Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Sernik z brzoskwiniami.rtf

tatanka.com / GASTRONOMIA / WYPIEKI / SERNIKI / Sernik z brzoskwiniami.rtf
Download: Sernik z brzoskwiniami.rtf

7 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
SERNIKI - sernik z jagodami.jpg
Sernik z jagodami Spód: 50 g masła w temp. pokojowej + ...
Sernik z jagodami Spód: 50 g masła w temp. pokojowej + dodatkowo do wysmarowania foremki 150 g kruchych ciastek typu digestive 1 łyżka syropu złocistego (golden syroup) Nadzienie: 500 g kremowego serka 2 jajka 120 g miałkiego cukru 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 łyżka mączki kukurydzianej (maizena) ok. 300 g borówki amerykańskiej oprószonej w 1 łyżeczce mączki kukurydzianej Nagrzać piekarnik do temp. 160 st.C. Foremkę o średnicy 25 cm wysmarować masłem i lekko oprószyć mąką. W malakserze rozdrobnić ciastka digestive na maleńkie okruszki (można też ręcznie, np. miażdżąc ciastka wałkiem, wyłożone na czystej ściereczce). Dodać miękkie masło i syrop złocisty. Zagnieść kruszonkowe ciasto. Wyłożyć spód wysmarowanej masłem foremki i wstawić do nagrzanego piekarnika na 10 min. Następnie wyjąć i pozostawić do odparowania. Jajka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę. Ubijając dodawać kolejno: mączkę kukurydzianą i ekstrakt z wanilii. Następnie dołożyć serek i na wolnych obrotach miksera połączyć z masą (nie miksować zbyt długo, by zbytnio nie napowietrzyć twarogu). Wylać 2/3 masy do foremki. Wyłożyć gęsto borówką. Rozprowadzić równomierną cienką warstwą pozostałą część masy serowej. Piec ok. 60 minut. Włożony w środek ciasta patyczek powinien być suchy.
SERNIKI - sernik jagodowy1.JPG
Sernik jagodowy Składniki spód: - 150g ciastek Digestive ...
Sernik jagodowy Składniki spód: - 150g ciastek Digestive - 75g masła masa serowa: - 750g twarogu śmietankowego (użyłam gotowego sera do wypieków w wiaderku) - 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (nie mam, więc dałam duże opakowanie cukru wanilinowego) - 200g cukru pudru - 4 jajka - 2 łyżki mąki pszennej - 1 łyżka soku z cytryny - 250g jagód polewa: - 250ml gęstej Kwaśnej śmietany (18%) - 2 łyżki cukru pudru Ciastka pokruszyć (ja zmieliłam je w blenderze), wymieszać ze stopionym masłem, ugnieść na spodzie tortownicy wyłożonej folią aluminiową. Wstawić do lodówki na 20 minut. Jagody zmielić w blenderze. Ser zmiksować z mąką, cukrem, cukrem wanilinowym i sokiem z cytryny, dodać jagody, zmiksować na jednolita masę i dopiero wtedy dodać jajka, chwilkę miksować. Gotową masę wylać na schłodzony spód. Wstawić do nagrzanego do 180ºC piekarnika i piec ok. 55 minut, aż masa będzie ścięta. Wszystkie składniki polewy wymieszać. Ciasto wyjąć z piekarnika, rozsmarować na nim delikatnie polewę, wyrównać i piec jeszcze 10 minut. Zostawić w piekarniku do ostygnięcia. Ja po wyłączeniu piekarnika zostawiłam jeszcze na chwilę zamknięte drzwiczki, potem studziłam sernik przy otwartych. Zimny sernik schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności