Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

jaskolcze_gniazda.jpg

hazelleyes86 / Kuchnia / rozne zapiekane / jaskolcze_gniazda.jpg
rozne zapiekane - jaskolcze_gniazda.jpg
Download: jaskolcze_gniazda.jpg

167 KB

(867px x 606px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Jaskółcze gniazda

Czas przygotowania: 60 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość porcji: 5
Składniki

0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
6 jajek
1 cebula
3 łyżki bułki tartej
Sól, pieprz, majeranek
Olej do smażenia

Inna wersja podania kotletów mielonych
Etapy przygotowania

Przygotować mięso jak na mielone, dodać jajko, bułkę tartą, sól ,pieprz ,majeranek do smaku. Dobrze wymieszać.5 jajek ugotować na twardo .Obrane jajka okleić mięsem mielonym .Smażyć na patelni lub w głębokim tłuszczu około 15 minut.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazek
Inne pliki do pobrania z tego chomika
rozne zapiekane - grzybowe_rozmaitosci_na_majowke_popup_watermark.jpg
Grzybowe rozmaitości na majówkę Czas przygotowania: 2 g ...
Grzybowe rozmaitości na majówkę Czas przygotowania: 2 godzin Ilość porcji: 10 Składniki nadzienie 1 kg grzybów mrożonych mieszanych 2 cebule tłuszcz do smażenia 4-5 ząbków czosnku szczypta estragonu sól pieprz 2 łyżki sosu chińskiego chili 3 łyżki bułki tartej 1 jajko garść szczypiorku ciasto 900 g mąki 4 łyżki cukru 3 jajka 10 dkg drożdży 400 ml śmietany 18% 150 g margaryny Kasia Pyszne rozmaitości na majówkowe spotkanie :) Etapy przygotowania Grzyby rozmrozić, ugotować we wrzątku, jeśli były gotowane to nie trzeba już gotować. Cebulę pokroić i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, przyrumienić i dodać grzyby i przyprawy a także posiekany czosnek. Dusić do odparowania. Wystudzić i dodać bułkę tartą, posiekany szczypiorek i jajko wymieszać . Śmietanę rozrobić z drożdżami i cukrem. Wszystkie składniki zagnieść na luźne ciasto. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Wałkować na ok 0,5 cm i robić różne kształty pasztecików nadziewanych grzybkami. Jeśli robimy babeczki to można na każdej położyć plasterek mozzarelli. Smarować rozmąconym jajkiem i piec w temp 180 st ok 20 min do ładnego zrumienienia. Podawać z czerwonym barszczykiem .. Można też ciasto nadziewać jabłkami i upiec słodkie sakieweczki.
rozne zapiekane - meksykanska_tortilla_popup_watermark.jpg
Meksykańska tortilla Czas przygotowania: 40 minut Czas ...
Meksykańska tortilla Czas przygotowania: 40 minut Czas smażenia: 30 minut Kaloryczność: 400 kcal Ilość porcji: 6 Składniki - 6 placków tortilla ( o śr=25cm) - 0,5 kg mięsa mielonego - puszka kukurydzy - puszka fasoli czerwonej - puszka pomidorów - pół lub cała cebula - kilka ząbek czosnku - przyprawy (np: pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, zioła prowansalskie, papryka słodka) - sałata zielona ( pół główki) - 2 - 3 łyżki oleju Pyszna domowa tortilla :) Etapy przygotowania 1. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, następnie kroimy cebulkę, przepuszczamy przez praskę czosnek i podsmażamy. 2. Po zeszkleniu cebulki i czosnku dodajemy mięso mielone i podsmażamy ok 15-20 min na lekkim ogniu. Przyprawiamy do smaku. 3. Gdy mięso się zarumieni dodajemy pomidory z puszki z zalewą, chwilę podsmażamy i na końcu dodajemy odcedzoną fasolę i kukurydzę. Chwilę podsmażamy wszystko. 4. Podgrzewamy placki tortilla wg przepisu na opakowaniu, kładziemy listki sałaty i przygotowany na patelni farsz.
rozne zapiekane - pikantne_rogaliki_popup_watermark.jpg
Pikantne rogaliki Czas przygotowania: 3 godzin Składnik ...
Pikantne rogaliki Czas przygotowania: 3 godzin Składniki ciasto: 5 szklanek mąki pszennej 20 g drożdży świeżych łyżeczka soli 3 łyzki oleju słonecznikowego łyżka cukru 455 ml ciepłej wody mąka do podsypania Nadzienie: 2 szklanki sera żółtego startego papryka czerwona zielona część cebulki dymki lub szczypiorek zioła prowansalskie jajko tymianek pikantne rogaliki z książeczki "Szybko i smacznie chleby i wypieki" w tłumaczeniu Joanny Borysiak Etapy przygotowania Drożdze wymieszać z ciepłą wodą i cukrem i polączyć z pozostałymi składniki ciasta. Dodając stopniowo mąki wyrobić ciasto aż stanie się gładkie i elastyczne (można ręcznie lub używając robota). Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Gdy ciasto powiększy swoją objętość na posypanej mąką stolnicy uformować ciasto w kulę. Przeciąć na pół lub nawet na 3 częsci a następnie każdą cześć rozwałkować na koło o grubości ok 1cm i pokroić na trójkąty. Paprtkę i dymkę pokroić drobno. Każdy trójkąt posypać serem, papryką, dymką i ziołami. Zrolować trójkąty od podstawy do czubka w rogaliki. Ułożyć rogaliki na natluszczonym papierze do pieczenia, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 40 minut. Po tym czasie rogaliki posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kawałkami papryki i zielonej dymki, tymiankiem lub innymi ulubionym ziołami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220st na ok 15minut. Piec aż będą złote. Mi wyszło 14sztuk. Oczywiscie nadzienie można modyfikować w zależnosci od upodobań, dać pieczarki, szynke, salami, tuńczyka, co kto lubi. Jedyna uwaga z mojej strony taka żeby tego nadzienia nie żałować, mi wydawało sie że jest ok, a tymczasem dałam trochę za mało, bo rogaliki fajnie urosły i po upieczeniu było wiecej ciasta niż nadzienia.
rozne zapiekane - omlet_frutti_di_mare_popup_watermark.jpg
Omlet frutti di mare Czas przygotowania: 20 minut Ilość ...
Omlet frutti di mare Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 1 Składniki 2 jajka 2 łyżki mąki szczypta soli ćwierć łyżeczki proszku do pieczenia 10 krewetek 2 paluszki krabowe surimi 2 ząbki czosnku margaryna Kasia do smażenia szczypiorek listki sałaty pomidor Pyszny omlecik złocisty Etapy przygotowania Na patelni rozgrzać łyżkę Kasi, wrzucić posiekany czosnek i obgotowane krewetki, przyrumienić z obu stron, dodać pokrojone paluszki krabowe i chwilkę potrzymać jeszcze na ogniu, po czym zdjąć. Białka oddzielić od żółtek. Ubić z solą na pianę, dodać proszek do pieczenia, mąkę i żółtka, wymieszać. Na patelni znów rozgrzać łyżkę Kasi i wyłożyć ciasto omletowe. Smażyć na wolnym ogniu, tymczasem ułożyć na wierzchu krewetki i paluszki krabowe oraz czosnek. Po kilku minutach omlet odwrócić i przyrumienić. Podać z sałatą i pomidorem, posypać grubo szczypiorkiem. Do tego kawka i śniadanko gotowe.
rozne zapiekane - kebab gyros.jpg
Składnikidla 2-4 osóbryż, 1szkl. lub 2woreczki majonez, ...
Składnikidla 2-4 osóbryż, 1szkl. lub 2woreczki majonez, kilka łyżek keczub, żółty ser, ok.30dag filety z kurczaka, 2szt. cebula, 2szt. przyprawa GYROS, 1/2opakowania ogórek konserwowy, 2-3szt. świeża papryka(LUB mały słoik papryki konserwowej, 1szt. dodaj do ulubionychdrukuj przepispowiadom znajomegooceń przepis aktualna ocena: 4,21 Opis przygotowaniaczas przygotowania: do 60 min1. Ryż gotujemy,a następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego.Polewamy majonezem i keczupem i posypujemy 1/3 strartego żółtego sera. 2. Filety z kurczaka i cebulę kroimy w kostke i razem podsmażamy na patelni w czasie smażenia posypujemy przyprawa gyros.Wkładamy do naczynia żaroodpornego i przykrywamy 1/3sera. 3. Układamy pokrojonego w plasterki ogórka konserwowego i pokrojoną w paski papryke.Przykrywamy pozostałym żółtym serem,smarujemy majonezem i keczupem.Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp.175 stopni i zapiekamy bez przykrycia 30min.
rozne zapiekane - ryżowa.jpg
Składnikidla 2-4 osób2 szklanki ryżu, 20 dag salami w ...
Składnikidla 2-4 osób2 szklanki ryżu, 20 dag salami w plasterkach, 1 papryka czerwona, 1 duży por, 4 jajka, 10 dag ostrego sera żółtego, 2 łyżki bułki tartej, 1/2 pęczka posiekanej natki, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczka suszonego oregano, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz, dodaj do ulubionychdrukuj przepispowiadom znajomegooceń przepis aktualna ocena: 3,40 Opis przygotowaniaczas przygotowania: do 90 minRyż ugotować w dużej ilości osolonej wody, osączyć na sicie i przełożyć do miski. Paprykę i pora oczyścić, pokroić w spora kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić warzywa, podsmażyć 3 minuty. Lekko przestudzić. Salami pokroić w paski. Do ryżu dodać warzywa oraz salami. Ser zetrzeć na tarce i razem z jajkami, bułką tartą, natką, oregano, papryką dodać do ryżu. Doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Formę do zapiekania wysmarować masłem, wysypać bułką tartą, nałożyć ryżowo-warzywną masę. Wstawić naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 45 minut.
rozne zapiekane - bulki_zapiekane_z_jajkiem.jpg
Bułki zapiekane z jajkiem Czas przygotowania: 30 minut ...
Bułki zapiekane z jajkiem Czas przygotowania: 30 minut Czas zapiekania: 8 minut Ilość porcji: 12 Składniki 6 bułek pszennych 6 jajek 1 laska kiełbasy podwawelskiej 3 pomidory 1 pęczek szczypiorku 15 dkg sera żółtego masło Chrupiąca przekąska z bułek Etapy przygotowania Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki. Bułki przekroić i wydrążyć. Środki wysmarować cienko masłem. Pomidory obrać za skórek i pokroić w kostkę. Ser pokroić w kosteczkę. Kiełbasę obrać z błonki, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć. Bułki wypełnić wędliną, pomidorem jajkiem i posypać serem. Zapiec w temperaturze 200 stopni przez 8 minut. Gorące bułeczki posypać posiekanym szczypiorkiem.
rozne zapiekane - ziemniaczki_zapiekane_w_smietanie.jpg
Ziemniaczki zapiekane w śmietanie Czas przygotowania: 2 ...
Ziemniaczki zapiekane w śmietanie Czas przygotowania: 20 minut Czas zapiekania: 1 godzin Ilość porcji: 3 Składniki 1 kg ziemniaków 1 duża cebula 1 szklanka śmietany 18% sól morska pieprz tymianek masło tarta bułka Można jeść je same lub z mięskiem i do tego surówka Etapy przygotowania Ziemniaki obrać i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Cebulę obrać i pokroić w ok. 3 mm krążki. Dno i boki naczynia żaroodpornego wysmarować masłem, położyć plastry ziemniaków posypać solą, pieprzem i tymiankiem.Rozłożyć połowę cebuli, warstwę ziemniaków ,posypać solą, pieprzem , tymiankiem i położyć resztę cebuli.Na wierzch ułożyć ziemniaki posypać przyprawami ,zalać śmietanką ,przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika.Temperaturę nastawić do 200 stopni.Zapiekać przez godzinę czasu , 20 minut przed końcem położyć wiórki masła , posypać bułką i zapiekać bez pokrywy aż się zarumieni.
rozne zapiekane - klinki_z_niespodzianka.jpg
Klinki z niespodzianką Czas przygotowania: 15 minut Cza ...
Klinki z niespodzianką Czas przygotowania: 15 minut Czas pieczenia: 15 minut Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 3 kabanosy 5 plastrów szynki 1/2 szklanki oliwek czarnych zioła prowansalskie jajko Etapy przygotowania Kabanosy,szynkę pokroić na kawałki .Ciasto rozwinąć pokroić na dowolne kawałki na każdym kawałku ułożyć kabanos i oliwkę zawinięte w szynkę i posypane ziołami końce kawałka ciasta zlepić ułożyć na blaszce posmarować jajkiem.Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 stopni C.Piec 15 minut.Smacznego można podawać z dowolnym sosem.
rozne zapiekane - jaja_w_miesie_popup_watermark.jpg
Jaja w mięsie Czas przygotowania: 40 minut Czas smażeni ...
Jaja w mięsie Czas przygotowania: 40 minut Czas smażenia: 15 minut Ilość porcji: 10 Składniki 0,5 kg mięsa mielonego 1 jajko 0,5 szklanki bułki tartej olej Sol, pieprz 10 jajek ugotowanych na twardo 5 łyżek mąki idealne na przystawke Etapy przygotowania Mięso mielone wyrabiam jak na kotlety, dodaje jajko, bułkę tartą i przyprawy. W międzyczasie gotuje jajka. Obrane, wystudzone jajka obtaczam w wyrobionej masie mięsnej, obtaczam w mące i rzucam do gorącego, głębokiego tłuszczu! Piekę na złoty kolor, po wystudzeniu kraje na połówki i posypuje zieleniną.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności