Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

SERNIK Z CZARNĄ PORZECZKĄ NA ZIMNO.JPG

AreaMowie2000 / ◄▒▒► CIASTA BEZ PIECZENIA / SERNIK Z CZARNĄ PORZECZKĄ NA ZIMNO.JPG
 CIASTA BEZ PIECZENIA - SERNIK Z CZARNĄ PORZECZKĄ NA ZIMNO.JPG
Download: SERNIK Z CZARNĄ PORZECZKĄ NA ZIMNO.JPG

139 KB

(480px x 640px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne foldery z plikami do pobrania
obrazek

🐞🐞


obrazek




obrazek
ciasto bananowe
Masa bananowa:
700g gęstego jogurtu bananowego
3 średnie banany
3 galaretki cytrynowe
400 ml gorącej wody
Galaretka:
2 galaretki agrestowe
600 ml gorącej wody
600g zielonych winogron
większa paczka herbatników typu petitki
> 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Przygotowanie
Spód blaszki (moja o wymiarach 18×28 cm) wykładamy herbatnikami.

Jogurty w temp. pokojowej (polecam je wyciągnąć godzinkę szybciej z lodówki).

Galaretki cytrynowe rozprowadzamy w gorącej wodzie, schładzamy do temperatury pokojowej. Następnie miksujemy z jogurtem, wrzucamy banany pokrojone w kosteczkę, delikatnie mieszamy. Całość wkładamy do lodówki, kiedy będzie miała konsystencję gęstej śmietany wylewamy ją na herbatniki, wkładamy do lodówki, aby zgęstniała.
Gdy masa będzie już odpowiednio stężała, wtedy nakładamy drugą warstwę herbatników. Galaretki agrestowe rozpuszczamy we wrzątku, schładzamy, kiedy zaczną tężeć, wykładamy je na wypestkowane zielone winogrona. Całość chłodzimy np. całą noc w lodówce. Smacznego!

================================================
CIASTO JABŁKOWE Jabłka 1kg ale lepiej półtora-słodkie ale nie soczyste.Serek mascrapone 50dag,herbatniki kakaowe na 3 warstwy,cukier do smaku.Polewa:25dag masla,cukier puder1/2 szklanki,kakao 3 łyżki,mleko 3 łyżki.Jabłka obrać i potrzec na duże oczka.Odcisnąć sok,dodać serek i wymieszać mikserem-dodać cukier według uznania.Spod blaszki wykładamy herbatnikami,wykładamy połowę masy,przykrywamy herbatnikami dajemy resztę masy,ponownie przykrywamy herbatnikami.Dajemy do lodówki.Na schłodzone ciasto robimy polewę.Masło roztapiamy,dajemy cukier puder i mieszamy od czasu do czasu,aż otrzymamy jednolitą masę.Zdejmujemy z ognia,dajemy kakao i mleko energicznie mieszając.Gotową polewą dekorujemy ciasto wkładamy do lodówki do schłodzenia.
====================
CIASTO BEZ PIECZENIA

Ciasto biszkopt ciemne. 1/2litra śmietany 36procent,2 śnieżki,dżem czarna porzeczka ,2 batony chałwy waniliowy.Biszkopt smarujemy dżemem,na niego dajemy ubitą śmietanę z śnieżka wymieszaną na końcu z pokruszona chałwa-ja miksuje chałwe na końcu na małych obrotach.Wylewamy na dżem,dekorujemy potarta czekoladą.
=========================

jabłecznik

Przepis na pyszne i orzeźwiające ciasto z jabłkami i pysznym kremem śmietankowym z polewą czekoladową. Jabłecznik, jabłkowiec szarlotka na herbatnikach z masą z bitej śmietany i mascarpone.
.
Składniki:
1kg. startych jabłek
2 - 3 łyżki cukru
200g. herbatników maślanych
2 galaretki cytrynowe
1/3 szkl. wody
0,5 łyżeczki cynamonu
Masa śmietankowa:
300ml. schłodzonej śmietany 30%
4 łyżki cukru pudru
500 g. serka mascarpone
2 łyżeczki żelatyny (czubate)
1/4 szkl. wrzącej wody
sok z połowy cytryny
Polewa:
100g. gorzkiej czekolady
2 łyżki cukru
100ml. śmietany 30%

Forma 24x24 cm.

Inne pliki do pobrania z tego chomika
 CIASTA BEZ PIECZENIA - Sernik-idealny.jpg
SERNIK IDEALNY Sposób przygotowania Jeśli Twoja tortow ...

SERNIK IDEALNY Sposób przygotowania Jeśli Twoja tortownica nie jest w 100% szczelna, przed przystąpieniem do pieczenia, musisz ją uszczelnić folią aluminiową. W tym celu zdejmij obręcz tortownicy i na dno ułóż duży kawałek folii. Zamknij tortownicę tak, aby folia była na zewnątrz obręczy. Wystającą folią otul obręcz.  # Spód: [pominęłam] 200 g ciasteczek pełnoziarnistych (np. Digestive) 3 łyżki masła Ciasteczka pokrusz na proch i wymieszaj ze stopionym masłem. Przełóż masę do tortownicy i wygładź łyżką. Spód piecz 10 minut w 180 stopniach. # Masa serowa: 900 g serka kremowego 4 jaja 1 1/4 szklanki cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego łyżeczka soku z cytryny 1/3 szklanki kefiru Serek rozetrzyj blenderem lub końcówką miksera z nożykiem. Dodawaj stopniowo cukier, a następnie po jednym jajku, mieszając masę - najlepiej drewnianą łyżką. Po dodaniu jajek wlej kefir, ekstrakt i sok z cytryny, a następnie wymieszaj. Wlej masę do tortownicy o średnicy 24 cm. Sernik wstaw do głębokiej blachy lub naczynia z wrzącą wodą tak, aby woda sięgała do połowy wysokości tortownicy. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 12 minut. Po tym czasie otwórz drzwiczki, żeby temperatura mogła spokojnie spaść. Przekręć na 100 stopni i piecz sernik godzinę, nie otwierając drzwiczek. Po tym czasie delikatnie oddziel nożykiem sernik od brzegów tortownicy i piecz kolejne 75 minut. Po 75 minutach podkręć temperaturę do 180 stopni i piecz jeszcze około 15 minut. Studź na kratce, w rozpiętym kołnierzu tortownicy. Sernik jest gotowy po spędzeniu nocy w lodówce. Smacznego!

obrazek
 CIASTA BEZ PIECZENIA - Tarta_karmelowa_z_czekoladą.jpg
TARTA KARMELOWA Tarta Kajmakowa Z czekoladą, bitą śmie ...

TARTA KARMELOWA Tarta Kajmakowa Z czekoladą, bitą śmietaną i bananami. Szybki deser bez pieczenia. Składniki: Spód: • 1 opakowanie herbatników Digestive (225 g) • 70 g masła, roztopionego • 1 tabliczka ciemnej czekolady (100 g), rozpuszczonej Masa kajmakowa z czekoladą: • 2 tabliczki ciemnej czekolady (200 g) • 1 puszka ugotowanego mleka skondensowanego (masy krówkowej) * • garść orzechów włoskich Bita śmietana z bananami: • 4 banany • sok z 1 cytryny • 300 ml bardzo zimnej śmietanki kremówki • 2 - 3 łyżki kakao oraz: Forma z odpinaną obręczą lub wyjmowanym dnem o średnicy 20 cm Przygotowanie: Spód: Herbatniki włożyć do miski i bardzo dokładnie pokruszyć (np. tłuczkiem). Masło roztopić razem z czekoladą (w kąpieli wodnej lub na bardzo wolnym ogniu w rondelku z grubym dnem), następnie wymieszać z pokruszonymi herbatnikami. Dno i boki formy wyłożyć powstałą masą, przyciskając ją wypukłą częścią łyżki. Wstawić do lodówki. Masa kajmakowa z czekoladą: Roztopić czekoladę i wymieszać z ugotowanym mlekiem skondensowanym. Masę wyłożyć na spód z herbatników, posypać orzechami włoskimi i ponownie wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Bita śmietana z bananami: Banany obrać i pokroić w plasterki, wymieszać z sokiem z cytryny. Śmietankę kremówkę ubić na bardzo sztywną pianę i wymieszać z połową ilości bananów, wyłożyć na warstwę masy kajmakowej. Udekorować pozostałymi bananami i posypać kakao przez sitko bezpośrednio na deser. Przechowywać w lodówce. * możesz też użyć mleka skondensowanego nie ugotowanego. Zamkniętą puszkę należy wówczas wstawić do garnka, przykryć wodą i gotować na wolnym ogniu przez 3 godziny. Podczas gotowania puszka musi być cały czas zakryta wodą, a otworzyć ją można dopiero po ostudzeniu! W przeciwnym razie może wybuchnąć. Masa z gotowanego w ten sposób mleka skondensowanego może być bardziej kremowa i mniej sztywna od masy przygotowanej na bazie gotowej "masy krówkowej", która jest bardzo gęsta.

więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności