Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

BIAŁA DAMA.jpg

Wiola66666 / Przepisy na ciasta--- / BIAŁA DAMA.jpg
Przepisy na ciasta--- - BIAŁA DAMA.jpg
Download: BIAŁA DAMA.jpg

10 KB

(403px x 403px)

0.0 / 5 (0 głosów)
BIAŁA DAMA

500 g waniliowego serka homogenizowanego
500 ml śmietany kremówki (30-35%)
3/4 szklanki cukru pudru
2 łyżki żelatyny
150 ml gorącej wody
cukier waniliowy
puszka ananasów
rodzynki
torebka galaretki ananasowej

Śmietanę kremówkę ubić na gładki gęsty krem. Należy zwracać baczną uwagę na konsystencję śmietany - ubijana zbyt długo stanie się grudkowata i będzie się źle łączyła z pozostałymi składnikami. Pod koniec miksowania dodać cukier puder, cukier waniliowy i serek waniliowy. Żelatynę wcześniej rozpuszczoną w gorącej wodzie ostudzić i dokładnie połączyć z masą. Dodać namoczone we wrzątku i osączone rodzynki oraz cząstki ananasa (kilka plastrów zostawić do dekoracji). Tortownicę wyłożyć własnoręcznie upieczonym biszkoptem lub lekko nasączonymi mlekiem biszkoptami. Przełożyć tężejącą masę. Na nią wylać galaretkę rozpuszczoną w połowie ilości wody zalecanej na opakowaniu i wymieszanej z sokiem z ananasa, przyozdobić pozostałymi plastrami ananasa i rodzynkami. Wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Przepisy na ciasta--- - 1bf14d494e.jpeg
Snikers 40 dag mąki 20 dag margaryny 15 dag cukru ...
Snikers 40 dag mąki 20 dag margaryny 15 dag cukru 4 żółtka-białka ubic z 25 dag cukru 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku 1 łyżeczka sody powidła śliwkowe po 20 dag rodzynek i orzechów,4 łyżki skórki pomarańczowej w cukrze Ciasto zagnieśc podzielic na 2 części,każdą częśc posmarowac powidłami ,posypac bakaliami i na wierzch ubita piana z białek.Piec obie blachy na termoobiegu 25-30 min w tem 180C.Ciasto przełożyc kremem jak do karpatki i polukrowac. 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki zwykłej 2 łyżki kartoflanki 10 dag cukru+cukier waniliowy 2-3 łyżki oleju Do kremu można dodac czekoladę.
Przepisy na ciasta--- - 6b70d6d591.jpeg
CAPPUCCINO I ciasto: 28 dag. cukru kryształu 16 dag ...
CAPPUCCINO I ciasto: 28 dag. cukru kryształu 16 dag. mąki pszennej 4 dag. kakao 8 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodoawć po żółtku i po trzy łyżki cukru, ubijać do białości jak na biszkopt. dodać pozostałe składniki, wymieszać dokładnie ale powoli. Ciosto wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Upiec. Po upieczeniu przekroić na dwie częsci. II ciasto: 20 dag. wiórek kokosowych 5 białek 1 szkl.cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić dodać cukier i dalej ubijać do sztywności. Dodać wiórki, mąkę i proszek do pieczenia, lekko wymieszać. Piec na złoty kolor w temp. 160 - 180 przez 30 min. MASA: 5 żółtek 1 cukier waniliowy 3 łyżki mąki pszennej 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 2 szkl. mleka 3/4 szkl. cukru 1 kostka masła lub jakiejś dobrej margaryny 3 dag. kawy cappuccino w proszku Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy i żółtka zmiezać i ugotować budyń. Masło utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń oraz kawę, ciągle ucierając. Przełożenie placka: I ciasto - masa - II ciasto - masa - I ciasto - polewa - można posypać orzechami. SMACZNEGO!!!!!
Przepisy na ciasta--- - 914402cacd.jpeg
ZEBRA 2,5 szkl. mąki 2 szkl. cukru 1 szkl. gazowane ...
ZEBRA 2,5 szkl. mąki 2 szkl. cukru 1 szkl. gazowanego napoju pomarańczowego 0,5 szkl. oleju 5 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 pomarańczowy olejek zapachowy (aromat do ciast) Ubić pianę z białek, a gdy będzie bardzo sztywna, dodać cukier i żółtka jaszcze chwile ubijać. Następnie wlać olej, napój pomarańczowy, olejek, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać ręcznie lub na naj mniejszych obrotach mikserem. Podzielić ciasto na dwie części. Do jednej wsypać kakao, do drugiej dwie łyżki mąki. Do blachy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej taryą bułką wlewać łyżką na przemian białe i ciemne ciasto. Upiec w dobrze nagrzanym piekarniku.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności