16 dag) na puszysty krem, dodać później mąkę, proszek do pieczenia, kakao i pianę z białek, delikatnie wymieszać. Wylać na blaszkę o wymiarach 20x30, upiec, wystudzić. 2. Mleko zagotować z 1/2 szkl. cukru, na gotujące wsypać kokos i gotować jeszcze razem ok 20 min. Zdjąć z ognia, do gorącej masy wrzucić masło i mieszać aż się rozpuści. Masę wystudzić. Wyłożyć na upieczony biszkopt (biszkopt można wcześniej nasączyć wodą z cukrem i cytryną). 3. Czekolady wraz z margaryną podgrzewać na parze i mieszać aż składniki się połączą. Polewę wylać na masę kokosową. Ciasto schłodzić w lodówce wtedy dobrze się kroi.
ciasta-przepisy - CIASTO IKAR.jpg
CIASTO IKAR Składniki Ciasto biszkoptowe: 4 ja ...
CIASTO IKAR Składniki Ciasto biszkoptowe: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto ciemne: 20 dkg. margaryny 1 szkl. cukru kryształu 4 łyżki wody 3 łyżki kakao 1,5 szkl. mąki 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto kokosowe: 3 białka 15 dkg. cukru kryształu 15 dkg. kokosu Krem: 1/2 l. mleka 3 łyżki cukru kryształu cukier waniliowy 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 żółtka margaryna sok z cytryny 3 batony "IKAR" Ciasto biszkoptowe: Utrzec tak jak zwykły biszkopt i upiec. Ciasto ciemne: Kakao , cukier , margarynę , wodę . zagotować. Do ostudzonej masy dodać żółtka , mąkę , proszek. Na końcu dodać pianę z biłek. Ciasto kokosowe: Białka ubić , dodać cukier , a na końcu kokos. Wykładać na blaszkę kupkami na przemian ciasto ciemne i ciasto kokosowe. Upiec i przekroić na 2 części. Krem: Mleko , cukry zagotować , żółtka roztrzepać z mąką , oraz odrobiną mleka i mieszając wlewać na gotujące się mleko. Wystudzony krem utrzeć z margaryną i podzielić na 2 części. Do pierwszej dodać sok z cytryny , a do drugiej rozpuszczone na małym ogniu i ostudzone batony. Przełożyć placki : ciasto ciemne z kokosem-masa czekoladowa-biszkopt-masa cytrynowa-ciasto ciemne z kokosem. SMACZNEGO Jak nie macie Ikarów moga byc Pawełki
ciasta-przepisy - Ciasto czekokremowe.jpg
Ciasto czekokremowe Składniki • CISTO • 250 g margar ...
Ciasto czekokremowe Składniki • CISTO • 250 g margaryny • 4 łyżki kakao • 4 łyżki mleka • 1,5 szklanki cukru • 3 jajka • skórka otarta z cytryny • 1,5 szklanki mąki • cukier waniliowy • opakowanie proszku o pieczenia (18 g) • KREM • dwa budynie waniliowe • 3 szklanki mleka • cztery łyżki cukru • 100 g masła • I NA KONIEC • gotowa polewa pełnomleczna Etapy przygotowania 1. CIASTO Margarynę, kakao, cukier i mleko połączyć, rozpuścić na małym ogniu, zagotować, mieszając od czasu do czasu, aby się nie przypaliło. 2. Masę wystudzić. 3. Następnie dodawać żółtka, mąkę z proszkiem, cukier waniliowy i skórkę otartą z cytryny, całość utrzeć mikserem. Na końcu dodać pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać. 4. Tak przygotowane ciasto przelać na blachę i upiec w 190 stopniach. Czas pieczenia ok. 30 - 40 minut. 5. KREM Dwa budynie waniliowe ugotować wg przepisu na opakowaniu w trzech szklankach mleka i czterech łyżkach cukru. 6. Budyń wystudzić, następnie dodawać go do masła, ucierać mikserem 7. Wystudzone ciasto przekroić, przełożyć kremem, udekorować polewą. **********************************************************************
ciasta-przepisy - CIASTO TOFFI-JEDYNA0101.jpg
Składniki: 400 g krakersów 4 żółtka 3/4 szkl maki ...
Składniki: 400 g krakersów 4 żółtka 3/4 szkl maki 1 op budyniu śmietankowego lub waniliowego 3 i 1/2 szkl mleka 1/2 szkl śmietanki słodkiej 18% 250 g masła 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki likieru waniliowego 1 l śmietany kremówki 1 duża puszka mleka słodzonego skondensowanego 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka cukru 50 g gorzkiej czekolady Jak przyrządzić: Mleko skondensowane gotowac w puszce przez 2-3 godz zagotowujemy w dużym garnku 2 szklanki mleka, śmietankę i 1/2 szklanki cukru, do gotującej się masy dodajemy - cały czas intensywnie mieszając trzepaczką do piany - zmiksowane w blenderze 1 i 1/2 szkl mleka, żółtka, budyń i mąkę. Zdejmujemy z ognia, gdy masa będzie gęsta, dodajemy do gorącej masy pokrojone w kostkę masło, mieszamy aż powstanie jednolita masa. Wmiksowujemy jeszcze ekstrakt waniliowy i likier. blaszkę wykładamy warstwą krakersów, nakładamy na nie jeszcze ciepłą masę budyniową. Przykrywamy kolejna warstwą krakersów. Ubijamy 1/2 l śmietany z mlekiem skondensowanym. wykładamy masę toffi na krakersy. Układamy ostatnią warstwę krakersów. Teraz ubijamy na sztywno resztę kremówki z cukrem waniliowym i 1 lyżeczką cukru. Nakładamy ją na wierzch ciasta. Posypujemy startą czekoladą.Wstawiamy do lodówki. Ciasto należy przygotować minimum dzień, a najlepiej dwa, przed podaniem. warstwy ciasta zaczynając od dołu: krakersy masa budyniowa krakersy śmietana toffi krakersy bita śmietana starta czekolada
ciasta-przepisy - ciasto-z-jagodami-1.jpg
Ciasto z jagodami.....BISZKOPT 1,5 szklanki mąki 1,5 s ...
Ciasto z jagodami.....BISZKOPT 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru pudru 8 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia...) KREM 1/2 litra mleka 2 łyżki mąki 2 łyżki budyniu śmietankowego 2/3 szklanki cukru pudru 1 masło extra jagody 3 galaretki cytrynowe Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać ubitą pianę. Następnie po trochu dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez około 0,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Przepis na krem: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować krem. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i po trochu dodawać do kremu. Krem utrzeć na puszystą masę. Przekładanie: Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć jagody i zalać tężejącą galaretką cytrynową. Uwaga! 3 galaretki cytrynowe na 1 litr wody.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności