Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Kurczę pieczone.jpg

KAROLCIAA0 / KUCHNIA PRZEPICY / KURCZAK-KARKOWKA ITP / Kurczę pieczone.jpg
KURCZAK-KARKOWKA ITP - Kurczę pieczone.jpg
Download: Kurczę pieczone.jpg

117 KB

(356px x 308px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Ladny kurczak ok 1,5 kg

przyprawy na marynatę
1 łyzeczka soli..
pieprz
oliwa ok 1/3 szkl
sok 1 z cytryny
papryka słodka mielona
2 łyzeczki miodu
trochę przyprawy do kurczaka kamis

wymieszać skladniki i natrzec kurczaka z kazdej strony
resztą oblać go w naczyniu i zostawić na kilka godzin

piec ok 1.5 godz w temp 160-175°C
polewać kilkakrotnie

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
KURCZAK-KARKOWKA ITP - dc84ebeaf2.jpeg
NUGETSY 2-4 piersi z kurczaka gotowa panierka do kur ...
NUGETSY 2-4 piersi z kurczaka gotowa panierka do kurczaka mleko lub woda Sposób przyrządzania: piersi z kurczaka kroimy w grubsza kostke, moczymy w mleku lub wodzie i obtaczamy w panierce (musimy ja dobrze docisnac, zeby nie odpadła) smażymy w głębokim tłuszczu, gdy juz beda gotowe odsączamy z nadmiaru oleju,nugetsy najlepiej samkuja z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami BON APETIT
KURCZAK-KARKOWKA ITP - Smażone udka.jpg
Składniki: 1 kg udek kurczaka 1 średnia cebula 6 szkl ...
Składniki: 1 kg udek kurczaka 1 średnia cebula 6 szklanek oleju 2 łyżki oleju 2 lekko roztrzepane białka mąka ziemniaczana 1 roztarty ząbek czosnku 1 łyżka oleju sezamowego (dowolnie) Marynata: 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka czystej wódki, winiaku lub brandy 1 łyżeczka bardzo drobno posiekanego świeżego korzenia imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku 2 łyżeczki cukru Sos przyprawowy: 1/2 szklanki wywaru l 2 łyżki keczupu 2 łyżeczki przyprawy chilli lub sosu sojowego sok i skórka starta z 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej sól do smaku 2 łyżki cukru Usunąć kostki z mięsa wypłukać, osuszyć. Widelcem nakłuć w kilku miejscach z jednej i drugiej strony, podzielić udka na dwa kawałki. Mięso wymieszać ze składnikami marynaty, wstawić do lodówki na kilka godzin, obracając dwukrotnie. Osączyć, marynatę i odstawić. Składniki sosu przyprawowego wymieszać, dodać marynatę, zamieszać, odstawić. Obraną cebulę przeciąć wzdłuż na pół, pokrajać w poprzek w 1/2 cm plasterki, rozdzielić na pojedyncze listki. 6 szklanek oleju wlać do garnka, rozgrzać na dużym ogniu około 5 min. Tymczasem mięso zanurzyć w białkach, obtoczyć w mące, ułożyć jedną warstwą na talerzu. Sprawdzić temperaturę oleju. Kłaść po kawałku kurczaka w gorący olej, smażyć na jasnozłoty kolor, łyżką cedzakową wybrać usmażone kawałki, przełożyć na cedzak do osączenia, wyłączyć gaz. Metalowym sitkiem zebrać zanieczyszczenia z powierzchni oleju. Olej rozgrzać na dużym ogniu, sprawdzić temperaturę włożyć przesmażone udka, smażyć na ciemnozłoty kolor, przełożyć na cedzak, trzymać w cieple. Cebulę wsypać na gorący olej, lekko mieszając smażyć, aż będzie szklista. Olej z cebulą przelać do metalowego sitka opartego na garnku. Rondel podgrzać na dużym ogniu, wlać 2 łyżki oleju, włożyć czosnek, mieszając smażyć 10 sek. Zamieszać sos przyprawowy, wlać do czosnku, gotować aż zgęstnieje nie przerywając mieszania. Zmniejszyć płomień, wlać łyżkę oleju sezamowego, zamieszać wyłączyć gaz. Udka ułożyć w jedną warstwę na głębokim półmisku, przybrać smażoną cebulą, polać sosem. Podawać natychmiast.
KURCZAK-KARKOWKA ITP - Roladka drobiowa z szynką i serem.jpg
Roladka drobiowa z szynką i serem Filet z kurczaka ...
Roladka drobiowa z szynką i serem Filet z kurczaka Szynka Ser żółty Fileta rozbijamy tłuczkiem,solimy kładziemy szynkę i ser-zawijamy. Smażymy na oliwie dosyć długo aby filet w środku nie był surowy. Można przed smażeniem roladkę obtoczyć w jajku i bułce tartej.
KURCZAK-KARKOWKA ITP - de volaille z piersi kurczka.jpg
DE VOLAILLE Z PIERSI KURCZKA Piers z kurczaka rozbić , ...
DE VOLAILLE Z PIERSI KURCZKA Piers z kurczaka rozbić ,oprószyć solą i pieprzem na środku kotleta połozyć pasek zimnego masła, zwinąć w rulon wzdłuż dłuższego boku , obtoczyć w mące (zaklejajac boczne otwory) nastepnie w rozmąconym jajku i na końcu w tartej bułce , smazyc na rumiano ze wszystkich stron najlepiej na sklarowanym maśle
KURCZAK-KARKOWKA ITP - e2ecf507f7.jpeg
KACZKA NADZIEWANA JABLKAMI Kaczke nacieram przyprawami ...
KACZKA NADZIEWANA JABLKAMI Kaczke nacieram przyprawami sola wegeta ,sola czosnkowa,pozostawiam na noc. Jablka obrac pokroic na cwiartki posypac majrankiem i wypchac kaczke ,nastepnie zeszyc lub spiac patyczkami.Upiec. Ziemniaki umyc i podgotowac chwile ,wystudzone kroje na pol i wkladam boczek ,i zawijam boczkiem. Nastepnie przyprawic sola ,i na kazdy polzyc lyzeczke masla ,i zawijam w folie aluminowa ,i wkladam do piekarnika . Jablka umyc sciac wierzchy i wyciagnac nasiona ,zrobic wglebienie. Zurawiny smzaze z dodatkiem cukru ,i laski waniliowej.nastepnie napelniam jablka ,Tak przygotowane ukladam w naczyniu zaroodpornym przykrywam folia i zapikam w piekarniku. OCZYWISCIE DO KACZKI ROBIE CZERWONA KAPUSTE . /Z netu/PRZEPISY KULINARNE PRZEKĄSKI , I CIASTA (JOZEFA MIKOLAJCZYK STERNAK)
KURCZAK-KARKOWKA ITP - idyk.jpeg
INDYK INDYK Z NADZIENIEM NA SWIETO INDYKA. Indyka przypr ...
INDYK INDYK Z NADZIENIEM NA SWIETO INDYKA. Indyka przyprawic sola ,pieprzem jak kto lubi to czosnkiem mozna pozostawic na noc. Farsz ja robie nie z przepisu wiec tak podaje. Mieso mielone pol na pol cielece i z indyka, laski selara naciowego drobno pokroic ,jajko ,sol,pieprz ,czosnek kromki chleba wysuszyc i pokroic w kostke,natka pietruszki drobno pokrojona,Wszytko to wymieszac doprawic do smaku i wlozyc do srodka indyka,oraz do szyjki indyka .Nastepne spiac lub zeszyc ,Indyka wkladam do worka foliowego ,Piec w nagrzanym piekarniku .Przepraszam ze nie podaje na wage ale ja tak robie ,Indyka podac mozna z zorawina,bardzo dobry ,Smacznego. /Z netu/PRZEPISY KULINARNE PRZEKĄSKI , I CIASTA (JOZEFA MIKOLAJCZYK STERNAK)
KURCZAK-KARKOWKA ITP - Kotleciki z piersi drobiowej.JPG
Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1-2 jaja 2 ł ...
Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1-2 jaja 2 łyżki majonezu 3-4 pieczarki 10-15 dag sera żółtego 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: Jaja dobrze roztrzepać, rozmieszać z majonezem na gęsty sos , przyprawić dość obficie solą i pieprzem. Dodać drobno pokrojoną pierś i odstawić na noc (kilka godzin) do lodówki. Pieczarki pokroić w plasterki (lub zetrzeć na tarce jak kto woli), ser zatrzeć a tarce dodać do piersi. Aby masa była zwięzła i nie rozpadała się na patelni dodać mąkę ziemniaczaną. Smażyć na margarynie jak placki ziemniaczane.
KURCZAK-KARKOWKA ITP - Pieczona karkówka.jpg
Ok 1.5 kg karkówki marynata 4-5 łyżek oliwy 2 łyżec ...
Ok 1.5 kg karkówki marynata 4-5 łyżek oliwy 2 łyżeczki musztardy łyżeczka majeranku łyżeczka soli 0.5 lyżeczki pieprzu sok z polowy cytryny 3 ząbki czosnku czosnek zmiąć w prasce wymieszac dobrze wszystkie produkty otoczyć w naczyniu caly kawalek karkowki i odstawić pod przykryciem do lodowki na 2 dni w miedzyczasie odwracać kilkakrotnie mięso żeby nie wysychało Zawinąc karkówkę w folie aluminiową i piec w temp 200*C ok 1.5 godz.. potem rozerwac folie i piec jeszcze ok 30 min żeby sie ladnie przyrumienila
KURCZAK-KARKOWKA ITP - Pieczony boczek.jpg
1 kg białego boczku marynata 2 łyżeczki soli pół ły ...
1 kg białego boczku marynata 2 łyżeczki soli pół łyżeczki mielonej kolendry pieprz 3 łyżki oleju 3 ząbki czosnku (zmiażdżone) 1 łyżeczka przyprawy do grilla sok z połowy cytryny Składniki wymieszać i natrzeć nimi boczek odstawić do lodówki na ok 30 godzin Boczek zawinąć w folię aluminiową i piec w gorącym piekarniku 220 C ok 1 godzinę Po tym czasie rozerwać folię i piec jeszcze do zrumienienia ok 20-30 min.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności