Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Rabarbarowa_lasagne.pdf

tatanka.com / GASTRONOMIA / WARZYWA / rabarbar / Rabarbarowa_lasagne.pdf
Download: Rabarbarowa_lasagne.pdf

129 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
rabarbar - TORT TRUSKAWKOWO-RABARBAROWY 1.jpg
Składniki: · 350 g truskawek · 150 g rab ...
Składniki: · 350 g truskawek · 150 g rabarbaru · 3 łyżki cukru · Ciasto na roladę wielkości 25x35 cm · Likier truskawkowy · 40 g skrobi · 0, 5 szklanki wody · 200 g śmietany 33% · 200 g białego sera do serników · 1 łyżeczka cukru pudru · Ewentualnie 1-1, 5 łyżki żelatyny · Płatki migdałowe Czekoladowe ciasto na roladę · 125 g gorzkiej czekolady · 75 g mąki · 0, 5 łyżeczki sody oczyszczonej · 0, 5 łyżeczki proszku do pieczenia · 1/ 4 łyżeczki soli · 150 g cukru · 2 łyżki zimnej wody Wykonanie: Czekoladę łamiemy na cząstki, wkładamy do porcelanowej miseczki i rozpuszczamy na parze. Odstawiamy do ostudzenia. Blachę o niskich rantach i wymiarach 25x35 cm, wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Jajka ubijamy z cukrem na puszysty biały krem. Czas ubijania 5 minut na najwyższych obrotach. Kiedy stanie się jasny i gęsty wsypujemy do kremu na przemian suche składniki i wodę, mieszając całość delikatnie dużą elastyczna szpatułką. Na końcu cienkim strumieniem wlewamy ostudzona czekoladę i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na blachę, lekko wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut. Upieczone wykładamy na ściereczkę posypaną cukrem pudrem. Po chwili zdejmujemy papier i za pomocą pędzelka lekko nasączamy likierem truskawkowym . Ciasto pozostawiamy do ostudzenia. Przygotowujemy kisiel rabarbarowo-truskawkowy. Rabarbar obieramy, kroimy na 1 cm odcinki, posypujemy 3 łyżkami cukru i odstawiamy minimum na 10 minut. Ja odstawiam na 1 godzinę. Z truskawek odkładamy 5-6 owoców do dekoracji, pozostałe kroimy na ćwiartki i odstawiamy na bok. Rabarbar podgrzewamy na małym ogniu przez około 5 minut. Skrobię rozpuszczamy w 0, 5 szklanki wody i dodajemy do rabarbaru. Kiedy się zagotuje zestawiamy, dodajemy truskawki i energicznie mieszamy, tak by kisiel oblepił owoce zabarwiając się na różowo. Odstawiamy do ostudzenia. Ciasto dzielimy na 4 pasy o długości 25 cm. Rozprowadzamy na cieście kisiel i lekko rolujemy pierwszy pasek. Dokładamy do rolki kolejny pas i rolujemy. Tak do wyczerpania ciasta. Zrolowane przenosimy na talerz, na którym będzie podawane ciasto i obwiązujemy bawełnianym sznurkiem. Wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Ubijamy śmietanę z 1 łyżeczką cukru pudru. Dodajemy do sera. Jeżeli chcemy, aby nasze ciasto trochę dłużej postało, to dodajemy do sera namoczoną w zimnej wodzie żelatynę i rozpuszczoną na parze. Kiedy ser dokładnie zmiksujemy z ciepłą żelatyną, to dopiero dodajemy śmietanę i delikatnie mieszamy. Za pomocą łopatki smarujemy górę ciasta, wciskając krem w wolne przestrzenie w roladzie Zdejmujemy sznurek, smarujemy boki ciasta i obsypujemy prażonymi migdałami. Ozdabiamy pokrojonymi na połówki truskawkami. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Możemy ozdobić dodatkowo ciasto listkami mięty. Wyjdzie nam torcik wielkości około 18 cm.
rabarbar - BUDYNIOWO-RABARBAROWY.jpg
Składniki: CIASTO:, 25 dag margaryny, 40 dag cuk ...
Składniki: CIASTO:, 25 dag margaryny, 40 dag cukru pudru, 40 dag mąki, 1 łyżka proszku do pieczenia, rabarbar, cynamon, 7 jajek, Budyń: 2 budynie śmietankowe (duży i mały), 5 łyżek cukru, litr mleka, Wykonanie: Margarynę cukier i jajka ucierać razem dodając po łyżce mąki na koniec dodać proszek i wymieszać. Wlać połowę ciasta na dużą formę wysmarowaną i wyłożoną papierem ciasto delikatnie posypać cynamonem i pokroić na to obrany rabarbar (ilość wg uznania, ugotować budyń, gorącym zalać rabarbar poczekać chwilę niech ostygnie wyłożyć na budyń resztę ciasta, rozsmarować i piec.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności