Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Barszczwigilijny z uszkami 3.doc

tatanka.com / GASTRONOMIA / ZUPY / BARSZCZE / Barszczwigilijny z uszkami 3.doc
Download: Barszczwigilijny z uszkami 3.doc

10 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
BARSZCZE - Barszcz ukraiński.jpg
BARSZCZ UKRAIŃSKI Składniki: *3 łyżki fasoli Jaś ...
BARSZCZ UKRAIŃSKI Składniki: *3 łyżki fasoli Jaś *4 buraczki *włoszczyzna: marchewka, pietruszka, kawałek pora i białej kapusty *2 listki laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego *1 ząbek czosnku * rosół drobiowy * 1/2 cebuli * 2-3 ziemniaki * posiekana natka pietruszki * 2 łyżki przecieru pomidorowego * łyżka octu winnego lub soku z cytryny * 1/2 szklanki śmietany 18% lub 30 % * 1 łyżka mąki * sól, pieprz Wykonanie: Fasolę opłukaj, zalej wodą i zostaw na około 12 godzin. Po tym czasie zagotuj fasolę w tej samej wodzie (osolonej, z dodatkiem listka laurowego i czosnku), w której się moczyła. W bulionie drobiowym ugotuj warzywa razem z listkiem laurowym i zielem angielskim. Gotuj kilka minut, następnie dodaj posiekaną w drobną kosteczkę cebulę oraz obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Zagotuj i dodać fasolkę wraz z wywarem, a po kilku minutach starte na tarce o grubych oczkach buraczki. Dopraw octem lub sokiem z cytryny, który zatrzyma kolor zupy. Gotuj do miękkości warzyw, następnie dodaj przecier pomidorowy. Do zupy wlej śmietanę wymieszaną z mąką i rozprowadzoną z kilkoma łyżkami zupy. Dopraw solą, cukrem i pieprzem. Po dodaniu śmietany, zupy już nie gotuj do momentu wrzenia, żeby nie straciła koloru. Podawaj posypaną natką pietruszki.
BARSZCZE - Barszcz czerwony.jpg
BARSZCZ CZERWONY Składniki: * 5-6 buraczków * ...
BARSZCZ CZERWONY Składniki: * 5-6 buraczków * 2 marchewki * 1 pietruszka * 1/2 korzenia selera * mały por * listek laurowy * 2 ziarenka ziela angielskiego * 2 litry bulionu drobiowego lub wieprzowego * 2 łyżki octu * 2-3 ząbki czosnku * 2 łyżki cukru * sól, pieprz Przygotowanie: Ugotować warzywa w bulionie: pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler, pora, czosnek, listek laurowy i ziele angielskie. Dodać pokrojone w kostkę buraczki i od razu zakwasić barszcz octem, żeby nie stracił koloru. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotować, aż buraki zmiękną. Gotowy barszczyk odcedzić. Ewentualnie znów doprawić, np. zakwasić octem lub kwaskiem, gdy słodki smak buraczków jest zbyt dominujący. Podawać na ciepło do krokietów, pasztecików, pierogów, uszek itp.
BARSZCZE - Barszcz biały.jpg
BARSZCZ BIAŁY Składniki: * 2 litry wywaru z wędzon ...
BARSZCZ BIAŁY Składniki: * 2 litry wywaru z wędzonki (ugotowanego np. na chudym boczku lub wędzonej kiełbasie) * gotowy zakwas z mąki pszennej razowej * 1 listek laurowy * 1 ząbek czosnku * 2-3 ziarenka ziela angielskiego * 2 łyżki świeżo startego chrzanu * 150g gęstej śmietany 18% * 1 średnia marchewka * 250g białej kiełbasy * sól, duża szczypta majeranku Możesz przygotować zakwas sama - zamień tylko mąkę żytnią na pszenną. Przygotowanie: Do wywaru z wędzonki dodaj do smaku zakwas, listek laurowy, rozgnieciony ząbek czosnku, ziele angielskie, chrzan, pokrojoną w plasterki marchewkę i białą kiełbasę. Zagotuj. Następnie zdejmij z ognia i wlej śmietanę rozprowadzoną w kilku łyżkach gorącej zupy. Wymieszaj i dopraw do smaku solą i majerankiem. Barszcz podawaj z plasterkami kiełbasy i marchewki, możesz tez dodać ugotowane na twardo jajko. Smacznego!
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności