Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Ciasta i Torty_62.JPG

kindel24.3 / grafiki / ciasta-przepisy / Ciasta i Torty_62.JPG
ciasta-przepisy - Ciasta i Torty_62.JPG
Download: Ciasta i Torty_62.JPG

398 KB

(1280px x 1755px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
ciasta-przepisy - Milky Way.jpeg
MILKY WAY Biszkopt ciemny z 4 jaj Masa śmietanowa 0,5 ...
MILKY WAY Biszkopt ciemny z 4 jaj Masa śmietanowa 0,5 litra kremówki łyżka żelatyny(wlewamy letnią) 2 łyżki cukru pudru Śmietanę ubic dodac cukier i letnią żelatynę(żelatynę namoczyc w 2-3 łyżkach zimnej wody a gdy napęcznieje zalac gotującą do 1/4 szklanki) Masa czekoladowa 3/4 kostki margaryny 2 czekolady(mleczna+gorzka) Wszystko roztopic,po wystudzeniu dodac 3 żółtka i pianę z białek
ciasta-przepisy - CIASTO TOFFI-JEDYNA0101.jpg
Składniki: 400 g krakersów 4 żółtka 3/4 szkl maki ...
Składniki: 400 g krakersów 4 żółtka 3/4 szkl maki 1 op budyniu śmietankowego lub waniliowego 3 i 1/2 szkl mleka 1/2 szkl śmietanki słodkiej 18% 250 g masła 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki likieru waniliowego 1 l śmietany kremówki 1 duża puszka mleka słodzonego skondensowanego 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka cukru 50 g gorzkiej czekolady Jak przyrządzić: Mleko skondensowane gotowac w puszce przez 2-3 godz zagotowujemy w dużym garnku 2 szklanki mleka, śmietankę i 1/2 szklanki cukru, do gotującej się masy dodajemy - cały czas intensywnie mieszając trzepaczką do piany - zmiksowane w blenderze 1 i 1/2 szkl mleka, żółtka, budyń i mąkę. Zdejmujemy z ognia, gdy masa będzie gęsta, dodajemy do gorącej masy pokrojone w kostkę masło, mieszamy aż powstanie jednolita masa. Wmiksowujemy jeszcze ekstrakt waniliowy i likier. blaszkę wykładamy warstwą krakersów, nakładamy na nie jeszcze ciepłą masę budyniową. Przykrywamy kolejna warstwą krakersów. Ubijamy 1/2 l śmietany z mlekiem skondensowanym. wykładamy masę toffi na krakersy. Układamy ostatnią warstwę krakersów. Teraz ubijamy na sztywno resztę kremówki z cukrem waniliowym i 1 lyżeczką cukru. Nakładamy ją na wierzch ciasta. Posypujemy startą czekoladą.Wstawiamy do lodówki. Ciasto należy przygotować minimum dzień, a najlepiej dwa, przed podaniem. warstwy ciasta zaczynając od dołu: krakersy masa budyniowa krakersy śmietana toffi krakersy bita śmietana starta czekolada
ciasta-przepisy - Ciasta - CAPUCCINO.gif
Folder - Ciasta - CAPUCCINO
Folder - Ciasta - CAPUCCINO
ciasta-przepisy - Ciasta - KARPATKA.gif
Folder - Ciasta - KARPATKA
Folder - Ciasta - KARPATKA
ciasta-przepisy - Ciasta - RAFAELLO.gif
Folder - Ciasta - RAFAELLO
Folder - Ciasta - RAFAELLO
ciasta-przepisy - Ciasta - KUBUŚ.gif
Folder - Ciasta - KUBUŚ
Folder - Ciasta - KUBUŚ
ciasta-przepisy - proste_ciasto_czekoladowe.jpg
Składniki: * 175 g miękkiego masła * 1 1/2 szkl ...
Składniki: * 175 g miękkiego masła * 1 1/2 szklanki cukru pudru * 3 łyżeczki esencji waniliowej * 3 roztrzepane jajka * 1 1/2 szklanki mąki * 2 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia * 3 łyżki kakao * 1 1/4 szklanki mleka Sposób przygotowania: * 1. Włożyć masło, cukier i esencję waniliową do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy. * Ciągle mieszając, stopniowo dodawać jajka. * 2. Przesiać mąkę do osobnego naczynia, dodać proszek do pieczenia i kakao. * Dodawać na przemian mieszankę mączną i mleko do masy maślanej, cały czas ucierając. * 3. Wylać powstałe ciasto do kwadratowej blachy o boku 20 cm, natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia. * Piec 55 minut (sprawdzić patyczkiem). * Zostawić ciasto w blasze na 10 minut, a potem przełożyć na druciany stojak do wystudzenia. Uwagi: Wystarcza na kwadratowe ciasto o boku 20 cm Piec w temperaturze 190°C Porcji 10 Przygotowanie 30 min Pieczenie 25 min
ciasta-przepisy - CIASTO Z DELICJAMI.jpg
CIASTO Z DELICJAMI Efektowne i proste w wykonaniu cia ...
CIASTO Z DELICJAMI Efektowne i proste w wykonaniu ciasto, które na karnawałowym przyjęciu zrobi prawdziwą furorę. Okrągłe piegi delicji, zatopione w kolorowej galaretce, stanowią jego wspaniałą ozdobę. To ciasto wprost rozpływa się w ustach. Przekonaj się... Składniki na biszkopt: •4 duże jajka •10 dag cukru •4 kopiaste łyżki mąki tortowej •1/2 łyżeczki proszku do pieczenia •1 łyżka wody Składniki na krem: •1/2 l mleka •2 żółtka •1 tabliczka gorzkiej czekolady •10 dag wiórków kokosowych •10 dag cukru •1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej •1 kostka margaryny Dodatkowo: - 2 paczki delicji - 2 galaretki (kolor i smak według własnych upodobań) Przygotowanie: 1.Białka ubić z cukrem. Do piany powoli dodawać po 1 żółtku, ciągle mieszając. Do powstałej masy dodać resztę składników. Lekko zamieszać łyżką. Piec ciasto w prostokątnej dużej blaszce, ok. 30 min. w temp. 180 st. 2.Z 1/2 l mleka odlać pół szklanki, resztę zagotować z cukrem. 2 żółtka roztrzepać z mąką ziemniaczaną i połową szklanki mleka. Wlać na gotujące się mleko. Zagotować, aż osiągniemy konsystencję budyniu. Wystudzić. 3.Margarynę utrzeć, powoli dodawać po łyżce zimnego kremu. Do gotowej masy dodać posiekaną w kostkę czekoladę i wiórki kokosowe. 4.Zalać gorącą wodą dwie galaretki i poczekać, aż zaczną tężeć. Połączenie: Na zimny biszkopt wyłożyć krem z kawałkami czekolady i kokosem. Następnie poukładać na nim delicje jeden obok drugiego. Całość zalać tężejącą galaretką. Schłodzić. Smacznego!
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności