Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Slajd198.GIF

biorn / przepisy / ciasta / serniki / Slajd198.GIF
serniki - Slajd198.GIF
Download: Slajd198.GIF

118 KB

(960px x 720px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
serniki - -sernik-z-owocami_0_2.jpg
Sernik z owocami/Wiesi/ • Ciasto: 1. 3 szklanki mą ...
Sernik z owocami/Wiesi/ • Ciasto: 1. 3 szklanki mąki 2. Kostka Kasi lub podobne/ja preferuje masło/ 3. 3 łyżki cukru 4. 5 żółtek/białka zostawić/ 5. 3 łyżeczki proszku do pieczenia Zagnieść, sformować kule ,3/5 rozłożyć na blache,1/5 do lodówki • Masa twarogowa: 4 kostki twarogu 2 jajka Szklanka cukru/ja daje trochę mniej/ 1 kostka masła Budyń śmietankowy-opakowanie rodzinne Twaróg zmielić, jajka ubić z cukrem do nich pozostałe składniki, • Dodatkowo puszka brzoskwin- brzoskwinie kroimy na „księżyce” Masę twarogową nałożyć na blachę z ciastem kruchym nałożyć pokrojone brzoskwinie białka pozostałe z ciasta kruchego ubić pod koniec ubijania dodać ¾ szklanki cukru sztywną piane nakładamy na ciasto. Wyjąc ciasto kruche z lodówki i starkować na piane Wstawić do rozgrzanego piekarnika 180-200stopni i piec 45-60 minut/
serniki - sernik-wiedenski-5.jpg
Składniki: * CIASTO * 50 dag sera * 3 ...
Składniki: * CIASTO * 50 dag sera * 3 jajka * 1/3 kostki masła * 1 szklanka cukru * 1 cukier waniliowy * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 5 dag rodzynek * POLEWA * 1 tabliczka czekolady twardej * 3 łyżki masła Przepis na ciasto: Ser zmielić razem z masłem. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości i dodać do sera. Następnie do masy serowej dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać opłukane i osuszone rodzynki oraz ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać powierzchnię. Piec około 1 i 1/2 godziny w temperaturze 180 stopni C na złoty kolor. Upieczony sernik pozostawić przez kilka minut w wyłączonym piekarniku, przy otwartych drzwiczkach, a potem wyjąć i ostudzić. Gdy ostygnie, wyjąć z formy i polać gorącą polewą czekoladową. Przepis na polewę: Czekoladę rozpuścić w rondelku razem z masłem. Gorącą polać ostudzony sernik.
serniki - Sernik z kokosem.jpg
Lista składników 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 kostki Kasi ...
Lista składników 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 kostki Kasia 2 żółtka ( białko zostawić na pianę ) 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody Masa serowa : 1 kg sera (mielonego) 1 budyń śmietankowy bez cukru 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mleka 1 jajko ( całe) 4 żółtka ( białka zostawć na pianę) aromat waniliowy Masa kokosowa : 6 białek 1/2 szklanki cukru 100 gram wiórków kokosowych Wszystkie składniki na ciasto zagnieść . Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.Wyłożyć ciasto na blachę i nakłuć widelcem . Podpiec przez 10 minut w nagrzanym do 170 stopni piekarniku . Wszystkie składniki masy serowej zmiksować .Masa będzie rzadka. Wylać masę na podpieczone ciasto . Piec około 40-45 minut w temp.p. 180 stopni. Przygotować masę kokosową- ubić białka z cukrem i dodać wiórki kokosowe. Masę wyłożyć na gorący sernik i piec jeszcze około 10-15 minut
serniki - Sernik z budyniem.jpg
Składniki Ciasto: 1jajko 15 dag mąki 6 dag cukru ...
Składniki Ciasto: 1jajko 15 dag mąki 6 dag cukru 6 dag Kasia 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ser: 70 dag sera białego (zmielonego) 1/2 szklanki cukru 1 jajko 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Budyń: 1 budyń śmietankowy (ugotować wg przepisu) 1/2 kostki Kasia 2 łyżki cukru 4 jajka Jak zrobić? Ciasto zagnieść, wyłożyć na posmarowaną Kasia formę. Ser zmiksować z cukrem, jajkiem, mąką ziemniaczaną i wylać na ciasto. Kasia utrzeć z cukrem i 4 żółtkami, dodać ugotowany budyń i na końcu dodać ubite na sztywno białka z 4 jajek. Temperatura piekarnika: 180 st.C Czas pieczenia: 60 minut
serniki - Sernik z brzoskwiniami na herbatnikach.jpg
Masa serowa 1 kg sera z wiadereczka 1 szkl cukru 6 ja ...
Masa serowa 1 kg sera z wiadereczka 1 szkl cukru 6 jajek 1 budyń cytrynowy sok z połowy cytryny otarta skórka z połowy cytryny 1 margaryna dodatkowo; herbatniki kilka brzoskwiń z puszki Żółtka utrzeć z cukrem, dodać rozdrobnioną margarynę zmiksować dokładnie, dodać budyń i stopniowo ser. pod koniec sok i skórkę z cytryny i na koniec białka ubite na pianę, wymieszać blachę wyłożyć papierem i herbatnikami Wyłożyć trochę więcej niż połowę masy serowej, wyrównać na wierzch położyć znowu warstwę herbatników na herbatnikach pokrojone w plasterki brzoskwinie i przykryć masą serową piec w temp ok 175°C 1 godzinę wystudzić w blaszce... Polewa czekoladowa 1 szkl cukru 2-3 łyżki kakao 1/4 kostki margaryny kilka kropel aromatu (wedle uznania) cukier zalać wodą tak by stal się masą cukrową zagotować i pogotować do utworzenia gęstego syropu dodać margarynę i kakao, mieszać i ucierać łyżką po rozpuszczeniu margaryny, zdjąć z ognia i ciągle ucierać by polewa była błyszcząca... polać szybko zanim zastygnie na twardo..
serniki - Sernik wiedeński.jpg
Składniki: * 1 kg dobrze odciśniętego nie kwaśnego tł ...
Składniki: * 1 kg dobrze odciśniętego nie kwaśnego tłustego białego sera * 2 niepełne szklanki cukru * 8 jajek * 1 kostka masła * 1 torebka budyniu waniliowego * 1 laska wanilii (posiekana) * 1 cytryna * 1 torebka (10 dag) rodzynek * 3 dag płatków migdałowych * 5 dag smażonej skórki pomarańczowej Sposób przygotowania: Opłucz rodzynki, odsącz i razem z płatkami migdałowymi wsyp do miseczki. Zmiel ser (dwa lub trzy razy). W rondelku na małym ogniu rozpuść masło i odstaw do wystygnięcia. Posmaruj tortownicę masłem, wysyp bułką tartą. Rozbij jajka, miseczkę z białkami przykryj i wstaw do lodówki, a żółtka utrzyj z cukrem, szczyptą soli, wanilią i sokiem z połówki cytryny. Do kogla-mogla dodawaj porcjami zmielony ser i proszek budyniowy, wciąż ucierając. Gdy masa będzie gładka i puszysta, wlej zimne masło i ucieraj, aż tłuszcz zostanie całkowicie wchłonięty. Dodaj bakalie, wymieszaj. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Ubij białka, sztywną pianę delikatnie połącz z masą serową. Przełóż do tortownicy i wyrównaj powierzchnię. Tortownicę ustaw na środkowym poziomie piekarnika. Po 40 minutach pieczenia możesz przykryć sernik folią aluminiową, aby wierzch się nie przypalił. Piecz jeszcze 10-15 minut, a potem wyłącz piekarnik i pozostaw w nim ciasto na 10 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź w formie.
serniki - sernik orzechowiec.jpg
Ciasto orzechowe: • 10 dkg zmielonych orzechów w ...
Ciasto orzechowe: • 10 dkg zmielonych orzechów włoskich • pół szkl. mąki tortowej • pół szkl. mąki ziemniaczanej • pół szkl. cukru • 6 jaj • pół kostki masła • łyżeczka proszku do pieczenia Masa sernikowa: • 1 kg zmielonego twarogu (może byc gotowy, w wiadeku) • szklanka cukru • 5 jaj • budyń waniliowy • 2 łyżki mąki tortowej Masa kremowa: • duży kubek kwaśnej gęstej smietany (400 ml) • 1,5 kostki masła (300 g) • 5 czubatych łyżek cukru pudru • paczuszka cukru waniliowego Etapy przygotowania 1. Placek orzechowy: Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem i masłem na puszystą masę, dodawać mąkę i proszek. Białka ubić na sztywno, delikatnie połączyć ze zmielonymi orzechami i dodać do masy jajecznej. Upiec w 180 st. w prostokątnej formie (ok 20x25 cm), wyłożonej pergaminem. (po pół godzinnym pieczeniu sprawdzić wykałaczką). Wyjąć i wystudzić. 2. Masa serowa: Żółtka utrzeć z cukrem, gdy staną się prawie białe połączyć z mąką i budyniem, potem dodać ser, a na końcu ubitą na sztywno pianę. Delikatnie ale dokładnie wymieszać. Upiec (tak jak każdy sernik czyli w 160 - 170 st. ponad godzinę) w takiej samej formie jak ciasto orzechowe, wyłożonej pergaminem. 3. Krem: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ucierając, dodawać po łyżce śmietany, aż do uzyskania jednolitej masy. 4. Placek orzechowy przeciąć wzdłuż i jedną cześć posmarować kremem. Na to wyłożyć sernik, posmarować kremem i przełożyć drugą częścią placka orzechowego. Resztą kremu posmarować wierzch i dekorować np. orzechami lub polać polewą czekoladową i oprószyć wiórkami kokosowymi. Uwaga: Ciasto powinno by włożone do lodówki na dobę!
serniki - SERNIK IZAURA.jpg
SERNIK IZAURA Składniki: CIASTO:, mąka - 1,5 szk ...
SERNIK IZAURA Składniki: CIASTO:, mąka - 1,5 szklanki, cukier - 1,5 szklanki, kakao - 3 łyżki, margaryna - 1 kostka, proszek do pieczenia - 3 łyżeczki, cukier waniliowy - 1 torebka, jajka - 4 sztuki, woda - 5 łyżek, MASA SEROWA:, ser biały - 50-70 dag, jajka - 4, cukier - 1 szklanka, masło - 0,5 kostki, wiórki kokosowe, Opis przygotowania 1. Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy gotować przez 5 minut. Ostudzić. Dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masytej masy. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlać do formy. 2. MASA:Zemleć ser w maszynce, połączyć z pozostałymi składnikami. Utrzeć na gładką masę.Wyłożyć na ciasto. Piec 60 minut w temperaturze 200°C. Po upieczeniu podlać pozostałą masą tą ze szklanki
serniki - SERNIK BUDYNIOWIEC.jpg
SERNIK BUDYNIOWIEC Bardzo fajne polaczenie sernika z ...
SERNIK BUDYNIOWIEC Bardzo fajne polaczenie sernika z budyniem czekoladowym. Ciasto mogloby byc mniej suche. Jesli ktos preferuje budyn np. smietankowy, w celu uzyskania warstwy ciemnej mozna dodac do sera kakao. Ciasto: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ kostki (miękkiej) margaryny ½ szklanki cukru 2 jajka 1 żółtko Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blaszkę Masa budyniowa: 1 litr mleka 3 budynie czekoladowe Ugotować budynie czekoladowe, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia. Masa serowa: ½ kostki (miękkiej) margaryny ½ szklanki cukru 4 serki waniliowe 3 jajka 1 białko 1 budyń śmietankowy polewa czekoladowa wiórki kokosowe Margarynę i cukier - utrzec i stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy, wymieszać. Na końcu lekko mieszając połączyć z pianą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawić na okolo 50 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności