Amerykańska sałatka ziemniaczana Julii.pdf
-
●Gordon Ramsay - We własnej kuchni -
1 -
30-60 -
88888 -
artystyczne fotki -
artystyczne fotki 2 -
banany -
Chmielewska Joanna -
Chmielewska Joanna 2 -
cytrusowe grejpfrut -
dania indyjskie -
ⒹDoubleViewCasting -
felicity fey -
Felicity Fey -
Felicity Fey (Svetlana Paschenko) -
granat -
grejpfrut -
IT Crowd - Technicy Magicy -
Joanna Chmielewska -
Julia i Jacques gotują w domu -
kiwi -
KOCHAM GOTOWAĆ -
kuchnia indyjska(1) -
liczi -
LITERATURA POLSKA - Chmielewska Joanna -
Mistrzowie Słowa - Zestaw 27 audiobooków -
Mistrzowie Słowa 2 - Zestaw 21 audiobooków -
Mistrzowie Słowa 3 - Zestaw 13 audiobooków -
MŁODE (CYCOLINY) -
morele -
ojciec ted -
orzechowe -
Przepisy Kulinarne itp -
Przepisy!!!Zrób i skosztuj -
Sienkiewicz - Trylogia -
skutecznie tv -
sos migdał orzech -
SOSY GRZYBOWE -
SOSY OWOCOWE -
SOSY PAŃSTWAMI -
SOSY WARZYWNE -
SOSY WARZYWNE vi ziołowe -
SOSY ZIOŁOWE -
Surowki 68 przepisow -
Technicy-Magicy -
Technicy-Magicy Seria 1 -
the boys -
TV TV -
z -kuchnia książki kucharskie (do 1939 roku) -
Znane Nago Fotki png
![obrazek](https://simg.chomikuj.pl/c8fafe60838b40b55f00fa32d09643cedf7d705c?url=http%3a%2f%2fwww.chom2009.republika.pl%2fJuliaIJacques.jpg)
![obrazek](https://simg.chomikuj.pl/7893548dd736479be0deefce8c6c139b7ce50922?url=http%3a%2f%2fwww.hjmn.republika.pl%2fPolskiLektor.jpg)
Najsłynniejszy kucharski duet Ameryki zaprasza na pyszne domowe gotowanie. Julia Child i Jacques Pépin spotykają się w legendarnej kuchni Julii, by pokazać, jak z odrobiną dowcipu i szczyptą dobrej energii można przyrządzić wspaniałe potrawy. Ciepła atmosfera i niezwykli prowadzący, to tylko niektóre zalety, dzięki którym program otrzymał nagrodę Emmy.
Julia i Jacques przygotowują całą gamę domowych posiłków - od prostych przekąsek i hamburgerów, po wyrafinowane pieczenie i desery. Para zwraca dużą uwagę na sposób wykonania potrawy, podkreślając zarazem, że gotowanie to sprawa indywidualna, i że często wspaniałe rezultaty można otrzymać stosując różne techniki. Współpraca i improwizacja mają w kuchni Julii i Jaques'a większe znaczenie niż tradycyjne przepisy. W życiu prywatnym gospodarze byli dobrymi przyjaciółmi, co przełożyło się na ciepłą atmosferę programu. Nie brak tu żartów i przekomarzania się - nie tylko na tematy kulinarne. Oczywiście, gdzie kucharzy dwóch, tam spory i waśnie - na szczęście wystarczy szybki pojedynek (np. na suflety) i zwycięża najlepszy.
Julia Child - jedna z większych osobowości telewizyjnych Ameryki. Żyła w latach 1912-2004. W czasie wojny pracowała dla Czerwonego Krzyża. Tajniki gotowania zgłębiała w legendarnej szkole Le Cordon Blu w Paryżu. Następnie uczyła się u Maxa Bugnarda i innych znakomitych szefów kuchni. W telewizji zaistniała w 1963 roku. Jej pierwszy program kulinarny - "The French Chef" poświęcony był kuchni francuskiej. W kolejnych seriach - "Julia Child & company" i "Dinner at Julia" autorka prezentowała przepisy kuchni - jak na owe czasy - nowoczesnej. Julia była także gospodynią programów "In Julia's Kitchen with Master Chefs" oraz "Baking with Julia", które jako pierwsze programy kulinarne w historii otrzymały nagrodę Emmy. Julia napisała także wiele książek kucharskich, w tym przełomową "Mastering the Art. Of French Cooking".
Jacques Pépin urodził się w miejscowości Bourg-en-Bresse, niedaleko Lyonu we Francji. Już jako dziecko pomagał w restauracji Le Pelican należącej do jego rodziców. Prawdziwą naukę sztuki kulinarnej rozpoczął w wieku trzynastu lat w Grand Hotel de L'Europe. Potem pracował w Paryżu pod czujnym okiem Luciena Diata, szefa kuchni w Plaza Athenee. W latach pięćdziesiątych ubiegłego stulecia gotował dla francuskich mężów stanu, w tym dla Charlesa de Gaulla. Obecnie jest jednym z najbardziej znanych szefów kuchni w Stanach Zjednoczonych. Na swoim koncie ma 24 książki kulinarne, wiele artykułów, jest także autorem 9 programów telewizyjnych.
gospodarze programu: Julia Child i Jacques Pépin