Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Surówka à la Wielka Niedźwiedzica.jpg

gorczak1 / ♥♥♥ 123 SAŁATKI I SURÓWKI SIOSTRY ANASTAZJI / Surówka à la Wielka Niedźwiedzica.jpg
 123 SAŁATKI I SURÓWKI SIOSTRY ANASTAZJI - Surówka  la Wielka Niedźwiedzica.jpg
Download: Surówka à la Wielka Niedźwiedzica.jpg

17 KB

(233px x 202px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Surówka à la Wielka Niedźwiedzica

Aby zrobić tę surówkę musicie przygotować:

* ćwiartkę główki białej kapusty,
* 1 marchewkę,
* 1 małą cebulkę,
* pietruszkę,
* szczypiorek,
* olej,
* sól,
* pieprz.

KAPUSTA, MARCHEWKA, CEBULA

Przyrządzenie tej surówki nie jest wcale trudne:

1. Kapustę należy oczyścić, wypłukać i bardzo drobno poszatkować.
2. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce z małymi otworami.
3. Cebulę, zieloną pietruszkę i szczypiorek drobno posiekać.
4. Warzywa wymieszać dodając 3 łyżki oleju oraz sól i pieprz do smaku.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
 123 SAŁATKI I SURÓWKI SIOSTRY ANASTAZJI - Sałatka  la Koralgol.jpg
Sałatka à la Koralgol Aby zrobić ulubioną sałatkę misia ...
Sałatka à la Koralgol Aby zrobić ulubioną sałatkę misia Koralgola przygotuj: * średniej wielkości por, * jajko, * majonez, * sól, * pieprz. Wykonanie: 1. Oddzielamy jasną końcówkę pora, z której będziemy robić sałatkę, dokładnie ją myjemy i kroimy w poprzek na cieniutkie talarki. 2. Jajko gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. 3. Do pokrojonego pora oraz jajka dodajemy majonez i mieszamy. 4. Oczywiście nie można zapomnieć o tym, aby na koniec przyprawić naszą sałatkę solą i pieprzem.
 123 SAŁATKI I SURÓWKI SIOSTRY ANASTAZJI - Sałatka jarzynowa.jpg
Sałatka jarzynowa Do przygotowania tej popularnej sałat ...
Sałatka jarzynowa Do przygotowania tej popularnej sałatki potrzebne Wam będą: * 2 mniejsze marchewki, * korzeń pietruszki, * seler, * 2 ziemniaki, * 1 jajko ugotowane na twardo, * ogórek kiszony, * 1/2 szklanki groszku zielonego konserwowego, * 1/2 cebuli, * 4 łyżki majonezu, * sól, * pieprz. GOTOWANE ZIEMNIAKI I MARCHEW Wykonanie: 1. Marchewki, pietruszkę, seler oraz ziemniaki gotujemy w skórkach, które obieramy dopiero po ugotowaniu. Następnie jarzyny kroimy w kostkę. 2. Ugotowane jajko oraz ogórek kiszony i cebulę obieramy i również kroimy. 3. Dodajemy osączony groszek zielony. 4. Tak przygotowane składniki łączymy dodając3 łyżki majonezu i mieszamy. Do smaku dodajemy sól i pieprz.
 123 SAŁATKI I SURÓWKI SIOSTRY ANASTAZJI - Surówka Miś Koala1.jpg
Surówka Miś Koala Koala, żyjące w Australii, jedzą prze ...
Surówka Miś Koala Koala, żyjące w Australii, jedzą przede wszystkim liście eukaliptusa. Nasza surówka będzie więc równie zielona, a do jej zrobienia potrzebne Wam będą: * główka zielonej sałaty, * szczypiorek, * rzodkiewka, * 2 łyżki oleju, * sok z cytryny. SAŁATA I RZODKIEWKA Przygotowanie: 1. Najpierw wszystkie warzywa dokładnie myjemy. 2. Sałatę osuszamy i rozrywamy na średniej wielkości kawałki. 3. Rzodkiewkę oraz szczypiorek drobno kroimy. 4. Następnie do pokrojonych już warzyw dodajemy 2 łyżki oleju oraz kilka kropel soku z cytryny i mieszamy.
 123 SAŁATKI I SURÓWKI SIOSTRY ANASTAZJI - Surówka Miś Koala.jpg
Surówka Miś Koala Koala, żyjące w Australii, jedzą prze ...
Surówka Miś Koala Koala, żyjące w Australii, jedzą przede wszystkim liście eukaliptusa. Nasza surówka będzie więc równie zielona, a do jej zrobienia potrzebne Wam będą: * główka zielonej sałaty, * szczypiorek, * rzodkiewka, * 2 łyżki oleju, * sok z cytryny. SAŁATA I RZODKIEWKA Przygotowanie: 1. Najpierw wszystkie warzywa dokładnie myjemy. 2. Sałatę osuszamy i rozrywamy na średniej wielkości kawałki. 3. Rzodkiewkę oraz szczypiorek drobno kroimy. 4. Następnie do pokrojonych już warzyw dodajemy 2 łyżki oleju oraz kilka kropel soku z cytryny i mieszamy.
 123 SAŁATKI I SURÓWKI SIOSTRY ANASTAZJI - Surówka Misia Uszatka.jpg
Surówka Misia Uszatka Miś Uszatek uwielbia pomidory, dl ...
Surówka Misia Uszatka Miś Uszatek uwielbia pomidory, dlatego do przygotowania tej sałatki potrzebne Wam będą: * 3 duże pomidory, * 1 cebula, * nać pietruszki, * szczypiorek, * sól, * pieprz. POMIDOR I CEBULA Wykonanie: 1. Pomidory myjemy i kroimy na plasterki. 2. Cebulę drobno siekamy. 3. Podobnie postępujemy z pietruszką i szczypiorkiem. 4. Tak przygotowane warzywa wrzucamy do półmiska, mieszamy. Do smaku dodajemy sól i pieprz.
 123 SAŁATKI I SURÓWKI SIOSTRY ANASTAZJI - Sałatka  la Niedźwiedź Gryzzli.jpg
Sałatka à la Niedźwiedź Gryzzli Do zrobienia tej sałatk ...
Sałatka à la Niedźwiedź Gryzzli Do zrobienia tej sałatki potrzebne nam będą: * 3 śledzie solone, * 3 ziemniaki, * 1 mała cebula, * 1 ogórek kiszony, * majonez, * pieprz. ŚLEDZIE I CEBULA Przygotowanie: 1. Śledzie kroimy w poprzek na średniej wielkości kawałki. 2. Ziemniaki gotujemy w łupinach, które ściągamy dopiero po ugotowaniu kartofli. Dzięki temu ziemniaki będą bardziej smaczne i nie stracą swoich wartości odżywczych. Następnie kroimy je w kostkę. 3. Cebulę i ogórek kiszony drobno siekamy. 4. Tak przygotowane produkty wrzucamy do półmiska, dodajemy majonez i mieszamy. 5. Gotową sałatkę przyprawiamy pieprzem. Do pomocy przy wykonaniu sałatek poproście rodziców lub kogoś dorosłego!
 123 SAŁATKI I SURÓWKI SIOSTRY ANASTAZJI - Surówka  la królik Bugs.jpg
Surówka à la królik Bugs Do zrobienia tej surówki potrz ...
Surówka à la królik Bugs Do zrobienia tej surówki potrzebować będziecie: * 3 średniej wielkości marchewki, * 2 jabłka, * cukier, * sok z cytryny. MARCHEW I JABŁKO Przygotowanie jej nie powinno sprawić Wam kłopotu: 1. Marchewkę myjemy, obieramy i trzemy na tarce z małymi otworami. 2. Jabłko również obieramy ze skórki i trzemy na tarce z dużymi otworami. 3. Tak przygotowaną marchewkę i jabłko mieszamy. Do smaku dodajemy cukier i sok z cytryny.
 Ciasta - TORT NA I URODZINKI.jpg
TORT - na pierwsze urodzinki Pieczemy daw biszkopt ...
TORT - na pierwsze urodzinki Pieczemy daw biszkopty jeden biały drugi ciemny (oba kroimy poziomo na dwa placki). Dżem żurawinowy Masa pierwsza: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (gotujemy 2 godziny) 2 margaryny kasie Do wystudzonej masy karmelowej dodajemy margarynę i miksujemy aż masa nabierze puszystości (jeśli ktoś lubi możemy dodać kakao). Masa druga: 1 szklanka mleka 20 dag. cukru pudru 20 dag. orzechów krojonych w tym1/2 szkl. mielonych 1 cukier waniliowy 1 1/2 margaryny kasi Mleko, cukier, cukier waniliowy i orzechy prażymy w garnku 10-15 minut. Do utartej margoryny dodajemy stopniowo przestudzone orzechy. Przełożenie tortu: Biszkopt ciemny nasączony np. herbatą z cytryną-masa karmelowa-jasny biszkopt nasączony-żurawiny-ciemny biszkopt nasączony- masa orzechowa-jasny biszkopt-cały tort smarujemy do okoła masą która nam została boki obsypujemy posypką, wierzch polewamy polewą może być kupna, posypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy kwiatuszkami z opłatka kolorowego i świeczkami . SMACZNEGO:)
 Ciasta - Z MAASĄ BRZOSKWINIOWĄ.jpg
Z MASĄ BRZOSKWINIOWĄ 1. Biszkopt orzechowy: - ...
Z MASĄ BRZOSKWINIOWĄ 1. Biszkopt orzechowy: - 4 jaja - 4 łyżki zmielonych orzechów - 3 łyżki bułki tartej - 4 łyżki cukru - łyżka mąki - 1/2 łyżeczki proszku 2. Biszkopt kokosowy: - 6 białek - 1/2 szkl cukru - 150 g kokosu - łyżka mąki ziemniaczanej - 1/2 łyżeczki proszku 3. Krem: - puszka brzoskwiń - kostka masła - 6 żółtek - 1/2 budyniu śmietankowego - łyżka mąki tortowej 1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać. Piec ok 30 minut w temp 180 stopni. Przekroić na 2 części. 2. Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać kokos i lekko wymieszać. Dodać mąkę wymeszaną z proszkiem. Piec w temp 180 stopni przez 30 minut. 3. Odlać sok z owoców. Jeśli nie będzie całej szklanki, to dolać wody i ugotować budyń z łyżką mąki. Masło utrzeć z żółtkami i odrobiną cukru pudru, dodać ostudzony budyń. Do masy dodać drobno pokrojone owoce. Położenie placka: 1. Biszkopt orzechowy 2. Masa 3. Biszkopt kokosowy 4. Masa 5. Biszkopt orzechowy 6. Polewa czekoladowa
 Ciasta - TORT MAKOWY Z KREMEM.jpg
TORT MAKOWY Z KREMEM Składniki: BISZKOPT MAKOWY ...
TORT MAKOWY Z KREMEM Składniki: BISZKOPT MAKOWY 2 szkl.sparzonego i zmielonego maku 2 szkl. cukru 5 jajek 8 dkg masła 1 proszek do pieczenia cukier waniliowy 3/4 szkl. bułki tartej orzechy,rodzynki,skórka pomarańczowa Żółtka,cukier,masło i c.waniliowy utrzeć na pulchną masę.Do utartej masy dodawać powoli mak,proszek do pieczenia,bułkę,pokrojone orzechy,bakalie i połowę ubitej piany cały czas ucierając.Drugą połowę piany dodać na końcu i delikatnie wymieszać.Piec w temp.170,ok.60 min.Po wystygnięciu przekroić 2 razy. BISZKOPT KAWOWY 12 dkg masła 2 jajka 1/2 szkl.mąki pszennej 1/2 szkl.mąki ziemniaczanej 1/4 szkl.cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Utrzeć masło i osobno zmiksować całe jajka z cukrem.Do utartego masła dodawać stopniowo jaja dalej miksując.Następnie dodać przesiane mąki z proszkiem,zmiksować i na koniec dodać kawę rozpuszczoną w ok.3 łyżkach wody.Piec w temp.180,ok.50 min. KREM 3 jajka 1/2 szkl.cukru 1 1/2 kostki masła Całe jajka ubijać na parze razem z cukrem do momentu podwojenia swojej objetości.Po ubiciu włożyć naczynie z masą jajeczną do zimnej wody i ubijac az ostygnie.Zimną masę dodać do utartego masła.Można także dodać trochę spirytusu aby poprawic smak. POLEWA 1/3 masła 2 łyżki wody 2 łyżki kakao 1/2 szkl.cukru Zagotować. Biszkopt makowy+krem+biszkopt kawowy+krem+biszkopt makowy+polewa. SMACZNEGO!
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności