Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Pieczona biała kiełbasa.jpg

KAROLCIAA0 / WIEKLANOC / WIELKANOCNE-przepisy / Pieczona biała kiełbasa.jpg
WIELKANOCNE-przepisy - Pieczona biała kiełbasa.jpg
Download: Pieczona biała kiełbasa.jpg

41 KB

(367px x 582px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Przygotowanie 20 min * pieczenie ok. 15 min * 1 porcja – ok. 365 kcal

Składniki:
- 1 kg białej surowej kiełbasy
- kilka ząbków czosnku lub 1 cebula
- 2 łyżki oleju do natłuszczenia blachy
- po 2 liście laurowe i ziarna pieprzu

Sposób wykonania:

1. Kiełbasę opłucz, osusz. Nakłuj widelcem co 2–3 cm.

2. Zalej wodą, włóż przyprawy, gotuj 10 min od chwili zagotowania.

3. Piekarnik rozgrzej do 200 st. C. Ułóż kiełbasę na natłuszczonej blasze, posmaruj olejem, posyp pokrojonym czosnkiem lub cebulą, wstaw do piekarnika, piecz 15 min.

Dobry pomysł!
Zamiast gotować, możesz zwiniętą w ślimaka kiełbasę podsmażyć z obu stron na dużej patelni, potem nakłuć, odparować płyn i dopiero upiec.

**********************************************************************

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
WIELKANOCNE-przepisy - img397.jpg
Orzechowiec cz 1
Orzechowiec cz 1
WIELKANOCNE-przepisy - Żur wielkanocny z chrzanem, białą kiełbasą i jajkiem.jpg
Żur wielkanocny z chrzanem, białą kiełbasą i jajkiem Sk ...
Żur wielkanocny z chrzanem, białą kiełbasą i jajkiem Składniki na 4 porcje • 300 g białej kiełbasy • 1 cebula • 2 skłanki żuru • 80 g wędzonego boczku • 2 łyżki tartego chrzanu • Kilka suszonych grzybów • 2 ugotowane na twardo jajka • 150 ml śmietany 36% • 1 łyżka oleju • 2 łyżeczki majeranku Prymat • Pół łyżeczki kminku Prymat • Sól czosnkowa Prymat • Pieprz czarny mielony Prymat Etapy przygotowania 1. Grzyby umyć i moczyć w wodzie przez około 20 minut. Cebulę przeciąć na pół, zrumienić na patelni z obu stron na złoty kolor, przełożyć do garnka, dodać grzyby i zalać dwoma szklankami wody. Po zagotowaniu dodać kiełbasę i boczek. Po upływie 15 minut wyjąć kiełbasę, natomiast wywar gotować kolejne 25 minut. Następnie dodać żur, chrzan, majeranek, kminek, pieprz i sól, zagotować, a pod koniec gotowania zabielić śmietaną. 2. Na talerzach umieścić pokrojoną w plasterki kiełbasę oraz cząstki jajek, zalać gorącą zupą. *********************************
WIELKANOCNE-przepisy - salatka-gyros.jpg
przepis na sałatkę gyros :) składniki: * 3 - 4 piers ...
przepis na sałatkę gyros :) składniki: * 3 - 4 piersi z kurczaka * ogórki konserwowe * kapusta pekińska * puszka kukurydzy * 1-2 cebule * keczup * majonez * przyprawa GYROS Piersi pokroić na małe kawałki i podsmażyć na złoto (pod koniec smażenia dodać przyprawę gyros). Ogórki pokroić w kostkę, kapustę i cebulę drobno posiekać. Całość układamy warstwowo w (najlepiej) przezroczystym, wysokim półmisku. Warstwy od spodu: 1. podsmażone piersi z kurczaka 2. cebula 3. warstwa keczupu 4. ogórki 5. kukurydza 6. warstwa keczupu 7. warstwa majonezu 8. kapusta pekińska smacznego :)
WIELKANOCNE-przepisy - Nadziewane filety.jpg
Składniki: - 4 pojedyncze filety (piersi) z kurczaka - 4 ...
Składniki: - 4 pojedyncze filety (piersi) z kurczaka - 4 jajka - sól i biały pieprz - słodka, mielona papryka - 2 łyżki masła do smażenia - szczypiorek do dekoracji Filety oczyścić z błon, opłukać, osuszyć. Każdy naciąć w środku, tak by powstały kieszenie. Oprószyć je z wierzchu i od środka solą, pieprzem oraz papryką. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. W nacięcie każdego fileta wcisnąć jajko. Brzegi nacięcia zszyć białą nicią lub spiąć wykałaczką. Na patelni rozpuścić masło. Kłaść filety, obsmażyć je na rumiano. Przełożyć do żaroodpornej formy, przykryć. Piec 20-25 minut w temperaturze 190ºC. Przed podaniem filet obwiązać zblanszować szczypiorkiem. **********************************************************************
WIELKANOCNE-przepisy - img398.jpg
orzechowiec cz.2
orzechowiec cz.2
WIELKANOCNE-przepisy - Śledź z pieprzykiem.jpg
Śledź z pieprzykiem Składniki na 4 porcje • ok. 40 dag ...
Śledź z pieprzykiem Składniki na 4 porcje • ok. 40 dag śledzi - filetów bez skóry (wymoczonych) • szklanka kwaśnej śmietany • 1 łyżka majonezu • 2 łyżki pieprzu zielonego z zalewy, sól do smaku • 1 cebula • 1 jabłko • roszponka do dekoracji lub inna zielenina Etapy przygotowania 1. Wymoczone śledzie pokrój w kawałki. W oddzielnej miseczce przygotuj sos: wlej śmietanę, dodaj łyzkę majonezu, pokrojony drobno pieprz z zalewy, poszatkowaną cebulkę (najlepiej szalotkę), utarte drobno jabłko - wymieszaj dokładnie. Posól do smaku pamiętając, że śledzie też są słone. 2. Przekładaj w miseczce warstwami śledzie z sosem. Dekoruj roszponką. Odstaw na co najmniej godzinę do lodówki. **********************************************************************
WIELKANOCNE-przepisy - Śledzie w sosie majonezowym.jpg
Śledzie w sosie majonezowym Przygotowanie: 30 min Skła ...
Śledzie w sosie majonezowym Przygotowanie: 30 min Składniki • 1 kg śledzi • 1 mały seler • 2 pęczki pietruszki • 5 ząbków czosnku • 1 słoik majonezu • sól pieprz Etapy przygotowania Śledzie pokroić na kawałki, czosnek rozetrzeć z majonezem, dodać starty seler, pokrojoną pietruszkę, sól i pieprz do smaku. Układać naprzemian śledzie i sos. Odstawić na parę godzin do lodówki. **********************************************************************
WIELKANOCNE-przepisy - Żur tradycyjny.jpg
Żur tradycyjny Składniki • 4 białe kiełbaski • cebul ...
Żur tradycyjny Składniki • 4 białe kiełbaski • cebula • 0,25 l śmietany • 2 szklanki zakwasu • 10 dag wędzonego boczku • 2 suszone grzyby • 2 ząbki czosnku • sól, pieprz , majeranek, liść laurowy, ziele angielskie Etapy przygotowania 1. Do 3 l wody włóż nakłutą w kilku miejscach kiełbasę, grzyby, pokrojony w kostkę boczek, liść laurowy, ziele angielskie, cebulę i czosnek.. Gotuj ok. 30 min. Przypraw solą i pieprzem. 2. Wyjmij kiełbasę, pokrój ją na talarki i włóż z powrotem do żuru. Połącz ze śmietaną, posyp majerankiem. Podawaj do ziemniaków. *********************************
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności