Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

GOFRY.jpg

Dekoracje ciast - GOFRY.jpg
Download: GOFRY.jpg

75 KB

(430px x 300px)

0.0 / 5 (0 głosów)
GOFRY
Lista składników

* 1/2 kg mąki
* 2 jajka
* 1/2 szklanki cukru pudru
* 1/3 kostki Kasia
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1 opakowanie cukru waniliowego
* mleko 1-2 szk

Jak zrobić?

Kasia stopić i zostawić do ostygnięcia.W tym czasie do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, żółtka, cukier. Dodajemy 1-2 szklanki mleka.Dodajemy zimne Kasia. Miksujemy.

Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na końcu dodajemy ubite białka i już bardzo delikatnie mieszamy łyżką.

Pieczemy na rozgrzanej gofrownicy i studzimy na kratce.

Podawać z pudrem , owocami , bitą śmietaną , czekolada lub z czymkolwiek chcemy....

Temperatura piekarnika : pieczenie w gofrownicyoC

Czas pieczenia: 30 minut

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

a
Inne pliki do pobrania z tego chomika
Dekoracje ciast - NIEMIECKIE CIASTO CZEKOLADOWE.JPG
NIEMIECKI CIASTO CZEKOLADOWE Składniki na ciasto:   ...

NIEMIECKI CIASTO CZEKOLADOWE Składniki na ciasto:    - 1/4 szklanki kakao  - 1/2 szklanki gorącej wody  - 25 dkg masła lub margaryny  - 2 i 1/4 szklanki cukru ( dałam ciut mniej)  - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego ( dałam cukier wanilinowy)  - 4 jajka  - 2 szklanki mąki  - 1 łyżeczka sody  - 1 szklanka maślanki lub kwaśnego mleka   Kakao wymieszać z wodą i odstawić do wystudzenia. Miękkie masło utrzeć z cukrem, solą i wanilią na pyszystą masę, dodawać po jednym jajku ( dobrze ubić po dodaniu każdego jajka). Mąkę wymieszać z sodą , dodawać na przemian z rozpuszczonym kakao, oraz maślankę o temperaturze pokojowej. Ubijac tak długo , aż składniki dobrze się połączą. Gotowe ciasto podzielić na 3 części , każdą z nich upiec osobno w okrągłej formie o średnicy ok. 23 cm , wysmarowanej tłuszczem oraz posypanej mąką (dla pewności można po prostu wyścielić pergaminem).  Piec 25 - 30 minut w temp. ok. 180 st.C. Wyjąć z piekarnika i pozostawić w formie na jakieś 5 minut , a następnie wyłożyć , najlepiej na kratkę kuchenną (nie na ściereczkę , bo może się przykleić - już to sprawdziłam , ale papierowy ręcznik nadaje się ;-)).   Masa:  - 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego  - 3 zółtka  - 12 dkg masła lub margaryny  - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego  - 1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowych  - 1 szklanka siekanych orzechów "pecan" (dałam włoskie)   W garnuszku wymieszać skondensowane mleko, dodać roztrzepane zółtka i masło. Podgrzewać na małym ogniu stale mieszająć!, aż masa zgęstnieje ( od momentu zagotowania, trwa to tylko chwilę). Zdjąć z ognia dodać wanilię, wiórki kokosowe,posiekane orzechy, wymieszać. Lekko przestudzić i przekładać placki - powinny być posmarowane trzy warstwy łącznie z wierzchem. Całość udekorować kawałkami orzechów, można polać czekoladą.   Moje Uwagi: Piekłam w blaszce o wymiarach : 23cmx28cm.  

obrazek
Dekoracje ciast - Szarlotka sypana.jpg
SZARLOTKA SYPANA Składniki: 1 szklanka mąki pszennej ...

SZARLOTKA SYPANA Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru (lub mniej, w zależności od słodkości jabłek) 1 szklanka kaszy manny 1,5 czubatej łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 kg jabłek, najlepiej kwaśnych (w UK: Bramleys) odrobina cynamonu, jeśli lubicie 3/4 kostki masła (około 170 g)* Mąkę, cukier, kaszę i proszek wymieszać. Podzielić na 3 części. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tortownicę o średnicy 23 wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód). Boki wysmarować masłem. Na dno formy wysypać jedną część suchych składników, na nie rozłożyć połowę jabłek (każdą warstwę jabłek można oprószyć delikatnie cynamonem, jeśli lubicie). Następnie wysypać drugą część suchych składników, rozłożyć równomiernie resztę jabłek. Na wierzch wysypać ostatnią porcję suchych składników. Masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach i równomiernie rozłożyć na wierzchu ciasta. Piec w temperaturze 180ºC przez około 60 minut. Masło podczas pieczenia się topi i razem z sokiem z jabłek zespala wszystkie warstwy. Warto podczas pieczenia spód zabezpieczyć większą formą (np. położoną poziom niżej w piekarniku), ponieważ często nadmiar soku i tłuszczu wydostaje się z tortownicy (u mnie około 3 łyżek). Szarlotka bardzo dobrze się kroi nożem z piłką, nawet na ciepło. Ma lekko chrupiący wierzch, który kolejnego dnia mięknie. * masło najlepsze do ścierania zimne, ja wyjęłam prosto z zamrażarki

obrazek
Dekoracje ciast - CIASTO NIC.jpg
CIASTO NIC Ciasto robione z tego co było pod ręka wła ...
CIASTO NIC Ciasto robione z tego co było pod ręka własny pomysł Pieczemy biszkopt przepis przy ciescie rafaeello kroimy na pół ja ugotowałam 4 budynie w 1.5 litra mleka po wystudzeniu dodałam kostke masła i w sypałam suchą galaretke zmiksowałam posmarowałam połowe biszkoptu większą częscia budyniu na to dałam brzoskwinie położyć drugą połowę biszkoptu posmarowac reszta buduniu na to delicje posmarowałam wszystko polewą kakaowa wymieszaną z wiórkami kokosowymi musi byc dość gęsta to wszystko smacznego
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności