Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

1.jpg

Konie - 1.jpg
Download: 1.jpg

421 KB

(1920px x 1200px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Dania z grilla - losos_z_salsa_mango01.jpg
Łosoś z salsą z mango z czerwoną papryką, kolendrą i gri ...
Łosoś z salsą z mango z czerwoną papryką, kolendrą i grillowaną czerwoną cebulą. Na poduszce z kaszy jaglanej. łosoś_z_salsa_mango Składniki, 2 porcje • 1/2 szklanki kaszy jaglanej • 1 łyżka oleju roślinnego • 1 dojrzałe mango, pokrojone w kosteczkę (około 1/2 cm) • 1/4 małej czerwonej papryki • 1/2 łyżeczki kurkumy w proszku • 1 mała cebulka szalotka, pokrojona w kosteczkę • około 3 łyżek syropu klonowego + 1 łyżeczka brązowego cukru (w zależności od stopnia dojrzałości mango) • sok pomarańczowy, około 1/2 szklanki • 1/2 szklanki grubo posiekanej kolendry + do dekoracji • 1/2 małej czerwonej cebuli, pokrojonej w krążki • 2 filety z łososia ze skórką, każdy po około 150 g • sól i świeżo zmielony czarny pieprz Przygotowanie: * Do garnka wlać 1 szklankę wody, zagotować, wsypać kaszę, przykryć i gotować do miękkości przez około 15 minut, aż kasza będzie miękka i wchłonie całą wodę. Doprawić solą. * Rozgrzać olej w rondelku, dodać mango, paprykę pokrojoną w malutką kosteczkę i kurkumę. Dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 5 minut. Dodać cebulkę szalotkę, syrop klonowy i cukier, przykryć i dalej dusić przez kolejne 10 minut aż składniki będą miękkie. Wlać sok z pomarańczy i gotować bez przykrycia aż sos się zredukuje i będzie gęsty. Wymieszać z kolendrą, doprawić solą oraz pieprzem. * Bardzo dobrze rozgrzać patelnię grillową, ułożyć plasterki czerwonej cebuli i grillować po kilka minut z każdej strony aż zmięknie i pokryje się brązowymi paskami. Pokroić w kosteczkę i dodać do salsy z mango. * Filety z łososia umyć, osuszyć, pesetą wyjąć ości. Na dobrze rozgrzanej patelni grillowej ułożyć łososia skórką do dołu i grillować z jednej strony przez około 3 minuty, aż mięso będzie wysmażone do połowy filetu. Przełożyć na drugą stronę, posolić i grillować przez kolejne 2 - 3 minuty w zależności od pożądanego stopnia wysmażenia ryby. * Na talerzach rozłożyć gorącą kaszę, następnie położyć filety z łososia skórką do góry, rozłożyć salsę i posypać kolendrą
Dania z grilla - fasolka_z_grilla02.jpg
Grillowana fasolka z serem białym i tymiankiem Dodatek ...
Grillowana fasolka z serem białym i tymiankiem Dodatek do grillowanych mięs lub samodzielne danie wegetariańskie. fasolka_z_grilla Składniki: • 1/2 kg fasolki szparagowej • 2 łyżki masła • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz • 60 g sera białego • świeży tymianek Przygotowanie: Fasolkę umyć, osuszyć i odciąć szypułki. Ułożyć na podwójnie złożonej folii aluminiowej. Posypać solą, pieprzem i kawałeczkami masła. Ułożyć na rozgrzanym grillu i od czasu do czasu mieszając szpatułką, grillować aż fasolka się zrumieni, przez około kilkanaście minut. Pod koniec posypać świeżym tymiankiem. Fasolkę wyłożyć na półmisek i posypać pokruszonym serem białym. Doprawić ewentualnie solą oraz pieprzem.
Dania z grilla - szaszlyki_kurczak.jpg
Szaszłyki z kurczaka z szynką parmeńską z tapenadą z sus ...
Szaszłyki z kurczaka z szynką parmeńską z tapenadą z suszonych pomidorów i bazylią szaszlyki_kurczak_szynka Składniki, 4 porcje: • 4 pojedyncze piersi z kurczaka • sól morska drobnoziarnista • 8 plasterków szynki parmeńskiej • pęczek bazylii • 1 mały słoiczek tapenady pomidorowej (z suszonych pomidorów) lub 4 kawałki suszonych pomidorów zmiksowane z częścią zalewy olejowej ze słoiczka - powinniśmy otrzymać około 3 łyżki gęstego smarowidła • 4 łyżki oliwy z oliwek Dodatki: ryż lub kasza, sałata z winegretem Dekoracja: świeży tymianek oraz: 4 szpikulce do szaszłyków lub patyczki drewniane, które należy wcześniej namoczyć przez pół godziny w chłodnej wodzie Przygotowanie: * Piersi kurczaka umyć, osuszyć i oczyścić z włókien i kostek. Jeszcze raz opłukać, osuszyć i oprószyć solą morską. * Piersi rozłożyć na desce i przykryć przeźroczystą folią, roztłuc na cieńsze filety, mniej więcej tej samej grubości. * Zdjąć folię i posmarować mięso tapenadą, następnie położyć plasterki szynki parmeńskiej (po dwa na jednej piersi), ułożyć listki bazylii. Filety zwinąć w roladki, przyciąć i odłożyć nierówne końce, resztę pokroić w poprzek na około 2 cm kawałki. Nakłuć je szpikulce i ułożyć na blasze do pieczenia. * Za pomocą pędzelka posmarować szaszłyki oliwą z oliwek. Włożyć do piekarnika i piec przez 12 - 15 minut w 190 stopniach lub z włączoną funkcją grillu na średnią moc. Szaszłyki można też grillować na grillu. Posypać świeżym tymiankiem (opcjonalnie), podawać z kaszą lub ryżem oraz sałatą z winegretem.
Dania z grilla - grillowana_kukurydza_2.jpg
Kukurydza z grilla Grillowana kukurydza w kolbie i zewn ...
Kukurydza z grilla Grillowana kukurydza w kolbie i zewnętrznych liściach, podawana z masłem, natką pietruszki, solą morską oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Kukurydza z grilla Składniki: • 2 kolby kukurydzy • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz • 2 łyżki masła • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: * Usunąć zewnętrzne liście kukurydzy, pozostawiając kilka liści najbliżej otaczających kolby. Oderwać wszystkie włókna. Kukurydzę umyć, odsunąć na chwilę liście i posypać kolby solą oraz pieprzem. Z powrotem otulić kolby liśćmi i ułożyć na ruszcie, na średnio rozgrzanym grillu elektrycznym (jeśli używasz silniejszego grilla węglowego kukurydzę można wcześniej namoczyć w zimnej wodzie przez 20 minut). * Grillować aż ziarna kukurydzy ładnie się zrumienią i lekko zbrązowieją z każdej strony, przez 15 - 20 minut w zależności od rodzaju grilla. Mniej więcej w połowie grillowania odwinąć liście, odsłaniając ziarna i umożliwiając ich zrumienienie się. W międzyczasie przygotować masło pietruszkowe. Wymieszać miękkie masło z natką pietruszki, doprawić solą oraz pieprzem. Kukurydzę zdjąć z rusztu, oderwać liście i ułożyć na półmisku. Posmarować masłem pietruszkowym, ewentualnie podać je w oddzielnej miseczce.
Dania z grilla - szaszlyki_z_kurczaka_szafran02.jpg
Szaszłyki z kurczaka z szafranem i cytryną Delikatny i ...
Szaszłyki z kurczaka z szafranem i cytryną Delikatny i chudy kurczak o smaku cytryny i szafranu. Lekkie i nieco wykwintne danie, dobrze smakuje z białym ryżem. Kurczak grillowany. Przepis na danie z kurczaka z grilla Składniki, około 7 szaszłyków: • 1 kg piersi kurczaka (2 sztuki) • sól, pieprz • sok z 1 cytryny • mała szczypta szafranu • świeży tymianek Do serwowania: biały ryż, opcjonalnie oliwa z oliwek Potrzebne będą: patelnia grillowa (lub grill) oraz drewniane patyki na szaszłyki, które należy wcześniej moczyć w zimnej wodzie przez 1/2 godziny. Przygotowanie: * Piersi kurczaka umyć, osuszyć, odciąć ewentualne skórki, włókna i kostki. Pokroić wzdłuż na paski, oprószyć solą oraz pieprzem. Do miski wlać sok z cytryny i wsypać szafran. Włożyć piersi kurczaka i wymieszać. Odstawić na 15 minut. * Paski kurczaka wyjąć z marynaty i nakłuć na szaszłyki zawijając je jak w harmonijkę. Pozostałą marynatę (jeśli taka będzie) wykorzystać do innych celów lub wylać. Szaszłyki ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej i grillować przez około 5 minut, następnie przełożyć na drugą stronę i grillować przez kolejne 5 minut. * Pod koniec na szaszłykach ułożyć gałązki lub listki tymianku. Podawać z białym ryżem i ewentualnie z oliwą oliwek (kurczak będzie bardzo chudy i delikatny). Doprawić ewentualnie solą oraz pieprzem.
Dania z grilla - langustynki_z_grilla01.jpg
Langustynki z grilla z masłem pietruszkowym w marynacie ...
Langustynki z grilla z masłem pietruszkowym w marynacie z oliwy i czosnku. Podawane z dodatkiem świeżego pieczywa i wiosenną sałatą drukuj wpis_na_blogu langustynki_z_grilla Składniki, 2 - 4 porcje: • 1 kg langustynek w pancerzach, około 20 sztuk • sól morska drobnoziarnista • 3 ząbki czosnku, drobno posiekane i roztarte końcem noża • 1/3 szklanki oliwy z oliwek extra virgin Masło pietruszkowe: • 1/3 szklanki roztopionego masła • 1/4 szklanki oliwy z oliwek extra virgin • 3 - 4 łyżki posiekanej natki pietruszki • sól morska Składniki wymieszać w miseczce, doprawić solą morską. dodatki: • cząstki cytryny do serwowania • świeże pieczywo • sałata z pomidorami, rzodkiewką i szczypiorkiem Przygotowanie: * Langustynki rozmrozić jeśli były mrożone, opłukać i dokładnie wysuszyć papierowymi ręcznikami. Posypać delikatnie solą morską i ułożyć na tacy. Posmarować pędzelkiem mieszanką czosnku i oliwy z oliwek. Ułożyć na średnio rozgrzanym grillu elektrycznym i grillować przez około 5 - 7 minut z każdej strony aż pancerze się zrumienią i będą chrupiące. * Langustynki rozłożyć na talerze i polać masłem pietruszkowym. Jeść palcami - będą potrzebne chusteczki do wycierania palców. Podawać z cząstkami cytryny, pieczywem i letnią sałatką z sałaty, pomidorów, rzodkiewki i szczypiorku.
Dania z grilla - page106_4.jpg
Szaszłyki z krewetek Bardzo delikatne, wykwintne i nowoc ...
Szaszłyki z krewetek Bardzo delikatne, wykwintne i nowoczesne danie. Krewetki w słodkim sosie imbirowym. Bardzo smacznie podane krewetki, z gęstym sosem imbirowym. Świetnie komponuje się do nich zielone pesto z kolendry. Szaszłyki mogą stanowić przystawkę przed daniem głównym lub lekką przekąskę. Melon po upieczeniu mięknie i daje dodatkowe soki do potrawy. Do przygotowania dania potrzebne będą: umyte i obrane krewetki, czosnek, świeży imbir, oliwa, patyki na szaszłyki, sok owocowy, miód, kolendra i zielona papryczka chilli. Dodatki do krewetek w niewielkich ilościach. bamboo_krewetki Szaszłyki: Krewetki marynować w pokrojonym czosnku i startym świeżym imbirze, ewentualnie skropić oliwą. Zapiekać pod grillem w piekarniku lub grillować na grillu ogrodowym przez około 8 minut, nadziane na szaszłyki, wraz z kawałkami melona. Patyczki wcześniej moczyć przez 15 minut w zimnej wodzie. Gęsty sos imbirowy: W garnuszku umieścić sok z ananasa, mango lub pomarańczy wraz z miodem i startym imbirem. Gotować i zredukować do postaci gęstego sosu. Zielone pesto z kolendry: Drobno pokroić kolendrę i zieloną papryczkę chilli, wymieszać z odrobiną oliwy.
Dania z grilla - page54_14.jpg
Szaszłyki z kurczaka, ogórka i pieczarek Δ Szaszłyki z ...
Szaszłyki z kurczaka, ogórka i pieczarek Δ Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie i curry, przeplatanego pieczarkami i ogórkiem. Szaszłyki drobiowe. Przepis na szaszłyki z kurczaka, pieczarek i ogórka. Szaszłyki z grila. Kurczak w marynacie z jogurtu i curry. Składniki: • 1 pierś kurczaka • 1 średni ogórek • 5 większych pieczarek • 2 łyżki oliwy z oliwek • sól Marynata do kurczaka: • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego • 1 łyżeczka curry • 1 łyżeczka kurkumy • 1 łyżka oliwy • 2 ząbki czosnku • 1/4 łyżeczki chili Dodatki: wyciśnięty sok z limonki do skropienia szaszłyków, sałatka z rukoli z SOSEM WINEGRET Wykonanie: Składniki marynaty połączyć. Pierś kuraczaka pokroić na kawałeczki, posypać solą, wymieszać z marynatą i włożyć na noc do lodówki lub na minimum 6 godzin. Ogórka i pieczarki pokroić i obtoczyć w oliwie, nadziewać na szaszłyki na przemian z kurczakiem. Piec w piekarniku w 180℃ przez około 30 minut, raz odwracając. Można też piec na grillu. Podawać na sałatce z rukoli z sosem winegret. Szaszłyki skrapiać sokiem z limonki.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności