Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

ciasto budyniowo-jabłkowe-JEDYNA0101.jpg

inka40 / przepisy / # Ciasta / ciasto budyniowo-jabłkowe-JEDYNA0101.jpg
 Ciasta - ciasto budyniowo-jabłkowe-JEDYNA0101.jpg
Download: ciasto budyniowo-jabłkowe-JEDYNA0101.jpg

28 KB

(312px x 215px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Składniki:

1 kg jabłek
kostka masła lub margaryny
4 jaja
1,5 szklanki cukru
0,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 duże opakowania budyniu waniliowego
1 litr mleka

Jak przyrządzić:

Jabłka obrać, utrzeć na tarce.
Margarynę utrzeć ze szklanką cukru i żółtkami na puch.
Nadal ucierając powoli wsypać mąkę (ziemniaczaną i pszenną) wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Następnie ostrożnie wymieszać z pianą ubitą z białek.
Budyń z obu opakowań ugotować na 1 litrze mleka, dodając pozostały cukier.
Większą część ciasta włożyć do blachy, na nim rozłożyć warstwę jabłek, gorący budyń i resztę ciasta.
Piec przez 40 min. w temp. 200 stopni.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności