Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Strudel jabłkowy.doc

tatanka.com / GASTRONOMIA / WYPIEKI / Strudel jabłkowy.doc
Download: Strudel jabłkowy.doc

165 KB

0.0 / 5 (0 głosów)
apple_strudel_6.jpg

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
WYPIEKI - PORZECZKOWY RAJ.jpg
Porzeczkowy Raj Składniki Biszkopt: 4 jajka 1/2 szklanki ...
Porzeczkowy Raj Składniki Biszkopt: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 8 dag mąki 2 łyżeczki soku z cytryny Masa: 0,5 kg sera białego półtłustego lub tłustego 25-30 dag porzeczek 250 ml śmietanki kremówki 15 dag cukru pudru cukier waniliowy 3 łyżeczki żelatyny gorzka czekolada (niekoniecznie) 200 ml śmietanki kremówki Jak zrobić? Ubić białka ze szczypta soli. Żółtka utrzeć z cukrem na białą, puszysta masę. Dolać sok cytrynowy. Dodać przesianą mąkę -wymieszać. Dodać pianę z białek-delikatnie połączyć całość. Wylać na płaską blaszkę-wyłożoną natłuszczonym papierem. Piec w temp.p. 180 st-aż biszkopt będzie złocisty. Wyjąć, oderwać papier. Wystudzić. Przekroić na dwa równe pasy. Zmielić ser biały. Porzeczki oczyścić. Namoczyć żelatynę w odrobinie wody-rozpuścić podgrzewając. Ser utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Wlać żelatynę-szybko mieszając. Wsypać porzeczki-wymieszać. Ubić 250 ml. śmietanki-domieszać do masy serowej. Odstawić aż zacznie żelować. Przełożyć dwa blaty biszkoptu. Wstawić do lodówki. Ubić 200 ml. śmietanki. Posmarować nią wierzch ciasta. Przed podaniem kroić na trójkąty dowolnej wielkości. Dekorować czekoladą i porzeczkami. Temperatura piekarnika: 180oC Czas pieczenia: ok 30 min.
WYPIEKI - SERNIK Z CZARNĄ PORZECZKĄ NA ZIMNO.JPG
SERNIK Z CZARNĄ PORZECZKĄ NA ZIMNO Składniki na spód: ...

SERNIK Z CZARNĄ PORZECZKĄ NA ZIMNO Składniki na spód: -140 g ciastek maślanych - 60 g masła Ciastka pokruszyć na pył ( ja zmieliłam), dodać roztopione masło, wymieszać.  Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową wcisnąć w dno, wyrównać. Włożyć do lodówki do czasu przygotowania masy serowej. Masa serowa:  - 700 g twarogu półtłustego lub tłustego zmielonego dwukrotnie (użyłam sera wiaderkowego)  - 1 łyżka soku z cytryny  - pół szklanki (125 ml) śmietany kremówki (można zastąpić jogurtem naturalnym)  - 200 g drobnego cukru  - 2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody  - 250 g czarnej porzeczki, odszypułkowanej + dodatkowo 120 g drobnego cukru do dosłodzenia warstwy z porzeczką Twaróg zmiksować z cukrem, kremówką, sokiem z cytryny. Dodać rozpuszczoną żelatynę (może być ciepła, ), cały czas miksując, by nie zrobiły się grudki. Czarną porzeczkę zmiksować blenderem . Masę serową podzielić na 2 części, do jednej z nich dodać czarną porzeczkę, dodatkowo dosłodzić (najlepiej wcześniej spróbować i dosłodzić do smaku ).   Na masę z ciastek wylać masę serową jasną, potem ciemną (można masę jasną schłodzić przez pół godziny w lodówce, by masy się nie wymieszały, a potem nałożyć warstwę z porzeczką).  Schłodzić przez noc w lodówce. Dowolnie udekorować. Smacznego :)

obrazek
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności