Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

IMG_6327.JPG

kindel24.3 / grafiki / ciasta-przepisy / IMG_6327.JPG
ciasta-przepisy - IMG_6327.JPG
Download: IMG_6327.JPG

160 KB

(1280px x 960px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
ciasta-przepisy - Ciasta - RAFAELLO.gif
Folder - Ciasta - RAFAELLO
Folder - Ciasta - RAFAELLO
ciasta-przepisy - Ciasta - KARPATKA.gif
Folder - Ciasta - KARPATKA
Folder - Ciasta - KARPATKA
ciasta-przepisy - Ciasta - CAPUCCINO.gif
Folder - Ciasta - CAPUCCINO
Folder - Ciasta - CAPUCCINO
ciasta-przepisy - CIASTO AJERKONIAKOWE.jpg
CIASTO AJERKONIAKOWE cukier 4 łyżki czekolada 2 ko ...
CIASTO AJERKONIAKOWE cukier 4 łyżki czekolada 2 kostki powidła 1/2 słoika krem ajerkoniakowy "Delecta" 1 szt cukier waniliowy 1 opakowanie proszek do pieczenia 1 łyżeczka cukier puder 6 łyżek żółtka 3 szt mąka 2 szklanki Mąkę, żółtka, cukier puder, proszek do pieczenia i cukier waniliowy zagnieść na kruche ciasto, a następnie rozwałkować i wyłożyć na blachę do ciasta. Posmarować ciasto powidłami a następnie ubić pianę z 3 białek z 4 łyżkami cukru. Gotową ubitą masę wylać na ciasto i włożyć do piekarnika. Piec około 30-45 min. Gdy ciasto będzie się piekło przygotowujemy krem ajerkoniakowy w/g przepisu na opakowaniu. Gdy ciasto wyjmiemy z pieca i gdy ono ostygnie na wierzch nakładamy krem i ozdabiamy startą czekoladą. Wkładamy do lodówki bynajmniej na 5 godzin.
ciasta-przepisy - CIASTO JOGURTOWE.jpg
Ciasto jogurtowe Składniki: ciasto jogurtowe Dele ...
Ciasto jogurtowe Składniki: ciasto jogurtowe Delecty, pół opakowania margaryna, 70g jogurt naturalny, 470g jajka, 2 galaretki truskawkowe, 2 mandarynki, 2 puszki marmolada wieloowocowa, 150g Opis przygotowania czas przygotowania: do 60 min 1. Rozpuścić margarynę i lekko ostudzić. 2. Do miski wsypać ciasto jogurtowe, dodać 2 całe jajka, 70g jogurtu naturalnego, roztopioną margarynę. Wszystko utrzeć mikserem ok 2-3 min. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną margaryną i bułką tartą tortownice o średnicy 23. Piec ok 25-30 min w temp.180 C. 3. Rozpuścić 2 galaretki w 1,5 szklanki wody, ostudzić. 4. Upieczone i wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Spód smarujemy marmoladą wieloowocową i przykrywamy drugim krążkiem. Na górze układamy mandarynki z puszki (mogą być też inne owoce). 5. Pozostały jogurt naturalny mieszamy z ostudzoną galaretką,( wkładamy dosłownie na 1-3 min do lodówki, gdyż masa bardzo szybko się ścina, najlepiej gdy ma konsystencję gęstej śmietany), następnie wylewamy masę jogurtową na wierz ciasta i całość wkładamy na 2-3 godziny do lodówki
ciasta-przepisy - CIASTO NIC.jpg
CIASTO NIC Ciasto robione z tego co było pod ręka wła ...
CIASTO NIC Ciasto robione z tego co było pod ręka własny pomysł Pieczemy biszkopt przepis przy ciescie rafaeello kroimy na pół ja ugotowałam 4 budynie w 1.5 litra mleka po wystudzeniu dodałam kostke masła i w sypałam suchą galaretke zmiksowałam posmarowałam połowe biszkoptu większą częscia budyniu na to dałam brzoskwinie położyć drugą połowę biszkoptu posmarowac reszta buduniu na to delicje posmarowałam wszystko polewą kakaowa wymieszaną z wiórkami kokosowymi musi byc dość gęsta to wszystko smacznego
ciasta-przepisy - CIASTO SALCESON.jpg
SALCESON 1/2 kostki masła 7 łyżek cukru 4 łyżki ...
SALCESON 1/2 kostki masła 7 łyżek cukru 4 łyżki śmietany 2-3 łyżki kakao Ze składników ugotować masę i wystudzić dodać galaretkę zimną (1 galaretkę rozpóścić 3/4 szkl.wody) Następnie połączyć masę z połamanymi ciastkami i dobrze wymieszać (20dkg biszkoptów lub innych ciastek) całość wyłożyć na wcześniej skropiony wafel i zwinąć Przepis od Pani Katarzyny Siemionek Szcześniak tylko że ja podwoiłam produkty i zrobiłam w tortownicy po prostu pychotka Czy na pewno chcesz polecić zdjęcie z galerii: użytkownika Iwona Skotarczak (Giżycka)?Nie Tak
ciasta-przepisy - CIASTO KOKOSOWE.jpg
CIASTO KOKOSOWE Składniki: mąka, 12 dag jajka, 6 ...
CIASTO KOKOSOWE Składniki: mąka, 12 dag jajka, 6 szt. kakao, 2 łyżki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka cukier, 16 dag+0,5szkl. do masy kokos, 25 dag masło, 1 kostka mleko, 1/2 l Czekolada mleczna, 1 tabliczka czekolada gorzka, 1 tabliczka margaryna, 13 dag Opis przygotowania: 1. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, żółtka utrzeć z cukrem (16 dag) na puszysty krem, dodać później mąkę, proszek do pieczenia, kakao i pianę z białek, delikatnie wymieszać. Wylać na blaszkę o wymiarach 20x30, upiec, wystudzić. 2. Mleko zagotować z 1/2 szkl. cukru, na gotujące wsypać kokos i gotować jeszcze razem ok 20 min. Zdjąć z ognia, do gorącej masy wrzucić masło i mieszać aż się rozpuści. Masę wystudzić. Wyłożyć na upieczony biszkopt (biszkopt można wcześniej nasączyć wodą z cukrem i cytryną). 3. Czekolady wraz z margaryną podgrzewać na parze i mieszać aż składniki się połączą. Polewę wylać na masę kokosową. Ciasto schłodzić w lodówce wtedy dobrze się kroi.
ciasta-przepisy - CIASTO IKAR.jpg
CIASTO IKAR Składniki Ciasto biszkoptowe: 4 ja ...
CIASTO IKAR Składniki Ciasto biszkoptowe: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto ciemne: 20 dkg. margaryny 1 szkl. cukru kryształu 4 łyżki wody 3 łyżki kakao 1,5 szkl. mąki 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto kokosowe: 3 białka 15 dkg. cukru kryształu 15 dkg. kokosu Krem: 1/2 l. mleka 3 łyżki cukru kryształu cukier waniliowy 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 żółtka margaryna sok z cytryny 3 batony "IKAR" Ciasto biszkoptowe: Utrzec tak jak zwykły biszkopt i upiec. Ciasto ciemne: Kakao , cukier , margarynę , wodę . zagotować. Do ostudzonej masy dodać żółtka , mąkę , proszek. Na końcu dodać pianę z biłek. Ciasto kokosowe: Białka ubić , dodać cukier , a na końcu kokos. Wykładać na blaszkę kupkami na przemian ciasto ciemne i ciasto kokosowe. Upiec i przekroić na 2 części. Krem: Mleko , cukry zagotować , żółtka roztrzepać z mąką , oraz odrobiną mleka i mieszając wlewać na gotujące się mleko. Wystudzony krem utrzeć z margaryną i podzielić na 2 części. Do pierwszej dodać sok z cytryny , a do drugiej rozpuszczone na małym ogniu i ostudzone batony. Przełożyć placki : ciasto ciemne z kokosem-masa czekoladowa-biszkopt-masa cytrynowa-ciasto ciemne z kokosem. SMACZNEGO Jak nie macie Ikarów moga byc Pawełki
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności