Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

ozdoby z warzyw (9).jpg

czekoladka451 / Galeria / czary w kuchni / ozdoby z warzyw (9).jpg
czary  w kuchni - ozdoby z warzyw 9.jpg
Download: ozdoby z warzyw (9).jpg

49 KB

(600px x 379px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
czary  w kuchni - SERNIK1.jpg
Sernik... Składniki: ser biały mielony, 1kg jajk ...
Sernik... Składniki: ser biały mielony, 1kg jajka, 9szt. cukier, 1 szkl. masło, 100g cukier waniliowy, 2opak. mąka ziemniaczana, 3łyżki rodzynki, 10dag dowolny aromat (najlepiej cytrynowy), margaryna, 1/2 kostki mąka, 1 i 3/4szkl. śmietana 18%, 3-4 łyżki proszek do pieczenia, 1łyżeczka lukier gotowy (w torebce do podgrzania), 1szt 1. Przygotować ciasto kruche: mąkę wysypać na stolnicę, wkroić margarynę, wbić 1 żótko (białko pozostawić do smarowania wierzchu sernika), wsypać proszek do pieczenia, 1/2 szkl. cukru, dodać śmietanę. Całość wymieszać i zagnieść ciasto. Jeśli będzie zbyt suche dodać więcej śmietany. Odkroić 1/3 ciasta i pozostawić w lodówce, resztę rozwałkować i wyłożyć na blaszkę 25cm x 30cm wcześniej wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą. Podpieć w piekarniku ok 10 min. 2. Jajka (8szt.) oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać miękkie masło, cukier oraz cukier waniliowy. Miksować razem, aż powstanie puszysta masa. 3. Do masy żółtkowej dodawać po trochę sera oraz mąkę ziemniaczaną i miksować. Na końcu dodać rodzynki i aromat oraz ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. 4. Masę serową wyłożyć na podpieczony kruchy spód. 5. Resztę ciasta kruchego rozwałkować i pokroić na 1cm paski. Paski ułożyć na masie serowej w kratkę. Wierzch sernika posmarować białkiem. Piec ok.1 godz. w temp. 180. 6. Po upieczeniu i wystudzeniu sernika wierzch polać przygotowanym według przepisu na opakowaniu lukrem. Lukier mozna przygotować samemu, ale ja tym razem robiłam z gotowym.
czary  w kuchni - SERNIK Z BRZOSKWINIAMI.jpg
Sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami... Skład ...
Sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami... Składniki na masę serową: 1,5kg sera białego drobno zmielonego 4 budynie śmietankowe 10 jajek 1szkl. cukru 1 puszka brzoskwiń 1 margaryna lub 1,5skl.śmietany 1/5szkl.cukru do sera Składniki na kruche ciasto: 1 szkl. mąki 1 jajko 1/3margaryny 3/4łyżeczki proszku do pieczenia 1/3szkl. cukru (gdyby ciasto było za suche można dodać śmietany) ok.2łyżki kakao-na posmarowanie spodu Składniki na czekoladowy mus: 1 jajko 1/2 szkl.cukru pudru 4 łyżki kakao 1 margaryna(roztopiona) ewentualnie 1 kieliszek wódki Przygotowanie: Ser wkładamy do dużej miski.Jajka ubijamy z cukrem do białości.Do sera dodajemy budynie, pokrojone brzoskwinię,śmietanę lub margarynę,cukier.Na koniec dodajemy utrzepane jajka.(Ja mieszam ser mikserem i trzepaczką wtedy wszysto się miesza dokładnie i nie ma rzadnych grudek) Przygotowanie ciasta: Mąkę wysypujemy na stolnicę,robimy stożek i dodajemy jajko,krimy markaryne na mniejsze kawałki,dosypujemy cukier proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto. Przygotowanie musu: Jajko wbijamy do garnuszka i dodajemy cukier puder i trzepiemy mikserem do bialości,dodajemy kakao i margaryne,wódke. Moja rada:margarynę wkładam do garnuszka i lekko podgrzewam na ogniu tak aby ok.polowy się stopiło i zdejmuję z ognia,przykrywam papierem i utrzepuję mikserem na puszystą masę.Uwaga chlapie jak sie nie przykryje.Wtedy polewa szybciej się zastyga i wychodzi delikatniejsza w smaku.Polecam. Przygotowanie ciasta: Kruche ciasto wykładamy na blachę uprzednio wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem.Wylewamy ser na blachę i wkładamy do piekarnika. Gotowe przestudzone ciasto smarujemy czekoladowym musem i odpowiednio ubieramy w zależności jak ktos chce. SMACZEGO!!!
czary  w kuchni - ROLADA ORZECHOWA.jpg
ROLADA ORZECHOWA Składniki: Jaja, 4 szt. mielone ...
ROLADA ORZECHOWA Składniki: Jaja, 4 szt. mielone orzechy włoskie, 7dag cukier, 7 dag śmietana 36 %, 250 g Opis przygotowania: 1. żółtka utrzeć z cukrem 2. dodać zmielone (na mąkę) orzechy włoskie 3. dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać 4. wylać masę na wyłożoną pergaminem i posmarowaną margaryną blachę 5. włożyć blachę z ciastem do nagrzanego do 180 stopni C i piec 10 minut(nie dłużej bo w przeciwnym razie ciasto będzie się łamać) 6. po upieczeniu i ostygnięciu ciasta, ubić śmietanę i posmarować nią ciasto 7. zwinąć ciasto w roladę, wierzch ciasta ozdobić również bitą śmietaną i połówkami orzechów włoskich 8. schłodzić w lodówce 9. RADA: Można podwoic składniki i zrobic 2 rolady bo jest tak smaczna,że znika błyskawicznie
czary  w kuchni - ROLADA KOKOSOWA NA ZIMNO.jpg
ROLADA KOKOSOWA NA ZIMNO Masa ciemna: 40 dag her ...
ROLADA KOKOSOWA NA ZIMNO Masa ciemna: 40 dag herbatników (4 paczki :Alberty, Aretki") 7- 9 łyżek kwaśnej śmietany 7 dag masła 4 łyżki kakao ciemne 10 dag cukru pudru olejki zapachowe: migdał, rum (parę kropli) Herbatniki zemleć przez maszynkę lub w malakserze, wymieszać z resztą składników. Dalej, chwilę wyrabiać jak ciasto na pierogi. Masa jasna: 10 dag kokosu 7 łyżek kwaśnej śmietany 12 dag cukru pudru 15 dag masła 1/2 kieliszka spirytusu Kokos zalać spirytusem i śmietaną, pozostawić na 10 minut aby zmiękł. Rozetrzeć mikserem cukier z masłem, dodać kokos i chwilę ucierać. Na pergaminie rozwałkować ciemne ciasto w kształcie prostokąta na grubość 5 mm i nałożyć na nie równomiernie masę kokosową. Za pomocą pergaminu zwinąć ciasno roladę, zaklejając boki. tak zwiniętą włożyć do lodówki na minimum 3 godziny.
czary  w kuchni - BANANOWY TORT.jpg
BANANOWY TORT... Składniki: 1 kg bananów 2 op. g ...
BANANOWY TORT... Składniki: 1 kg bananów 2 op. galaretki agrestowej, 2 op. galaretka cytrynowej, 2 op. serki homogenizowane waniliowe, kakao, 3 szkl. mleka, 2 kostki margaryny lub masła 16 szt. jajek 2 op. cukieru wanilowego, 25 dag cukru kryształ, 10 dag mąki ziemniaczanej, 1 kopiasta łyżka stołowa Mąki pszennej, Opis przygotowania: Upiec biszkopt z 5 jaj jasny Upiec biszkopt z 5 jaj ciemny.. 2 szkl.mleka zagotować z 25 dkg cukru,dwoma cukrami waniliowymi,pozostałą szklanke mleka, wymieszać z 10 dkg mąki ziemniaczanej,kopiatą łyzka mąki pszennej i 6 żółtkami(można dodac 5 żółtek i 1 całe jajo)Dokładnie rozmieszać i wlać na gotujące sie mleko Ostudzony budyń połaczyc z 2 kostkami masła.Mase podzielic na połowe,do jednej dodać kakao a druga pozostawic białą. 2 serki homogenizowane utrzeć,dodac 2 galaretki agrestowe rozpuszczone w 2 szkl wody.(galaretki muszą byc lekko ścięte) W ciemnym biszkpcie wykroić literatką dziury. SKŁADANIE: jasny biszkopt masa ciemna budyniowa ciemny biszkopt z wycietymi otworami,w otwory włożyc pokrojone banany w otwoty wlac ścinajaca sie mase serowa..resztą masy wyrównać wierzch... na serową mase poukładać krążki pozostałe z wycietego ciemnego biszkopta masa jasna budyniowa zalać galaretką cytrynową
czary  w kuchni - BABKA UCIERANA.jpg
BABKA UCIERANA Babka jest łatwa w wykonaniu, smaczna, ...
BABKA UCIERANA Babka jest łatwa w wykonaniu, smaczna, a przede wszystkim ładnie wygląda. Sama w sobie jest ozdobą stołu. Składniki: •6 jaj •25 dag cukru •25 dag mąki •1 kostka margaryny •2 łyżeczki proszku do pieczenia •1 łyżka kakao •sok z 1 cytryny •rodzynki Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem stopniowo dodając po jednym żółtku. Do utartej masy dodać mąkę z proszkiem, sok z cytryny , rodzynki i pianę z białek. Trochę ciasta odłożyć (2-3 łyżki) - dodać kakao i zamieszać. Białe ciasto wlać do foremki, a ciasto kakaowe wylać na wierzch i nakłuć widelcem. Piec ok. 50 minut w temperaturze 175 stopni. Przestudzoną babkę posypać cukrem pudrem lub wg/ uznania. Smacznego!
czary  w kuchni - BABKA CYTRYNOWA.jpg
Babka cytrynowa.... 2 szklanki proszku budyniowego ...
Babka cytrynowa.... 2 szklanki proszku budyniowego lub kisielu w proszku o smaku cytrynowym. 6 łyżek mąki tortowej. 5-7 jajek. ok.2 szklanek cukru (w miarę drobnego). kostka margaryny lub masła. ocet - 2 łyżki. olej lub oliwa -7 łyżek. proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki i szczypta sody oczyszczonej. aromat cytrynowy. cukier puder do posypania na sucho. Margarynę lub masło rozetrzeć z cukrem i jajkami na puszystą masę .Proszek budyniowy lub kisielowy przesiać razem z proszkiem do pieczenia i mąką pszenną .Dodać do masy jajecznej mąki ,następnie olej,ocet i aromat.Wymieszać bardzo dokładnie.Wyłożyć ciasto do dwóch foremek keksowych uprzednio wysmarowanych tłuszczem i wysypanych tartą bułką (lub wyłożonych folią aluminiową).Piec ok.30 minut w średnio nagrzanym piekarniku.Po upieczeniu wyjąć z formy i pozostawić do ostygnięcia.
czary  w kuchni - ADWOKATOWE CIASTO NA ZIMNO.jpg
Advocatowe ciasto na zimno Składniki: biszkopt, ...
Advocatowe ciasto na zimno Składniki: biszkopt, 3, jajka 90g, cukru 70g, mąki 20g, kakao 1 łyżeczka, proszku do pieczenia 3 łyżki, wody ., 12 płatków (lub 6 łyżek), żelatyny po 100g, miękkiego masła i cukru pudru po 500ml, ajerkoniaku i kremówki 2 opakowania, rurek (z Lidla, Biedronki) Opis przygotowania Najpierw upiec biszkopt: Jajka wymieszać dokładnie z wodą, dodać cukier i mieszać 3 minuty. Na koniec wmieszać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Formę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto, wstawić do nagrzanego do 200°C piekarnika i piec 20 minut. Gotowy biszkopt ostudzić. Ułożyć wzdłuż brzegu rurki na zmianę - raz czekoladą do dołu, raz do góry. Masło i cukier wymieszać ze sobą na gładką masę i dodać 350ml ajerkoniaku. Żelatynę rozpuścić w małej ilości ciepłej wody i wlać do masy z ajerkoniakiem. Wymieszać dokładnie i wlać na biszkopt. Odstawić do lodówki na 3h. Rozpuścić pozostałą żelatynę i wymieszać z resztką ajerkoniaku (150ml). Mieszankę wylać na wierzch ciasta tworząc żółtą powierzchnię. Odstawić na następne 2h. Można dodatkowo ozdobić np. czekoladą albo bitą śmietaną. składniki na tortownicę o śr. 26cm
czary  w kuchni - AMBASADOR.jpg
AMBASADOR Składniki Czarne ciasto;, 8 jajek, 8 ...
AMBASADOR Składniki Czarne ciasto;, 8 jajek, 8 łyżek cukru, 8 łyżek mąki, 3 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Białe ciasto;, 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki, Masa;, 1 margaryna lub masło, 1 szklanka cukru pudru, 1 szkl. kwaśnej śmietany, 2 czerwone galaretki, Opis przygotowania 1. Czarne ciasto; Upiec biszkopt na dużej brytfance. Białe ciasto; Upiec biszkopt na wąskiej brytfance. Ugotować galaretki wcześniej i ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dokładać śmietanę dalej ucierając. 2. Czarne ciasto przekroić na połowę,posmarować połową masy.Białe ciasto pokroić na paseczki i układać w kwadraty na masie.W środku kwadratów układać owoce i zalać tężejącą galaretką. Drugą połowę ciasta smarujemy resztą masy i dajemy masą na galaretkę. Polewamy polewą smacznego !!!
czary  w kuchni - ATRAKCYJNE CIASTO.jpg
ATRAKCYJNE CIASTO Ciasto orzechowe: 5 jaj 10 d ...
ATRAKCYJNE CIASTO Ciasto orzechowe: 5 jaj 10 dag orzechów włoskich mielonych 10 dag orzechów włoskich siekanych 10 dag cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki bułki tartej ubijamy białka, pod koniec dodajemy cukier i żółtka a na koniec orzechy wymieszane z bułką i proszkiem-pieczemy jak biszkopta ja piekę zwykle 30 min. w 180 st Ciasto makowe: 18 dag maku 1/2 łyżki kaszy manny 15 dag cukru pudru 5jaj 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczenia trochę sody ubijamy białka, pod koniec dodajemy cukier i żółtka a na koniec mak wymieszany z proszkiem, sodą, kaszą i bułką-pieczemy jak biszkopta Ciasto kokosowe: 6 białek 1szkl.cukru 20 dag kokosu 2 łyżki mąki ziemniaczanej ubijamy białka, dodajemy cukier a na koniec mieszamy z kokosem i mąką ziemniaczana-pieczemy do przyrumienienia sie kokosu-podobnie jak biszkopt Krem: 8 łyżek cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 litra mleka 50 dag masła 6 żółtek z ciasta kokosowego mleko miksujemy z żółtkami i mieszamy z mąkami i cukrem-gotujemy żeby uzyskać budyń. następnie studzimy i ubijmy masło i dodajemy po łyżce budyniu i rozcieramy na krem. ½ puszki brzoskwiń Polewa: czekolada łyżka masła 2 łyżki mleka (rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, dodać pozostałe składniki) ZŁOŻENIE: ciasto orzechowe smarujemy kremem. Ciasto makowe tniemy na 7 równych pasków. Na cieście orzechowym posmarowanym kremem kładziemy 4 paski w równych odstępach a w luki dajemy krem i wciskamy kawałki brzoskwiń. Pozostałe paski makowego położyć na miejsca gdzie jest krem i luki ponownie wypełnić brzoskwiniami i kremem. Na wierzch położyć ciasto kokosowe. Całość polać polewą czekoladową
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności