Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Kapuśniak z czerwonej kapusty.doc

tatanka.com / GASTRONOMIA / ZUPY / KWAŚNICE zarzucajki / Kapuśniak z czerwonej kapusty.doc
Download: Kapuśniak z czerwonej kapusty.doc

20 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
KWAŚNICE zarzucajki - kapusniak.jpg
Kapuśniak z purée pomidorowym i ziemniakami Pyszna, i ...
Kapuśniak z purée pomidorowym i ziemniakami Pyszna, intensywna i mocno pomidorowa zupa. W sezonie warto przygotować ją z młodej białej kapusty, marchewki i młodych ziemniaczków. Bardzo ją lubię, więc wypracowałam sobie naprawdę dobry przepis. Ugotowana na świeżych warzywach i doprawiona pieprzem oraz chilli. Oprócz białej kapusty, głównym składnikiem zupy jest purée pomidorowe, zwane "passata". Passata pomidorowa to gotowy produkt sprzedawany w szklanych butelkach lub słoikach, zawierający w swoim składzie najczęściej tylko same pomidory, rozdrobnione na purée. Czasem są lekko doprawione solą, pieprzem i cukrem lub ziołami. Kapuśniak z białej kapusty, pomidorów i ziemniaków Składniki: • 1/2 kg białej kapusty • 6 szklanek wody • 2 małe marchewki, obrane i posiekane w plasterki • 1 pietruszka, obrana i nadkrojona na 4 części • 5 małych ziemniaczków, obranych i pokrojonych w kawałki • 3 łyżki oliwy z oliwek • 1 średnia cebula, drobno pokrojona • 500 g passaty pomidorowej • sól i dużo świeżo zmielonego czarnego pieprzu • 1 łyżeczka przyprawy chilli • 1 łyżeczka cukru • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki • 2 łyżki posiekanego koperku Wykonanie: Kapustę umyć, usunąć zewnętrzne twarde liście, wyciąć głąb, resztę posiekać na wąskie paski, posolić. Do gotującej się wody w większym garnku włożyć marchewkę oraz pietruszkę. Trochę posolić i gotować przez 5 - 7 minut. Dodać ziemniaki a za chwilę kapustę. Gotować przez około 3 - 5 minut, aż warzywa będą miękkie. Na patelni, na oliwie zeszklić cebulę, dodać "passatę" i chwilę pogotować. Doprawić solą, dużą ilością czarnego pieprzu, chilli i 1 łyżeczką cukru. Dodać natkę pietruszki, wymieszać i całość przełożyć do garnka z zupą. Wymieszać, spróbować i ewentualnie jeszcze doprawić. Posypać koperkiem.
KWAŚNICE zarzucajki - kapuśniak1.jpg
KAPUŚNIAK składniki: 30-40 dag kapusty kiszonej, ...
KAPUŚNIAK składniki: 30-40 dag kapusty kiszonej, 15 dag boczku, 4 ziemniaki, 1 marchew i pietruszka, 1 kiełbasa śląska,, 1 cebulka, kostki rosołowe 2 szt, mąka, olej, 4 ziela ang, 1 liść laurowy, sól, pieprz Wykonanie: 1. Pokrojoną kapustę zalać wodą, dodać boczek, ziele, listek laurowy i gotować ok. 30 min. Boczek wyjąć, ostudzony pokroić w kostkę. 2. W drugim garnku ( ja gotuję w szybkowarze jest szybciej) ugotować pokrojone w kostkę warzywa( oprócz cebuli) . 3. Gdy kapusta jest miękka przełożyć ją do warzyw, dodać z 2 kostki rosołowe . Jeśli jest za gęsta można uzupełnić ją przegotowaną wodą. Gotować razem jeszcze pod przykryciem na małym ogniu ok. 30 min 4. W tym czasie boczek, kiełbasę , cebulę( pokrojone w kostkę ) zrumienić na rumiano i dodać do kapuśniaku, razem jeszcze chwilkę pogotować. 5. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, zaprawić zasmażką z 1 łyżki maki i posypać natką .
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności