Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Pizza.jpeg

Teresa1949 / KULINARNE / PIZZA / Pizza.jpeg
PIZZA - Pizza.jpeg
Download: Pizza.jpeg

86 KB

(606px x 565px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
PIZZA - grudzien 2009 004.jpg
Foccacia 0,5 kg maki 1 kostka drozdzy lyzeczka soli,c ...
Foccacia 0,5 kg maki 1 kostka drozdzy lyzeczka soli,cukru ziemniak ugotowany i zmiazdzony 1szkl.wody 1lyzka oliwy z oliwek Czas rosniecia 1 godz.Piec w temp.180 stopni przez ok 25 min
PIZZA - page218_4.jpg
Focaccia z oliwkami i solą morską (ja uzywam zwyklej-gru ...
Focaccia z oliwkami i solą morską (ja uzywam zwyklej-grubej kuchennej soli) Chleb pieczony na świeżych drożdżach z mąki, wody i oliwy. Z zielonymi oliwkami i solą morską. Focaccię podajemy skropioną oliwą z oliwek. Jeśli ciasto rozwałkujemy na kształt niewielkiego koła o średnicy 30 cm, focaccia będzie wyższa, bardziej wyrośnięta i puszysta. Jeśli chcemy focaccię bardziej chrupiącą i cieńszą, wtedy najlepiej ciastem wyłożyć prostokątną blachę do pieczenia 26 x 30 cm. Focaccia ze zdjęć jest bardziej chrupiąca, cieńsza, pieczona na blasze. Składniki: • 10 g świeżych drożdży • 150 ml ciepłej wody • 250 g mąki • 1 łyżeczka soli • oliwa z oliwek • garść zielonych oliwek • 2 łyżeczki gruboziarnistej soli morskiej • rozmaryn, tymianek lub oregano (dowolnie) Wykonanie: Drożdże skruszyć do kubka, dodać 60 ml ciepłej wody, pół łyżeczki cukru i 2 łyżki mąki. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, na około 20 minut. Mąkę przesiać do miski i wymieszać z 1 łyżeczką soli oraz 1 łyżką oliwy z oliwek. Dodać drożdże oraz resztę ciepłej wody. Składniki wymieszać w misce drewnianą łyżką, połączyć w kulę. Ciasto wyłożyć na posypany mąką blat. Wyrabiać przez 15 minut, aż będzie gładkie i elastyczne. Na blacie rozsmarować jedną łyżkę oliwy, wyłożyć ciasto i rozwałkować je na około 30 cm placek. Blachę do pieczenia wysmarować oliwą i wyłożyć na nią rozwałkowane ciasto. Przykryć przeźroczystą folią i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, na 1,5 godziny. Piekarnik nagrzać do 220°C. Ciasto posypać solą morską i ewentualnie ziołami. Wyłożyć oliwki wymieszane z dwiema łyżkami oliwy. Odstawić ponownie do wyrośnięcia na godzinę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 - 20 minut na złoty kolor. Podawać z oliwą z oliwek.
PIZZA - 615d534700244add4b64296b1.jpg
SKŁADNIKI: na ciasto: * 250 g mąki * 1 łyżeczka sol ...
SKŁADNIKI: na ciasto: * 250 g mąki * 1 łyżeczka soli * 120 g masła lub margaryny * 80 ml zimnej wody na farsz: * 3 pory * 350 g pieczarek * 2 łyżki masła * sól i pieprz na sos: * 2 łyżki masła * 2 łyżki mąki * 350 ml mleka * 200 g startego, żółtego sera * 2 żółtka * 2 łyżki natki pietruszki * sól i pieprz * gałka muszkatołowa Do mąki wkroić zimne masło, dodać sól, wodę i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i na pół godziny włożyć do lodówki. W tym czasie pokroić umyte pory w cieniutkie plasterki. Pieczarki takłe drobno pokroić i podsmałyć na maśle. Kiedy odparuje z nich woda dodać pory i całość dusić jeszcze przez kilka minut. Posolić i pieprzyć do smaku. Schłodzonym ciastem wyłożyć lekko natłuszczoną formę. Ponakłuwać ciasto widelcem i podpiec w temp. 200°C kilka minut pilnując, by ciasto zbytnio się nie zrumieniło. Na podpieczony spód wyłożyć farsz. W garnku stopić masło i dodać mąkę. Kiedy składniki się połączą zalać je mlekiem i doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Doprawić solą, pieprzem i sporą szczyptą gałki. Kiedy sos trochę przestygnie dodać utarty ser (np. gaudę), pietruszkę i żółtka. Dokładnie wszystko wymieszać. Ostrożnie wylać to na tartę. Piec w temp. 200°C ok. 30 min. ------ uproszczona wersja sosu: * 3 jajka * 1 szklanka kwaśnej śmietany * ok 150 - 200 g startego żółtego sera * 2 łyżki natki pietruszki * sól, pieprz W misce roztrzepać jajka ze śmietaną. Dodać utarty ser (np. gaudę) i pietruszkę.Posolić i popieprzyć.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności