Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

3bb61f8b99.jpeg

  WRZUĆ NA RUSZT - 3bb61f8b99.jpeg
Download: 3bb61f8b99.jpeg

56 KB

(600px x 450px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Placki ziemniaczane

1 kg ziemniaków
2-3 jabłka
duża cebula
1 jajko
kwaśna śmietana
łyżka mąki ziemniaczanej
mąka,pieprz,vegeta
Ziemniaki,jabłka ze skórką,i cebule zetrzeć na tarce lub zmiksować ,przecedzić przez sito.(Jeżeli ziemniaki mają dużo skrobi to po odcedzenie na dnie zostanie skrobia, to zamiast mąki ziemniaczanej dodajmy tą skrobie) Do masy dodać jajko,mąkę ziemniaczaną ,pieprz,vegetę i śmietanę(śmietany tyle ile soku zostało po odcedzeniu),dodać mąki tyle by nie było za lużne i doprawić do smaku.Smażyć na oleju na złoty kolor-podawać ze śmietaną,jogurtem , ketchupem , sosem majonezowo-ketchup-owym ,posypane cukrem lub solą według gustu.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
  WRZUĆ NA RUSZT - Szaszłyki z kurczaka 5 smaków-JEDYNA0101.jpg
Strona głównaProduktyPrzepisy kulinarneŚwiat ryżuInspira ...
Strona głównaProduktyPrzepisy kulinarneŚwiat ryżuInspiracjeAktualnościGwarancja satysfakcjiSzaszłyki z kurczaka w „5 smaków”Przygotowanie 1.Ugotuj ryż pełnoziarnisty Uncle Ben’s®. 2.Mięso pokrój w dość dużą kostkę. Oprósz przyprawą i zalej 2 łyżkami oliwy. Wymieszaj dokładnie. 3.Marchewkę obierz i pokrój w talarki. Odetnij grubsze części brokułów i pokrój drobno. Dymkę posiekaj. 4.Przygotuj 8 patyczków do szaszłyków, nadziej na nie mięso i smaż na rozgrzanej patelni, po 3 minut z każdej strony. Zdejmij mięso z patelni. 5.Na tej samej patelni podsmaż przez 5 minut marchewkę, z dymką i brokułem. Na koniec dodaj ryż i smaż jeszcze chwilę. 6.Podawaj po dwa saszłyki z ryżem, posypane posiekaną dymką. Składniki:1 marchewka 1 łyżeczka przyprawy „5 smaków” 250g ryżu pełnoziarnistego Uncle Ben's® 300g piersi kurczaka 1 pęczek dymki 200g różyczek brokuła
  WRZUĆ NA RUSZT - Placki ziemnaczane w sosie pieczarkowym.jpg
Składniki ok. 30-40 dag dużych ziemniaków1-2 małe cebul ...
Składniki ok. 30-40 dag dużych ziemniaków1-2 małe cebulkiczubata łyżka mąkijajkosól4-5 łyżek oleju8-10 dag pieczarekłyżka masłaszklanka rosołu (może być z kostki)2 łyżeczki mąki5-6 łyżek śmietanysól, pieprzEtapy przygotowania 1Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce, cebulę obrać i również zetrzeć. Ziemniaki z cebulą wymieszać z mąką, jajkiem i solą. Smażyć placki na rozgrzanym oleju. Początkowo rumieni się je z bu stron na silnym ogniu, a następnie dosmaża na słabym, tak aby w środku placki nie były surowe. Zdjąć z patelni i odsączyć na papierowym ręczniku. 2Przed usmażeniem placków najlepiej przygotować sos, aby był gotowy gdy placki będą gorące, wtedy najlepiej smakują. Na sos: pieczarki pokroić w cienkie plasterki i przesmażyć na maśle, ale nie zrumienić. Wlać rosół i gotować ok. 5 minut. Mąkę wymieszać ze śmietaną, rozprowadzić 2 łyżkami gorącego rosołu, wlać do pieczarek i mieszając zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 3Usmażone placki polać sosem i od razu gorące podawać. 4Proponuje placki ziemniaczane podawać z serem, ja zrobiłam z oscypkiem i były rewelacyjne. W tym celu smażymy placki z obu stron na złoto, przekładamy znów i na gorącym wierzchu posypujemy startym serem. Już nie obracamy, a gdy ser zacznie sie topić zdejmujemy z patelni, podajemy i zjadamy. Smacznego!!
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności