Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Tort Cassata Siciliana.jpg

tilia62 / kuchnia przepisy / Tort Cassata Siciliana.jpg
kuchnia przepisy - Tort Cassata Siciliana.jpg
Download: Tort Cassata Siciliana.jpg

100 KB

(679px x 452px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Tort Cassata alla Siciliana
Biszkopt:
6jajek
6lyzek maki
6lyzek cukru
1lyzezcka proszku do pieczenia
Odzielic bialka od zoltek,ubic bialka z cukrem dodac zoltka potem make zmieszana z proszkiem do pieczenia.
Piec przez 15min w 180stopniach a potem zmniejszyc do 150 na 25min
Masa:
80dag riccoty
30dag cukru
szczypta wanilli(mozna dodac cukier wniliowy)
mielony cynamon
15dag gorzkiej czekolady(czesc do dekoracji)
40dag kandyzowanych owocow(czesc do dekoracji)
10dag pisatcji (czesc do dekoracji)
Dekoracja:
cukier waniliowy,5dag cukru,2szkl.smietany kremowki
Upiec biszkopt
Masa:10minut gotuj cukier z 200ml wody i wanilia,odstaw na 30min.Cieply syrop wymieszaj z riccota i szczypta cynamonu.Dodaj czesc owocow, czekolady i pistacji.
Biszkopt pokroic na 3plastry.1plaster skropic 3lyzkami likieru,posmarowac polowa masy,nalozyc 2plaster,skropic i polozyc reszte masy,naloz 3krazek i skrop likierem.Ubujam smietane z cukrem i wanilia.Smaruje wierzch i boki tortu.Wierzch posypuje czekolada,a boki owocamii i pisacjami-smacznego

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności