-
4 -
14707 -
760 -
220
20781 plików
9503,86 GB
"Wszystko, co robię, podszyte jest polskością. Ten smak przenika moje potrawy, na nim się wychowałem i do niego zawsze będę wracał." - mówi gospodarz programu Adam Chrząstowski. "Adam po pracy" to sześcioodcinkowa seria pokazująca jak w nowoczesny sposób przyrządzić dania oparte na tradycyjnych polskich smakach.
Program jest smakowitym kąskiem dla osób zapracowanych, które lubią gotować, tęsknią za kuchnią swoich mam i babć, ale chcą się żywić zdrowo i lekko. Potrawy tradycyjne będą unowocześnione - to zupełnie nowe spojrzenie na polską kuchnię. Każdy odcinek przedstawia trzy przepisy, na podstawie których można przygotować pyszny obiad. Tak więc pojawiają się przepisy na przystawki, zupy, dania główne i desery, dodatkowo Adam Chrząstowski opowiada o winach, radzi jak dobrać odpowiedni trunek do dania. Dania tworzone przez Chrząstowskiego cechuje nieoczekiwana harmonia smaku, widzowie programu poznają przepisy na takie rarytasy jak: tatar z łososia na sałatce z ogórka, zupa z nowalijek i koperku, biała zupa rybna, cykoria z gruszką orzechami i górskim serem, polędwica wołowa na sosie z kurek, kogel mogel z owocami...
Adam Chrząstowski jako kucharz pracował w Szwajcarii, Szanghaju (tu przez kilka lat z powodzeniem prowadził dwie restauracje) - i Warszawie. Menu, jakie na początku lat 90. wraz z Kurtem Schellerem współtworzył w Hotelu Bristol, przeszło do legendy miasta: najlepsza kuchnia stolicy na długo wyznaczyła kulinarny poziom stołecznych restauracji. Wyzwaniem była również praca w hotelu Rialto, jednak nawet gotowanie w najbardziej stylowej warszawskiej restauracji nie wyczerpało zasobów kreatywności niepospolitego kucharza. Ostatecznie osiedlił się - i otworzył własną restaurację - w Krakowie.
- sortuj według:
-
0 -
0 -
1 -
0
18 plików
314,59 MB