Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Sałatka Gyros.jpg

Bonita07 / ●► Przepisy i Przetwory / Sałatka Gyros.jpg
 Przepisy i Przetwory - Sałatka Gyros.jpg
Download: Sałatka Gyros.jpg

130 KB

(640px x 480px)

0.0 / 5 (0 głosów)
nowa koncepcja sałatki GYROS
Ułożyć warstwami:
-2 piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę, usmażone w przyprawie GYROS
-czerwoną cebulę pokrojoną w kosteczkę
-ogórki konserwowe ,4-5 szt.
-cienką warstwę keczupu
-kukurydza z puszki
-pół paczki płatków migdałowych
-poszatkowaną kapustę pekińską-1/2 dużej lub 1 małą
-cienką warstwę keczupu
-sos majonezowo-jogurtowy, doprawiony solą i pieprzem,
-prażone ziarna słonecznika( na suchej patelni)
-nieco koperku.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
 Przepisy i Przetwory - Napoleonka bez pieczenia.jpg
Napoleonka bez pieczenia Skład: 4 żółtka 5 szklanek mle ...
Napoleonka bez pieczenia Skład: 4 żółtka 5 szklanek mleka budyń śmietankowy 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 20 dag masła cukier waniliowy 2 opakowania krakersów( dałam herbatniki ) Sposób przygotowania : 4 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Pozostałe zimne mleko mieszamy( zmiksowałam ) z budyniem, mąką , żółtkami i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszając gotujemy, aż masa zgęstnieje. Połowę krakersów układamy w prostokątnej formie najlepiej wyłożonej papierem do pieczenia , przykrywamy gorącym kremem i resztą krakersów. Po wierzchu posypujemy cukrem pudrem i chłodzimy w lodówce. Napoleonkę taką zrobiłam na próbę pierwszy raz z połowy porcji i okazało się że za mało..:( Nie miałam krakersów więc zastąpiłam herbatnikami (18 szt. czyli na 9 porcji) i zmniejszyłam wszystkie składniki o połowę ( 1 budyń dałam ).
 Przepisy i Przetwory - Sałatka z pekinki ,ananasa i kukurydzy.jpg
Składniki dla 4-6 osób kapusta pekińska, 1 mała Anan ...
Składniki dla 4-6 osób kapusta pekińska, 1 mała Ananas, 1 puszka kukurydza, 1 puszka majonez ,sól, pieprz, cukier,, do smaku sos sałatkowy francuski vinaigrette, 1 łyżeczka Opis przygotowania czas przygotowania: do 20 min 1. Opłukane liście kapusty drobno pokroić w paseczki, dodać pokrojony w kostkę ananas i kukurydzę. Dodać przyprawy ,sos sałatkowy i majonez do smaku. Wszystko dobrze wymieszać. Podawać do dań mięsnych.
 Przepisy i Przetwory - de volaille z piersi kurczka.jpg
DE VOLAILLE Z PIERSI KURCZKA Piers z kurczaka rozbić , ...
DE VOLAILLE Z PIERSI KURCZKA Piers z kurczaka rozbić ,oprószyć solą i pieprzem na środku kotleta połozyć pasek zimnego masła, zwinąć w rulon wzdłuż dłuższego boku , obtoczyć w mące (zaklejajac boczne otwory) nastepnie w rozmąconym jajku i na końcu w tartej bułce , smazyc na rumiano ze wszystkich stron najlepiej na sklarowanym maśle
 Przepisy i Przetwory - Eskalopki schabowe nadziewane pieczarkami.jpg
Składniki dla 4-6 osób kotlet schabowy, 7 porcji pie ...
Składniki dla 4-6 osób kotlet schabowy, 7 porcji pieczarki, ok. 20 dag cebula drobno pokrojona, 1 szt. ser żółty, ok 10 dag ,ząbek czosnku, 3 mąka, jajko, bulka tarta, olej, pieprz, sól ,ziele, liść Opis przygotowania czas przygotowania: do 60 min 1. Kotlety rozbić posolić po pieprzyć ,natrzeć czosnkiem z każdej strony .Umyte pieczarki drobno pokrojone przesmażyć z cebulką na łyżce oleju. Przełożyć do miseczki i dodać ser żółty pokrojony w kosteczkę, wymieszać .Na każdy kotlet nakładamy nadzienie i rolujemy ( podpiąć wykałaczką) ,obtaczamy w mące, jajku, bułce tartej i obsmażamy z dwóch stron na rumiano. Gotowe eskalopki podpiekamy w piekarniku z odrobiną wody ,aż będą miękkie.
 Przepisy i Przetwory - Gulasz wieprzowy z pieczarkami i papryką.jpg
Składniki dla 4-6 osób łopatki, 60 dag pieczarki, 30 ...
Składniki dla 4-6 osób łopatki, 60 dag pieczarki, 30 dag cebula, 1 szt. papryka, 1 szt. mąka krupczatka, 1 łyżka olej, pieprz, sól, ziele , listek Opis przygotowania czas przygotowania: do 60 min • Umyte mięso pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju. • Przełożyć do rondelka z zielem i liściem , zalać przegotowaną wodą i dusić do miękkości. • Na patelni przesmażyć umyte i pokrojone w kostkę pieczarki ,dodać pokrojoną cebulkę. Dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż będą miękkie. • Paprykę pokroić i też przesmażyć ,dodać ją razem z pieczarkami, cebulką do mięsa. • Gulasz można zgęścić 1 łyżką mąki( zagęściłam krupczatką bezpośrednio na sos). • Zagotować i doprawiam do smaku.
 Przepisy i Przetwory - Knedle ziemniaczane ze śliwkami.jpg
Składniki dla 4-6 osób ziemniaki gotowane, 1 kg Mąka ...
Składniki dla 4-6 osób ziemniaki gotowane, 1 kg Mąka pszenna, ok 1- 2 szk. Jaja, 2 szt. śliwki, 1/2 kg cukier, 1/2 łyżeczki do środka knedla śmietana, cukier, bulka tarta, sól, Opis przygotowania czas przygotowania: do 45 min 1. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę, dodać jaja mąkę i starannie wyrobić ciasto. Śliwki umyć, wyjąć pestki, pokroić jeśli są za duże. Z ciasta zrobić rulon , pokroić go na porcje, każdą spłaszczać i do każdej porcji wkładać śliwkę i po pół łyżeczki cukru. Kulki uformować i wrzucać do osolonej wrzącej wody. Od chwili wypłynięcia gotować ok 5 min. Podawać polane roztopionym masełkiem z odrobiną bułki tartej posypane cukrem .
 Przepisy i Przetwory - Pierogi z serem.jpg
Składniki dla 4-6 osób ciasto pierogowe, patrz moje p ...
Składniki dla 4-6 osób ciasto pierogowe, patrz moje pierogi z mięsem ser biały, ok. 2 kostki żółtko, 2 szt. cukier i cukier waniliowy do smaku, śmietana, 1 szk. Opis przygotowania czas przygotowania: do 45 min 1. Składniki na masę serową dobrze wymieszać. Ciasto pierogowe rozwałkować i wycinać krążki bądź kwadraty. Na środek kłaść po 1 łyżeczce sera. Zlepiać i gotować w osolonej wodzie. Podawać polane śmietaną i cukrem.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności