Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

4.jpg

Wypieki - 4.jpg
Download: 4.jpg

1,11 MB

(3136px x 2192px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Wypieki - makowiec-1.jpg
Składniki: * CIASTO FRANCUSKIE * 30 dag mą ...
Składniki: * CIASTO FRANCUSKIE * 30 dag mąki * 30 dag masła * 3 żółtka * 3 łyżki wody * 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia * MASA MAKOWA * 30 dag maku * 6 żółtek * 9 białek * 15 dag orzechów krojonych * 10 dag rodzynek * 30 dag cukru pudru (1,5 szklanki) * olejek migdałowy (10 ml) * 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przepis na ciasto francuskie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części (2/3 ciasta na spód, 1/3 ciasta na wierzch). Przepis na masę makową: Mak sparzyć i zemleć w maszynce dwa razy. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Orzechy pokrojone, a rodzynki namoczone i odciśnięte wymieszać z makiem. Białka ubić na pianę. Wszystko wymieszać z makiem. Na koniec dodać olejek migdałowy i proszek do pieczenia. Ponownie wymieszać. Przełożenie ciasta: 2/3 ciasta na spód - masa makowa - 1/3 ciasta na wierzch. Makowiec piec przez 60 - 70 minut w temperaturze 190 stopni C.
Wypieki - sernik-wiedenski-5.jpg
Składniki: * CIASTO * 50 dag sera * 3 ...
Składniki: * CIASTO * 50 dag sera * 3 jajka * 1/3 kostki masła * 1 szklanka cukru * 1 cukier waniliowy * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 5 dag rodzynek * POLEWA * 1 tabliczka czekolady twardej * 3 łyżki masła Przepis na ciasto: Ser zmielić razem z masłem. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości i dodać do sera. Następnie do masy serowej dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać opłukane i osuszone rodzynki oraz ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać powierzchnię. Piec około 1 i 1/2 godziny w temperaturze 180 stopni C na złoty kolor. Upieczony sernik pozostawić przez kilka minut w wyłączonym piekarniku, przy otwartych drzwiczkach, a potem wyjąć i ostudzić. Gdy ostygnie, wyjąć z formy i polać gorącą polewą czekoladową. Przepis na polewę: Czekoladę rozpuścić w rondelku razem z masłem. Gorącą polać ostudzony sernik.
Wypieki - piernik-z-jablkami-1.jpg
Składniki: * 1 kg jabłek * 1 szklanka cukr ...
Składniki: * 1 kg jabłek * 1 szklanka cukru * 1 cukier waniliowy * 2 szklanki mąki z czubkiem * 3 łyżki kakao * 3 jajka (może być 4) * 4 łyżki stopionej margaryny * 1 łyżka oleju * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżeczka sody * można dodać bakalie (np. rodzynki, orzechy) Przepis: Jabłka pokroić w kostkę, zasypać cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić na 1 - 1,5 godziny. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakaem. Dodać do jabłek. Następnie dodać roztrzepane żółtka, margarynę i olej. Wszystko wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek oraz bakalie np. rodzynki, orzechy. Ciasto przełożyć na dużą tortownicę lub blachę (wyłożoną papierem do pieczenia). Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni C.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności