Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

ozdoby z warzyw (8).jpg

czekoladka451 / Galeria / czary w kuchni / ozdoby z warzyw (8).jpg
czary  w kuchni - ozdoby z warzyw 8.jpg
Download: ozdoby z warzyw (8).jpg

42 KB

(600px x 450px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
czary  w kuchni - CIASTO AJERKONIAKOWE.jpg
CIASTO AJERKONIAKOWE cukier 4 łyżki czekolada 2 ko ...
CIASTO AJERKONIAKOWE cukier 4 łyżki czekolada 2 kostki powidła 1/2 słoika krem ajerkoniakowy "Delecta" 1 szt cukier waniliowy 1 opakowanie proszek do pieczenia 1 łyżeczka cukier puder 6 łyżek żółtka 3 szt mąka 2 szklanki Mąkę, żółtka, cukier puder, proszek do pieczenia i cukier waniliowy zagnieść na kruche ciasto, a następnie rozwałkować i wyłożyć na blachę do ciasta. Posmarować ciasto powidłami a następnie ubić pianę z 3 białek z 4 łyżkami cukru. Gotową ubitą masę wylać na ciasto i włożyć do piekarnika. Piec około 30-45 min. Gdy ciasto będzie się piekło przygotowujemy krem ajerkoniakowy w/g przepisu na opakowaniu. Gdy ciasto wyjmiemy z pieca i gdy ono ostygnie na wierzch nakładamy krem i ozdabiamy startą czekoladą. Wkładamy do lodówki bynajmniej na 5 godzin.
czary  w kuchni - BANANOWY TORT.jpg
BANANOWY TORT... Składniki: 1 kg bananów 2 op. g ...
BANANOWY TORT... Składniki: 1 kg bananów 2 op. galaretki agrestowej, 2 op. galaretka cytrynowej, 2 op. serki homogenizowane waniliowe, kakao, 3 szkl. mleka, 2 kostki margaryny lub masła 16 szt. jajek 2 op. cukieru wanilowego, 25 dag cukru kryształ, 10 dag mąki ziemniaczanej, 1 kopiasta łyżka stołowa Mąki pszennej, Opis przygotowania: Upiec biszkopt z 5 jaj jasny Upiec biszkopt z 5 jaj ciemny.. 2 szkl.mleka zagotować z 25 dkg cukru,dwoma cukrami waniliowymi,pozostałą szklanke mleka, wymieszać z 10 dkg mąki ziemniaczanej,kopiatą łyzka mąki pszennej i 6 żółtkami(można dodac 5 żółtek i 1 całe jajo)Dokładnie rozmieszać i wlać na gotujące sie mleko Ostudzony budyń połaczyc z 2 kostkami masła.Mase podzielic na połowe,do jednej dodać kakao a druga pozostawic białą. 2 serki homogenizowane utrzeć,dodac 2 galaretki agrestowe rozpuszczone w 2 szkl wody.(galaretki muszą byc lekko ścięte) W ciemnym biszkpcie wykroić literatką dziury. SKŁADANIE: jasny biszkopt masa ciemna budyniowa ciemny biszkopt z wycietymi otworami,w otwory włożyc pokrojone banany w otwoty wlac ścinajaca sie mase serowa..resztą masy wyrównać wierzch... na serową mase poukładać krążki pozostałe z wycietego ciemnego biszkopta masa jasna budyniowa zalać galaretką cytrynową
czary  w kuchni - BABKA UCIERANA.jpg
BABKA UCIERANA Babka jest łatwa w wykonaniu, smaczna, ...
BABKA UCIERANA Babka jest łatwa w wykonaniu, smaczna, a przede wszystkim ładnie wygląda. Sama w sobie jest ozdobą stołu. Składniki: •6 jaj •25 dag cukru •25 dag mąki •1 kostka margaryny •2 łyżeczki proszku do pieczenia •1 łyżka kakao •sok z 1 cytryny •rodzynki Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem stopniowo dodając po jednym żółtku. Do utartej masy dodać mąkę z proszkiem, sok z cytryny , rodzynki i pianę z białek. Trochę ciasta odłożyć (2-3 łyżki) - dodać kakao i zamieszać. Białe ciasto wlać do foremki, a ciasto kakaowe wylać na wierzch i nakłuć widelcem. Piec ok. 50 minut w temperaturze 175 stopni. Przestudzoną babkę posypać cukrem pudrem lub wg/ uznania. Smacznego!
czary  w kuchni - BABKA CYTRYNOWA.jpg
Babka cytrynowa.... 2 szklanki proszku budyniowego ...
Babka cytrynowa.... 2 szklanki proszku budyniowego lub kisielu w proszku o smaku cytrynowym. 6 łyżek mąki tortowej. 5-7 jajek. ok.2 szklanek cukru (w miarę drobnego). kostka margaryny lub masła. ocet - 2 łyżki. olej lub oliwa -7 łyżek. proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki i szczypta sody oczyszczonej. aromat cytrynowy. cukier puder do posypania na sucho. Margarynę lub masło rozetrzeć z cukrem i jajkami na puszystą masę .Proszek budyniowy lub kisielowy przesiać razem z proszkiem do pieczenia i mąką pszenną .Dodać do masy jajecznej mąki ,następnie olej,ocet i aromat.Wymieszać bardzo dokładnie.Wyłożyć ciasto do dwóch foremek keksowych uprzednio wysmarowanych tłuszczem i wysypanych tartą bułką (lub wyłożonych folią aluminiową).Piec ok.30 minut w średnio nagrzanym piekarniku.Po upieczeniu wyjąć z formy i pozostawić do ostygnięcia.
czary  w kuchni - ADWOKATOWE CIASTO NA ZIMNO.jpg
Advocatowe ciasto na zimno Składniki: biszkopt, ...
Advocatowe ciasto na zimno Składniki: biszkopt, 3, jajka 90g, cukru 70g, mąki 20g, kakao 1 łyżeczka, proszku do pieczenia 3 łyżki, wody ., 12 płatków (lub 6 łyżek), żelatyny po 100g, miękkiego masła i cukru pudru po 500ml, ajerkoniaku i kremówki 2 opakowania, rurek (z Lidla, Biedronki) Opis przygotowania Najpierw upiec biszkopt: Jajka wymieszać dokładnie z wodą, dodać cukier i mieszać 3 minuty. Na koniec wmieszać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Formę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto, wstawić do nagrzanego do 200°C piekarnika i piec 20 minut. Gotowy biszkopt ostudzić. Ułożyć wzdłuż brzegu rurki na zmianę - raz czekoladą do dołu, raz do góry. Masło i cukier wymieszać ze sobą na gładką masę i dodać 350ml ajerkoniaku. Żelatynę rozpuścić w małej ilości ciepłej wody i wlać do masy z ajerkoniakiem. Wymieszać dokładnie i wlać na biszkopt. Odstawić do lodówki na 3h. Rozpuścić pozostałą żelatynę i wymieszać z resztką ajerkoniaku (150ml). Mieszankę wylać na wierzch ciasta tworząc żółtą powierzchnię. Odstawić na następne 2h. Można dodatkowo ozdobić np. czekoladą albo bitą śmietaną. składniki na tortownicę o śr. 26cm
czary  w kuchni - AMBASADOR.jpg
AMBASADOR Składniki Czarne ciasto;, 8 jajek, 8 ...
AMBASADOR Składniki Czarne ciasto;, 8 jajek, 8 łyżek cukru, 8 łyżek mąki, 3 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Białe ciasto;, 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki, Masa;, 1 margaryna lub masło, 1 szklanka cukru pudru, 1 szkl. kwaśnej śmietany, 2 czerwone galaretki, Opis przygotowania 1. Czarne ciasto; Upiec biszkopt na dużej brytfance. Białe ciasto; Upiec biszkopt na wąskiej brytfance. Ugotować galaretki wcześniej i ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dokładać śmietanę dalej ucierając. 2. Czarne ciasto przekroić na połowę,posmarować połową masy.Białe ciasto pokroić na paseczki i układać w kwadraty na masie.W środku kwadratów układać owoce i zalać tężejącą galaretką. Drugą połowę ciasta smarujemy resztą masy i dajemy masą na galaretkę. Polewamy polewą smacznego !!!
czary  w kuchni - ATRAKCYJNE CIASTO.jpg
ATRAKCYJNE CIASTO Ciasto orzechowe: 5 jaj 10 d ...
ATRAKCYJNE CIASTO Ciasto orzechowe: 5 jaj 10 dag orzechów włoskich mielonych 10 dag orzechów włoskich siekanych 10 dag cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki bułki tartej ubijamy białka, pod koniec dodajemy cukier i żółtka a na koniec orzechy wymieszane z bułką i proszkiem-pieczemy jak biszkopta ja piekę zwykle 30 min. w 180 st Ciasto makowe: 18 dag maku 1/2 łyżki kaszy manny 15 dag cukru pudru 5jaj 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczenia trochę sody ubijamy białka, pod koniec dodajemy cukier i żółtka a na koniec mak wymieszany z proszkiem, sodą, kaszą i bułką-pieczemy jak biszkopta Ciasto kokosowe: 6 białek 1szkl.cukru 20 dag kokosu 2 łyżki mąki ziemniaczanej ubijamy białka, dodajemy cukier a na koniec mieszamy z kokosem i mąką ziemniaczana-pieczemy do przyrumienienia sie kokosu-podobnie jak biszkopt Krem: 8 łyżek cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 litra mleka 50 dag masła 6 żółtek z ciasta kokosowego mleko miksujemy z żółtkami i mieszamy z mąkami i cukrem-gotujemy żeby uzyskać budyń. następnie studzimy i ubijmy masło i dodajemy po łyżce budyniu i rozcieramy na krem. ½ puszki brzoskwiń Polewa: czekolada łyżka masła 2 łyżki mleka (rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, dodać pozostałe składniki) ZŁOŻENIE: ciasto orzechowe smarujemy kremem. Ciasto makowe tniemy na 7 równych pasków. Na cieście orzechowym posmarowanym kremem kładziemy 4 paski w równych odstępach a w luki dajemy krem i wciskamy kawałki brzoskwiń. Pozostałe paski makowego położyć na miejsca gdzie jest krem i luki ponownie wypełnić brzoskwiniami i kremem. Na wierzch położyć ciasto kokosowe. Całość polać polewą czekoladową
czary  w kuchni - ANIOŁ.jpg
ANIOŁ Składniki: CIASTO KRUCHE: mąka pszenna+cu ...
ANIOŁ Składniki: CIASTO KRUCHE: mąka pszenna+cukier, 3,5 szklanki+1 szklanka Miód, 3 łyżki soda do pieczenia, 1 łyżeczka jaja+margaryna, 2+15 dkg BISZKOPT: jaja+cukier+mąka pszenna, 5+1 szklanka+1 szklanka szczypta proszku do pieczenia, MASA: cukier, 0,5 szklanki mleko+mąka pszenna, 0,5 l+2 łyżki mąka ziemniaczana+1margaryna, 2 łyżki cukier waniliowy, 1 POLEWA: 20 dkg cukru, 10 dkg margaryny, 3 łyżki wody, kakao, Opis przygotowania: 1. KRUCHE CIASTO: Mąkę posiekać z margaryną, dodać rozpuszczony miód, jaja, cukier, sodę. Zagnieść ciasto, podzielić na 2 części, każdą rozwałkować, wyłożyć na blachy (wyłożone papierem do pieczenia) i upiec w piekarniku (ok. 15 minut). 2. BISZKOPT: Ubić białka z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Ubijać. Na koniec dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (tej samej wielkości co ciasto kruche). Piec ok. 30 min. 3. MASA: Z 1/2 l mleka odlać połowę i zagotować z cukrem, margaryną i wanilią. Mąkę rozrobić z resztą mleka i wlać na gotujące się mleko. Szybko i dobrze wymiksować na gładką masę. Gorącą masą smarować: ciasto kruche, masa, na to biszkopt, masa, kruche. 4. POLEWA: Zagotować składniki. polać ciasto. Można użyć gotowe polewy. To jest po prostu pyszne.
czary  w kuchni - 3BIT.jpg
3 BIT - ciasto bez pieczenia SKŁADNIKI: * 5 pa ...
3 BIT - ciasto bez pieczenia SKŁADNIKI: * 5 paczek herbatników szkolnych * 1 puszka mleka skondensowanego (gotować ok.3 godz.- ostudzić) * 2 budynie waniliowe * 2 szkl.mleka + 0,5 szkl. mleka * 0,5 kostki masła (np.śmietankowe) * 1 śmietana 18% (200 ml) * 1 opak."Śnieżki" * na posypkę:starkowana czekolada gorzka lub mleczna lub wiórki kokosowe MASA BUDYNIOWA: ~~~~~~~~~~~~~~~~ 2 budynie ugotować w jednej porcji mleka (zagotować 2 szkl. mleka,a rozrobić budynie w 0,5 szkl. mleka).Budyń ostudzić,gdy wystygnie - zmiksować z 0,5 kostki masła. MASA ŚMIETANOWA: ~~~~~~~~~~~~~~~~ Śmietanę 18% zmiksować ze "Śnieżką". KOLEJNOŚĆ UKŁADANIA: (układać w blaszce wyłożonej folią aluminiową) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ * HERBATNIKI * MLEKO SKONDENSOWANE UGOTOWANE (z puszki) * HERBATNIKI * MASA BUDYNIOWA * HERBATNIKI * MASA ŚMIETANOWA * STARKOWANA CZEKOLADA LUB WIÓRKI KOKOSOWE
czary  w kuchni - AMOREK.jpg
AMOREK Ciasto,które rozpływa się w ustach Skład ...
AMOREK Ciasto,które rozpływa się w ustach Składniki : 1 PUSZKA MLEKA SKONDENSOWANEGO SŁODZONEGO 2 JAJA 6 ŁYŻEK MĄKI 1 PŁASKA ŁYŻKA SODY PODANE SKŁADNIKI ZMIKSOWAĆ. CIASTO PODZIELIĆ NA 3 CZĘŚCI . DO DWÓCH DODAĆ PO 2 ŁYŻKI KAKAO, A DO TRZECIEJ CZĘŚCI 2 ŁYŻKI SUCHEGO MAKU. 3 DUŻE ŚMIETANY 18 % /400 ML /UBIĆ Z JEDNĄ SZKLANĄ CUKRU I SOKIEM Z JEDNEJ CYTRYNY. Opis przygotowania : UPIEC 3 PLACKI W MAŁEJ BLASZCE/JEDEN OK.10 - 15 MIN. /NA DOLE BLACHY POŁOŻYĆ BRĄZOWY PLACEK- POLAĆ ŚMIETANĄ. JAKO DRUGI PLACEK Z MAKIEM - POLAĆ ŚMIETANĄ. NA WIERZCHU POŁOZYĆ PLACEK OSTATNI,POLAĆ ŚMIETANĄ I GRUBO POSYPAĆ WIÓRKAMI KOKOSOWYMI. ODSTAWIC CIASTO NA KILKA GODZIN W CHŁODNE MIEJSCE. /NAJLEPSZE JEST NA DRUGI DZIEŃ/. CIASTO MOŻE PATRZĄC NA SKŁADNIKI PREZENTUJE SIĘ MAŁO ,,ATRAKCYJNIE",ALE W SMAKU JEST TO PO PROSTU REWELACJA. WAŻNE!!! CIASTO ROZSMAROWUJEMY ŁYŻKĄ NA NIEPRZYWIERALNYM PAPIERZE DO PIECZENIA!!! TEN PRZEPIS PODANY NA BLASZKĘ 24 cm x 28 cm. ŚMIETANA NIE MUSI BYĆ DOBRZE UBITA, BO WSIĄKA DO CIASTA.JAK CHCECIE UBITĄ DOBRZE TO 30%
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności