Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

ozdoby.jpg

czary  w kuchni - ozdoby.jpg
Download: ozdoby.jpg

66 KB

(375px x 500px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
czary  w kuchni - Pasztet francuski z cielęciny.jpg
Składniki: 1 kg cielęciny z kością 50 dag wątróbki cie ...
Składniki: 1 kg cielęciny z kością 50 dag wątróbki cielęcej [wieprzowej) 20 dag podgardla 20 dag słoniny 8 dag bułki czerstwej 1 dag grzybów suszonych seler pietruszka cebula 4 jaja 2 liście laurowe pieprz ziele angielskie gałka muszkatołowa imbir sól tłuszcz do wysmarowania formy Ze słoniny odkrajać kilkanaście cienkich plasterków do wyłożenia formy. Opłukane mięso i podgardle, resztę słoniny, oczyszczone warzywa, grzyby i przyprawy zalać wodą i gotować powoli do miękkości. Pod koniec gotowania posolić. Wątróbkę opłukać, obrać z błony pokrajać w plastry i dusić 10 min. w wywarze z mięsa (pół szklanki). Ostudzone i obrane z kości mięso, namoczoną w wywarze bułkę, wątróbkę i słoninę zemleć 2 razy w maszynce z sitkiem do pasztetów. Do masy dodać jaja, zmielony pieprz, utartą gałkę muszkatołową i imbir; dobrze wyrobić (gdyby była zbyt gęsta, dodać trochę wywaru). Formę wysmarować dokładnie tłuszczem, ułożyć w niej ozdobnie plasterki słoniny (np. w szachownicę lub w gwiazdź) i wypełnię masą do ľ wysokości. Formź z masą przykryę szczelnie pokrywą i gotowaę pasztet na parze 90 min. lub piec w średnio gorącym piekarniku ok. 60 min. Ostudzony, ale jeszcze letni pasztet wyjąę z formy i pozostawię do ostygniźcia. Podawaę pokrajany w plastry grubości 0,5-0,75 cm, z sosem majonezowym, tatarskim lub Cumberland. Z podanej ilości składników otrzymuje się ok. 2 kg pasztetu
czary  w kuchni - 168.jpg
przepis ze 100 ciast siostry Anastazji. Smacznego Moda
przepis ze 100 ciast siostry Anastazji. Smacznego Moda
czary  w kuchni - TORT MILKY.jpg
TORT MILKY Składniki: 3 upieczone blaty biszkopt ...
TORT MILKY Składniki: 3 upieczone blaty biszkoptowe, kostka masła, 500g milky way lub tańszego odpowiednika, 200ml mleka, Śmietana do ubijania 200g, 2 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka żelatyny, Opis przygotowania 1. Batoniki rozdrobnić nożem. Mleko zagotować, wsypać batoniki. Garnek z mlekiem włożyć do garnka z wrzątkiem i mieszać aż batoniki całkiem się rozpuszcza (ja pomogłam sobie mikserem). Wystudzić. Masło utrzeć do białości, dodawać po łyżce dobrze wystudzonej a najlepiej lekko schłodzonej masy. Najlepiej ucierać na najniższych obrotach. Biszkopt przekładać kremem. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wody. Dodać do ubitej z cukrem śmietany. Śmietaną ozdabiać tort. 2. Moja rada: Jeśli masa się zważy co nie powinno się stać dodać 2 plastry zimnego masła i dalej ucierać (mój sprawdzony sposób)
czary  w kuchni - TORT MAKOWY Z KREMEM.jpg
TORT MAKOWY Z KREMEM Składniki: BISZKOPT MAKOWY ...
TORT MAKOWY Z KREMEM Składniki: BISZKOPT MAKOWY 2 szkl.sparzonego i zmielonego maku 2 szkl. cukru 5 jajek 8 dkg masła 1 proszek do pieczenia cukier waniliowy 3/4 szkl. bułki tartej orzechy,rodzynki,skórka pomarańczowa Żółtka,cukier,masło i c.waniliowy utrzeć na pulchną masę.Do utartej masy dodawać powoli mak,proszek do pieczenia,bułkę,pokrojone orzechy,bakalie i połowę ubitej piany cały czas ucierając.Drugą połowę piany dodać na końcu i delikatnie wymieszać.Piec w temp.170,ok.60 min.Po wystygnięciu przekroić 2 razy. BISZKOPT KAWOWY 12 dkg masła 2 jajka 1/2 szkl.mąki pszennej 1/2 szkl.mąki ziemniaczanej 1/4 szkl.cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Utrzeć masło i osobno zmiksować całe jajka z cukrem.Do utartego masła dodawać stopniowo jaja dalej miksując.Następnie dodać przesiane mąki z proszkiem,zmiksować i na koniec dodać kawę rozpuszczoną w ok.3 łyżkach wody.Piec w temp.180,ok.50 min. KREM 3 jajka 1/2 szkl.cukru 1 1/2 kostki masła Całe jajka ubijać na parze razem z cukrem do momentu podwojenia swojej objetości.Po ubiciu włożyć naczynie z masą jajeczną do zimnej wody i ubijac az ostygnie.Zimną masę dodać do utartego masła.Można także dodać trochę spirytusu aby poprawic smak. POLEWA 1/3 masła 2 łyżki wody 2 łyżki kakao 1/2 szkl.cukru Zagotować. Biszkopt makowy+krem+biszkopt kawowy+krem+biszkopt makowy+polewa. SMACZNEGO!
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności