Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

1382cddcd7.jpeg

SKARBEK_38 / ☼KUCHNIA PRZEPISY☼ / 1382cddcd7.jpeg
KUCHNIA PRZEPISY - 1382cddcd7.jpeg
Download: 1382cddcd7.jpeg

33 KB

(600px x 398px)

0.0 / 5 (0 głosów)
CIASTO Z CZARNĄ PORZECZKĄ

Ciasto ciemne:
8 jajek 1 szkl. cukru
2 płaskie łyżki kakao
6 łyżek mąki pszennej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier i żółtka, na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Piec ciasto ok. 40 min. w temp.170-180 st. Po upieczeniu ciasto przekroimy na dwie części.

Masa:
5 żółtek
0.5 l mleka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
1 cukier waniliowy
3/4 szkl. cukru
1 masło lub margaryna tortowa
1/2 l kompotu z czarnej porzeczki
1 paczka biszkoptów
W niewielkiej ilości mleka roztrzepać żółtka i obie mąki. Pozostałą część mleka gotujemy z cukrem waniliowym i kryształowym. Dodajemy rostrzepane żółtka z mąkami i gotujemy budyń. Ucieramy masło i dodoajemy przestudzony budyń. Masę dzielimy na dwie części. Kompot przecadzamy - oddzielamy owoce od soku.

Przełożenie ciasta:
ciasto ciemne nasączamy sokiem z porzeczek - nakładamy jedną część masy na masę owoce czarnej porzeczki - kładziemy biszkopty między biszkoptami kładziemy owoce czarnej porzeczki - druga część masy - ciasto ciemne - polewa - wiech posypujemy cukierkani ozdobnymi

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności