Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
Folder z materiałami dla osób pełnoletnich
+18 Ten folder Chomika zawiera materiały, które mogą być oglądane tylko przez osoby pełnoletnie.

Czy chcesz zobaczyć zawartość tego folderu?
Zaloguj się jeśli masz już konto.

dddd.jpg

KULINARJA - dddd.jpg
Download: dddd.jpg

90 KB

(400px x 300px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Oto przepis na pierogi z mięsem

Ciasto

Mąkę zalać ¼ szklanką oleju, wsypać łyżeczkę soli, dodać jajko i wymieszać składniki*. Następnie zalać gorącym mlekiem i ciasto wyrabiać do momentu uzyskania jednolitej masy, o temperaturze rąk (ciasto wtedy przy wyrabianiu będzie się odklejać od rąk i będzie miało konsystencję „ciepłej plasteliny").

*Proporcje wbrew pozorom nie są najistotniejsze. Ja wsypuję pół kilograma mąki (albo więcej), a potem żongluję resztą, żeby uzyskać odpowiednią masę ciasta

Farsz

W osolonej wodzie ugotować biodrówkę, a potem ją zmielić. Na patelni przysmażyć drobno posiekaną cebulę (dwie cebule na pół kilo biodrówki) i wraz z tłuszczem wlać do zmielonego mięsa. Następnie dodać zmiażdżony czosnek (4 ząbki) i czubatą łyżkę majeranku (cały czas na pół kilo mięsa).

Pierogi lepi się tak jak wszystkie pierogi świata, czyli wiecie jak ;)

Uwaga praktyczna

Chcąc zamrozić pierogi wrzucamy je na osoloną, gotującą się wodę z olejem, a kiedy wypłyną liczymy do 15, wyciągamy, kładziemy na suchą, posypaną bułką tartą stolnicę i czekamy aż obeschną z wody i ostygną. Potem wrzucamy do jakiegoś naczynia, czy worka i zamrażamy.

Jeśli chcecie zjeść je od razu, gotujecie pierogi do miękkości, a potem polewacie stopionym smalcem ze skwareczkami i podajecie z czerwonym barszczem.

Smacznego.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności