Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

f3c4e11c70.jpeg

gosicka / PALCE LIZAC / f3c4e11c70.jpeg
PALCE LIZAC - f3c4e11c70.jpeg
Download: f3c4e11c70.jpeg

25 KB

(600px x 450px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Placek drożdżowy z rabarbarem
6 jaj
25 dag margaryny+2 łyżki smalcu
1 kg mąki
1 szklanka mleka(może byc woda)
10 dag drożdży
25 dag cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
W połowie mleka rozrobic drożdże,dodac łyżkę cukru i łyżkę mąki.Margarynę i smalec rozpuścic.Resztę składników włożyc do miski i dodac wyrośnięte drożdże i letnią margarynę.Wszystko dobrze wyrobic.Miskę wstawic do naczynia z ciepłą wodą i przykryc ściereczką.
Gdy ciasto wyrośnie przełożyc na blachy poukładac rabarbar(MOGĄ BYĆ ŚLIWKI, JABŁKA itp.)odstawic , i zrobic kruszonkę.
Kruszonka
25 dag margaryny+2 łyżki smalcu
25 dag cukru
cukier waniliowy
60 dag mąki
Kruszonką posypac ciasto i wstawic do piekarnika na termoobieg 180C
piec 1 godzinę.Po wystygnięciu można polukrowac.

Ta porcja jest na 2 blachy

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
PALCE LIZAC - a02ce7595f.jpeg
Agrestowiec Biszkopt z 4 jaj 0,5 litra soku z agrestu ...
Agrestowiec Biszkopt z 4 jaj 0,5 litra soku z agrestu 0,5 litra wody 3 budynie śmietankowe-40g 4 łyżeczki żelatyny-zalac małą ilością wody 15 dag cukru Ugotowac z wszystkiego budyń,do gorącego dodac namoczoną żelatynę.Zimny budyń utrzec z 1 kostką margaryny i dodac 3 żółtka.Masę wyłożyc na biszkopt,na masę ułożyc agrest i zalac 2 galaretkami agrestowymi.
PALCE LIZAC - 415c14ad6d.jpeg
DESER Z GALARETEK 3 galaretki (żółta, zielona, czerwo ...
DESER Z GALARETEK 3 galaretki (żółta, zielona, czerwona) 3-4 łyżki żelatyny 1 szkl. mleka 2 szkl. gęstej śmietany 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy Galaretki rozpuścić każdą w oddzielnej wodzie, wlać do głebokich talerzy i pozostawić do całkowitego stężenia. Rozpuścić żelatynę w szklance gorącego mleka (mleka nie gotować tylko dobrze podgrzać). Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy śmietana będzie dobrze ubita to dodawać po łyżce przestudzonej żelatyny, dobrze wymieszać. Galaretki pokroić na drobne kostki. Blaszkę wyłożyć folią. Dodać galaretki do śmietamy, delikatnie wymieszać następnie wyłożyć wszystko na blaszkę i wstawić do lodówki aby wszystko razem stężało. SMACZNEGO ;0)
PALCE LIZAC - 33c98f6ba6.jpeg
Krówka Biszkopt jasny z 4 jaj Krem jak na karpatkę ...
Krówka Biszkopt jasny z 4 jaj Krem jak na karpatkę 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki zwykłej 2 łyżki kartoflanki 10 dag cukru 2-3 łyżki oleju ugotowac budyń Utrzec z 1 kostką margaryny. 20 dag małych bezików 20 dag krówek Na biszkopt wyłożyc krem,poukładac beziki i polac krówkami roztopionymi 2-3 łyżkach margaryny(ilośc margaryny zależy jakie są krówki)
PALCE LIZAC - 841e74ec44.jpeg
Pianka Biszkopt ciemny z 4 jaj Masa 1,5 kostki marg ...
Pianka Biszkopt ciemny z 4 jaj Masa 1,5 kostki margaryny 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mleka 6 łyżeczek żelatyny 1 cukier waniliowy 6 jaj 1 olejek cytrynowy Margarynę,cukier i żółtka utrzec do białości,1 szklankę mleka zagotowac,a 0,5 szklane mleka zimnego namoczyc żelatynę i gdy napęcznieje wlac do gorącego mleka.Do utartej masy wlewac przestudzone mleko,ciągle mieszając.Gdy masa zacznie gęstniec dodac ubite białka delikatnie mieszając.Proszę pamiętac by wszystkie składniki miały jednakową temperaturę,inaczej się zważy. Polewa 1 gorzka czekolada 1/4 kostki margaryny
PALCE LIZAC - bd5710a1b4.jpeg
Skubaniec 5 jaj 3 łyżki smalcu 1 kostka margaryny-25 ...
Skubaniec 5 jaj 3 łyżki smalcu 1 kostka margaryny-25 dag 3 szklanki mąki 30 dag cukru-20 dag do białek 1 łyżka kakao 2 łyżki kartoflanki 2 łyżeczki proszku owoce-agrest, czarna porzeczka,śliwki,jabłka Wyk.Żółtka, margarynę,smalec i 10 dag cukru ukręcić na puszystą masę,dodać mąkę i proszek.Rozdzielić na 3 części,do jednej dodać kakao.Rozłożyć na blachę jedną część jasną jedną ciemną na to owoce,na owoce ubite białka z cukrem i wymieszane z kartoflanką.Na wierzch potrzeć resztę ciasta.Po upieczeniu polukrować. Pieczemy 35-40 min w tem.180C.
PALCE LIZAC - 69fe4240f0.jpeg
MILKY WEY Biszkopt ciemny z 4 jaj Masa śmietanowa ...
MILKY WEY Biszkopt ciemny z 4 jaj Masa śmietanowa 0,5 litra kremówki łyżka żelatyny(wlewamy letnią) 2 łyżki cukru pudru Śmietanę ubic dodac cukier i letnią żelatynę(żelatynę namoczyc w 2-3 łyżkach zimnej wody a gdy napęcznieje zalac gotującą do 1/4 szklanki) Masa czekoladowa 3/4 kostki margaryny 2 czekolady(mleczna+gorzka) Wszystko roztopic,po wystudzeniu dodac 3 żółtka i pianę z białek
PALCE LIZAC - 5a5c239a6b.jpeg
Tort Marczello 10 jaj 10 dag kartoflanki 10dag zwykłe ...
Tort Marczello 10 jaj 10 dag kartoflanki 10dag zwykłej 25 dag cukru 1 łyżka kawy zwykłej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku Upiec spód do tortu Krem 1 masło-25 dag 1 margaryna-25 dag 25 dag cukru 2 łyżki kakao(najlepiej sparzyć gotującą wodą) 2 łyżki spirytusu rodzynki,orzechy,czekolada Ukręcić krem.
PALCE LIZAC - a95ea4d7f4.jpeg
Babeczki z owocami 30 dag mąki 15 dag margaryny 10 da ...
Babeczki z owocami 30 dag mąki 15 dag margaryny 10 dag cukru 3 żółtka 2 łyżki śmietany kwaśnej sól Wyk.Margarynę posiekać nożem razem z mąka,dodać sól,cukier,żółtka i śmietanę.Wszystko nożem siekając połączyć a następnie zagnieść ciasto.Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 30 min.Po wyjęciu wylepić małe foremki w kształcie babeczek ciastem i piec w tem.200C przez 10 min.Po wystygnięciu można napełnić owocami i zalać galaretką lub ubitą śmietaną.
PALCE LIZAC - e097f05213.jpeg
Rolada 5 jaj 10 dag cukru 10 dag mąki (do ciemnej 1 ł ...
Rolada 5 jaj 10 dag cukru 10 dag mąki (do ciemnej 1 łyżke kakao ) 0,5 łyżeczki proszku (do ciemnej 1 łyżeczke) 1 łyżke oleju Biszkopt zwinąć gorący Nadzienie według gustu. Moja rolada jest dwu kolorowa,krem jak do tortu i nadzienie z czarnej porzeczki. Piec 20-25 min.tem.180C.
PALCE LIZAC - 2bec6adf52.jpeg
Bananowiec Biszkopt z 4 jaj Masa bananowa 1,5 kos ...
Bananowiec Biszkopt z 4 jaj Masa bananowa 1,5 kostki margaryny 1 kg bananów obranych 3 żółtka 3 łyżki cukru 1 galaretka bananowa(może byc cytrynowa) Margarynę utrzec z żółtkami i cukrem na puszystą masę,dodac zmiksowane banany wszystko wymieszac, a na koniec przestygniętą galaretkę(1 szklanka wody)i też wymieszac. Masa białkowa-białka ubic z 3 łyżkami cukru,gdy białka są ubite a cukier rozpuszczony wlac powoli przestygniętą galaretkę(1 szklanka wody-smak galaretki do wyboru) wszystko wymieszac i na wierzch też galaretkę do wyboru.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności