sernik_królewski_3.jpg
-
◄▒▒► ANDRZEJ I ELIZA -
◄▒▒► 1 -
◄▒▒► 2 -
◄▒▒► A TO MY -
◄▒▒► DRUGA STRONA -
◄▒▒► KAWKA KAROL -
◄▒▒► KUBA BADACH -
◄▒▒► NEW FOR YOU -
◄▒▒► NOC SWIĘTOJAŃSKA -
◄▒▒► NUTKI WIELKANOCNE -
◄▒▒► OBRAZY WYJSCIOWE -
◄▒▒► POPIELEC -
◄▒▒► RAMKA -
◄▒▒► RAMKA ŚWIETA 🎅 -
◄▒▒► SOS DO SZPARAGÓW -
◄▒▒► TŁUSTY CZWARTEK -
◄▒▒► ZIMA -
◄▒▒►♚ KRÓLOWA ELŻBIETA II -
◄▒▒►PIOSENKI SWIATECZNE -
◄▒▒►RACHUNEK -
◄▒▒►RAMKA -
◄▒▒►RAMKA 3 -
◄▒▒►RAMKA M -
◄▒▒►RAMKA NIEDZIELA -
◄▒▒►RAMKA PRACA -
◄▒▒►RAMKA ŚW -
◄▒▒►WOJCIECH KORDA IADA RUSOWICZ -
◄▒▒►WYMIATA CHOLESTEROL -
◄▒▒►ZMIANA CZASU 🕒🕒 -
❤️ DZIEŃ OJCA -
❤️ ❤️ ❤️❤️ -
Andy Tielman -
ANIMACJA 1 -
Banknoty PRL u -
Duo Fenix -
Filmowa -
For You -
Glenn Miller -
JABLECZNIK KÓLEWSKI -
JESIEN -
JESIEN 2 -
LIST POŻEGNALNY -
PONIEDZIALEK -
RAMKA -
RAMKA 2 -
RAMKA 22 -
RAMKA 24 -
RAMKA JESIENNA -
RAMKA JESIENNA 1 -
SAŁATKA GYROS
🐞🐞
SERNIK KROLEWSKI
Ciasto kruche:
1 szklanka cukru
3 szklanki mąki
300g masła
4 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
Masa serowa:
1kg twarogu (zmielić) nie polecam tego z kubełka
4 żółtka
1 1/2 szklanki cukru
2 łyżki miękkiego masła
1 aromat pomarańczowy
białka na pianę z 8 jaj
opcjonalnie bakalie :)
Pieczemy w 180 stopniach przez godzinę jeśli użyliście 1kg twarogu odrobinę dłużej jeśli twarogu było więcej :) Zasada 1 godzina pieczenia na 1 kg twarogu :)