Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Tapety Kobiety02.jpg

Boski_Jack / Tapety na LapToPa / Kobiety / Tapety Kobiety02.jpg
Kobiety - Tapety Kobiety02.jpg
Download: Tapety Kobiety02.jpg

0,65 MB

(3000px x 2000px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Dania z grilla cz 2 - szaszlyki_z_lososia_ananasa01.jpg
Szaszłyki z łososia i ananasa W aromatycznej glazurze z ...
Szaszłyki z łososia i ananasa W aromatycznej glazurze ze smażonego w łupinkach czosnku i pikantnej papryczki chilli. Koniecznie w towarzystwie śmietany cytrynowej. Szaszłyki z łososia. Składniki: 6 szaszłyków, 2 porcje: • 300 g filetów z łososia • 250 g miąższu obranego ananasa • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki Glazura: • 3 ząbki czosnku w łupinkach • 1 mała cebulka • 2 łyżeczki posiekanej papryczki chilli • 30 ml białego octu winnego • 2 łyżki brązowego cukru • 1/2 łyżeczki soli Sos: • 100 g śmietany 18% • 1/2 cytryny Przygotowanie: Z łososia odciąć skórę, umyć i osuszyć. Pokroić w 2,5 cm kostkę, wyjąć ewentualne ości. Nadziać na szaszłyki na przemian z ananasem tak samo pokrojonym. Przygotować glazurę: Czosnek w łupinkach oraz obraną i przepołowioną cebulkę zrumienić na suchej patelni. Czosnek obrać i wraz z cebulką, papryczką chilli, octem, cukrem i solą zmiksować blenderem. Glazurą posmarować szaszłyki. Dobrze rozgrzać patelnię grillową i ułożyć szaszłyki. Grillować na dość dużym ogniu z jednej strony przez 2 minuty, aż łosoś się zrumieni a soki wyparują, następnie grillować i zrumienić szaszłyki z innych stron. Śmietanę wymieszać z wyciśniętym sokiem z cytryny i startą skórką. Szaszłyki posypać posiekaną natką pietruszki i podawać gorące ze śmietaną cytrynową. Grillowane szaszłyki z łososiem i ananasem. Świeży łosoś - przepisy kulinarne Szaszłyki można też obsmażyć na zwykłej patelni na oleju, po 1 minucie z każdej strony lub też ułożyć je na blasze i zapiekać pod grillem w piekarniku przez kilkanaście minut, rumieniąc z każdej strony. Można grillować na metalowej kratce, pod spód włożyć blachę na zbierające się soki. Szaszłyki „produkują” dość sporo soków podczas smażenia, więc jeśli chcemy je bardziej zrumienić, trzeba zwiększyć ogień. Szaszłyki macza się lub polewa gęstą śmietaną z cytryną, dlatego mniej wysmażone szaszłyki również będą bardzo smaczne
Dania z grilla cz 2 - kotleciki-drobiowe-01.jpg
Mielone z kurczaka ze szpinakiem w kremowym sosie z Gorg ...
Mielone z kurczaka ze szpinakiem w kremowym sosie z Gorgonzolą i tłuczonymi ziemniakami Składniki: Mielone z kurczaka z parmezanem (6 większych lub 9 malutkich): • 3 pojedyncze piersi z kurczaka (razem około 400 g mięsa) • 5 gałązek świeżego oregano, oderwane listki • sól i pieprz • 1/2 łyżeczki zmielonego kardamonu • 5 łyżek tartego Parmezanu Szpinak w kremowym sosie z Gorgonzolą (3 porcje): • 100 g szpinaku • 1 łyżka oliwy z oliwek • 1 ząbek czosnku, pokrojony na cieniutkie plasterki • 1/2 szklanki śmietanki kremowej 30% lub 36% • 2 - 3 łyżki sera Gorgonzola (niekoniecznie) • sól i świeżo zmielony czarny pieprz Tłuczone ziemniaki (4 porcje): • 1/2 kg ziemniaków (niemłodych, jesiennych) • 2 płaskie łyżki masła • 4 łyżki śmietanki kremowej 30% • sól i grubo zmielony pieprz Przygotowanie: Ziemniaki: Ziemniaki obrać, większe przekroić na połówki. Włożyć do garnka, wlać zimną wodę i zagotować. Gotować przez około 30 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Mniej więcej po 20 minutach gotowania, ziemniaki posolić, gotować dalej do miękkości. Odcedzić, od razu dodać masło i rozgnieść tłuczkiem na gładkie puree. Pod koniec dodać śmietankę kremową, doprawić solą i pieprzem. Wygładzić powierzchnię, przykryć i trzymać w cieple. Szpinak: Szpinak opłukać pod bieżącą wodą, oderwać twarde łodyżki, włożyć na dużą patelnię i cały czas mieszając podgrzewać przez około 1 -2 minuty, aż zwiędnie. Zdjąć z patelni pozostawiając około 2 - 3 łyżek wody, resztę odcisnąć. Na drugą, mniejszą patelnię wlać oliwę, dodać czosnek i smażyć go na bardzo małym ogniu przez około 3 minuty nie rumieniąc. Wlać śmietankę i gotować przez około 5 minut, aż nieco zgęstnieje. Zdjąć z ognia, dodać ser Gorgonzola i mieszać aż ser się roztopi. Dodać szpinak bez wody, wymieszać, doprawić solą oraz pieprzem. W razie konieczności dodać wodę ze szpinaku gdyby sos był za gęsty. Trzymać w cieple, podgrzać na małym ogniu przed podaniem (w miarę upływu czasu sos jeszcze zgęstnieje). Mielone z kurczaka: Piersi kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki i zmielić w maszynce do mięsa z sitkiem o dużych oczkach razem z listkami oregano. Doprawić solą, pieprzem i wymieszać z kardamonem oraz parmezanem. Uformować 6 lub 9 dysków i ułożyć je na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Mniejsze mielone grillować przez około 2 - 3 minuty z jednej strony, a większe przez około 3 - 4 minuty. Gdy mięso zmieni kolor z różowego na biały prawie do połowy wysokości krążka, odwrócić je na drugą stronę i grillować przez kolejne 2 minuty mniejsze (i przez około 3 minuty większe), do czasu aż nie będzie już surowego mięsa w środku. Uważać, aby nie przesuszyć mięsa, grillować tylko tyle ile będzie to konieczne. Zdjąć z patelni i odstawić na 1 - 2 minuty. Podanie: Na talerze położyć po 2 - 3 łyżki tłuczonych ziemniaków, na wierzch wyłożyć po 2 - 3 łyżki szpinaku wraz z sosem oraz jednego mielonego.
Dania z grilla cz 2 - szaszlyki-01.jpg
Szaszłyki z kurczaka z pesto paprykowym (z grillowanej p ...
Szaszłyki z kurczaka z pesto paprykowym (z grillowanej papryki) z sosem ziołowym z kolendry i mięty na bazie mleka kokosowego. Danie dla miłośników kolendry. Składniki, 2 porcje: • 400 g piersi kurczaka • 1 mała zielona papryka • oliwa z oliwek, sól i pieprz • 1 mały ząbek czosnku • 1 cm kawałek korzenia imbiru • pęczek (doniczka) kolendry • pęczek (doniczka) mięty • 1 łyżka soku z limonki • 1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia • chilli do smaku (pasta lub proszek) • 5 cm kawałek cukinii • około 4 - 5 łyżek mleka kokosowego • ugotowany ryż od podania Przygotowanie: Piersi kurczaka opłukać, odciąć ewentualne kostki i włókna, posolić. Rozbić tłuczkiem na około 1 cm filety. Pesto z grillowanej papryki: paprykę przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, oprószyć solą i wysmarować oliwą. Grillować (na grillu lub patelni grillowej) po około 7 - 10 minut z każdej strony lub piec w piekarniku (20 - 30 minut w 180 stopniach), aż papryka zmięknie a skórka jej ściemnieje. Zawinąć w woreczek foliowy, po 10 minutach wyjąć i usunąć skórkę. Zgrillowaną paprykę pokroić na kawałki i umieścić w pojemniku blendera, dodać pokrojony czosnek, połowę obranego i pokrojonego imbiru, połowę listków mięty i kolendry, sok z limonki i oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Doprawić chilli do smaku, solą i pieprzem. Zmiksować na pesto. Pesto rozsmarować na rozbitych filetach. Zwinąć w roladki i jeśli mamy czas, zawinąć ciasno w przezroczystą folię i wstawić do lodówki (schłodzone piersi łatwiej się będą kroiły). Jeśli nie mamy czasu, piersi od razu kroimy ostrym nożem w poprzek na około 2,5 cm paski. Powstałe ślimaczki nadziewać na patyczki szaszłyków w miejscu łączenia. Polać dużą ilością oliwy z oliwek (to zabezpieczy mięso przed wysuszeniem). Szaszłyki grillować po około 5 - 7 minut z każdej strony, równomiernie rumieniąc. Można grillować na grillu lub patelni grillowej. Czas grillowania zależy od rodzaju i stopnia rozgrzania grilla. Mięso ma być ładnie zrumienione z zewnątrz i miękkie w środku. Sos ziołowy z mlekiem kokosowym: do pojemnika blendera włożyć pokrojoną w kostkę cukinię, resztę listków mięty, kolendry i imbiru. Zmiksować dodając mleko kokosowe i uzyskując gęsty ale płynny sos. Doprawić solą, pieprzem, odrobiną cukru i chilli do smaku. Szaszłyki podawać z ugotowanym ryżem i ziołowym sosem. Udekorować kolendrą.
Dania z grilla cz 2 - szaszlyki_z_tunczyka05.jpg
Szaszłyki z tuńczyka Pyszne i oryginalne szaszłyki na ...
Szaszłyki z tuńczyka Pyszne i oryginalne szaszłyki na grilla ze świeżego tuńczyka, z papryką i cebulką. W aromatycznej marynacie ze świeżym imbirem, sosem sojowym i olejem sezamowym. Szaszłyki z tuńczyka, papryki i cebuli Składniki, 7 szaszłyków: • 400 g świeżego tuńczyka • 1 czerwona papryka • 1 cebula cukrowa • natka pietruszki do dekoracji Marynata: • 2 łyżki drobno startego obranego świeżego imbiru • 3 łyżki octu ryżowego • 2 łyżki oleju (np. z orzechów ziemnych) • 2 łyżki oleju sezamowego • 2 łyżki sosu sojowego • 2 łyżki miodu • 1 łyżeczka pikantnej przyprawy chilli w płatkach* • świeżo zmielony pieprz oraz: 7 szpikulców metalowych wielokrotnego użytku lub jednorazowe szaszłyki drewniane, chleb żytni z grilla Przygotowanie: Wszystkie składniki marynaty wymieszać w miseczce. Tuńczyka pokroić na 2 cm kawałki i wymieszać z marynatą. Odstawić na 30 minut. Jeśli używamy drewnianych szpikulców najlepiej je wcześniej namoczyć z zimnej wodzie, przez około 30 minut. W międzyczasie pokroić paprykę oraz cebulę na 2 cm kawałki. Nadziewać na szpikulce na przemian z tuńczykiem. Grillować na średnio rozgrzanym grillu, często przewracając, aż szaszłyki ładnie się zrumienią z każdej strony, przez około 5 do 15 minut (w zależności od stopnia rozgrzania i rodzaju grilla). Posypać listkami natki pietruszki i podawać z grillowanym chlebem żytnim. * Można zastąpić 1/2 łyżeczki chilli w proszku lub świeżą papryczką chilli
Dania z grilla cz 2 - cukinia_z_grilla03.jpg
Grillowana cukinia w czosnkowej marynacie Smaczny dod ...
Grillowana cukinia w czosnkowej marynacie Smaczny dodatek do grillowanych mięs. Cukinię można grillować na grillu lub też na patelni grillowej. cukinia_z_grilla Składniki: • 1 duża cukinia • 2 ząbki czosnku • 1/4 szklanki oliwy z oliwek • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz Przygotowanie: Zmiksować blenderem czosnek z oliwą, solą oraz pieprzem na jednolitą substancję. Cukinię przeciąć na 4 części i całą podziurkować widelcem. Wysmarować dokładnie marynatą i odstawić na 30 minut. Rozgrzać grill, ułożyć cukinie wraz z marynatą na ruszcie i grillować przez około 10 minut z każdej strony, aż cukinia będzie lekko brązowa, miękka ale i dość jędrna.
Dania z grilla cz 2 - salatka_z_kurczakiem_szparagami02.jpg
Sałatka z grillowanym kurczakiem i szparagami z ziołowym ...
Sałatka z grillowanym kurczakiem i szparagami z ziołowym sosem majonezowym z dodatkiem grillowanych kaparów Składniki, 2 - 3 porcje: • pęczek zielonych szparagów • 4 łyżki zwykłej oliwy z oliwek do smażenia (nie extra virgin) • 1 podwójna pierś kurczaka • 2 łyżki kaparów • kilka gałązek świeżego tymianku (niekoniecznie) • 2 garście rukoli lub poszarpana sałata • 1/2 szklanki majonezu (ja użyłam majonezu Olivio z dodatkiem oliwy z oliwek) • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku • sól morska drobnoziarnista i świeżo zmielony pieprz • ćwiartki cytryny do serwowania Przygotowanie: Szparagi umyć, odciąć białe i zdrewniałe końce, obrać do połowy długości. Oprószyć solą i wysmarować 1 łyżką oliwy z oliwek. Pierś kurczaka opłukać, osuszyć, usunąć kostki i włókna. Rozdzielić na dwie pojedyncze piersi i odciąć mniejsze kawałki mięsa ze środka. Wszystko oprószyć solą, pieprzem i wysmarować pozostałymi 3 łyżkami oliwy z oliwek. Dobrze rozgrzać patelnię grillową, pośrodku ułożyć piersi kurczaka, a po bokach szparagi oraz kapary. Grillować z dwóch stron na złoty kolor, kurczaka w sumie przez około 10 - 12 minut raz przewracając (aż będzie miękki w środku), a szparagi przez około 5 - 6 minut (aż będą al dente). Kaparom wystarczą około 3 minuty grillowania. Po przewróceniu kurczaka na drugą stronę, ułożyć na nim gałązki tymianku (jeśli je używamy). Wymieszać majonez z posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem, dodać zgrillowane kapary i wymieszać. Kurczaka zdjąć z patelni i po około 2 minutach pokroić na kawałki. Podawać na liściach rukoli lub sałaty z grillowanymi szparagami i sosem majonezowym, skrapiać cytryną.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności