Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

PYZIE.jpg

Dekoracje ciast - PYZIE.jpg
Download: PYZIE.jpg

37 KB

(430px x 300px)

0.0 / 5 (0 głosów)
PYZIE
Lista składników

* Masa jabłkowa:
* 1kg jabłek
* 1galaretka agrestowa
* 1łyżka Kasia
* 1-2łyżki cukru kryształu
* Masa jogurtowa:
* 1 l jogurtu owocowego[bez owoców]
* 1 galaretka koloru jogurtu
* 1 łyżeczka żelatyny
* Bita śmietana:
* 0,5l śmietany kremówki
* 2 łyżeczki żelatyny
* 3-4 łyżki cukru pudru
* Dodatek:
* 1 opakowanie okrągłych biszkoptów

Jak zrobić?

Upiec cienki jasny biszkopt.
Masa jabłkowa:
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kasia roztopić,dodaćjabłka.cukier i chwilę prażyć na wolnym ogniu pod przykryciem.Dodać suchą galaretkę,dokładnie wymieszać i smażyć ok.5 min.bez przykrycia
Masa jogurtowa:
Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl.wody.Jogurt połączyć z tężejącą galaretką.
Bita śmietana:
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl.wody.Śmietanę ubić,dodając cukier i letnią żelatynę.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt-masa jabłkowa-biszkopty-masa jogurtowa-kupki bitej śmietany kładzionej za pomocą szprycy.

Temperatura piekarnika : 180oC

Czas pieczenia: 25 min.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

a
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności