Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Legumina gryczana.doc

tatanka.com / GASTRONOMIA / PRZETWORY / legumina / Legumina gryczana.doc
Download: Legumina gryczana.doc

0 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
legumina księżnej daisy.wmv play
Kuchnia po śląsku - Deser a la Daisy Remigiusz Rączka i ...
Kuchnia po śląsku - Deser a la Daisy Remigiusz Rączka i ekipa "Kuchni po śląsku" realizuje kolejny odcinek w bardzo urokliwym i wartym odwiedzenia miejscu, a mianowicie w Domu Weselnym "Bażantarnia" w Porębie k. Pszczyny. Chcecie się przenieść w klimat przełomu XVIII i XIX wieku koniecznie musicie zobaczyć ten odcinek. Zapraszamy! Fazan w boczku Skład: Bażant 1 szt. Boczek wędzony w plastrach 20 dag Bulion drobiowo-warzywny 0,5 l Por ¼ szt. Cebula 1 szt. Papryka sypka słodka 1 łyżeczka Czosnek 2 ząbki Majeranek 1 łyżeczka Tymianek 1 łyżeczka Sól Wykonanie: Bażanta dobrze opłukać, po czym natrzeć przeciśniętym czosnkiem, solą, papryką i ziołami. Pozostawić na minimum 2 godziny. Następnie obłożyć go plastrami boczku i obwiązać białą nicią. Włożyć do naczynia żaroodpornego, wlać bulion oraz dodać cebulę i por. W zamkniętym naczyniu piec około godziny w temperaturze około 200 stopni C. Ciemne kluski Skład: Ziemniaki 1 kg Mąka ziemniaczana ok. 25 dag Sól Wykonanie: Połowę ziemniaków zetrzeć na tarce na drobnym oczku i pozostawić w naczyniu aby ściemniały. Drugą połowę należy ugotować z dodatkiem soli. Po ugotowaniu należy ziemniaki przecisnąć przez praskę, po czym należy dodać utarte i dokładnie całość wymieszać. Jeśli tarte ziemniaki mają dużo wody, należy je odcedzić. Po wymieszaniu ziemniaki należy podzielić na 4 części, wyjąć ¼ i na to miejsce dodać mąki ziemniaczanej. Dokładnie wyrobić. Zagotować wodę z dodatkiem 2 łyżek oleju i 1 łyżki soli. Do wrzątku wrzucać kluski i gotować około 3-4 minut po wypłynięciu na powierzchnię. Na koniec zlać zimną wodą aby się nie kleiły. Surówka z czerwonej kapusty z ananasem Skład: Czerwona kapusta 0,5 szt Ananas 0,5 szt. Rodzynki 50 g Cytryna 0,5 szt. Sól, pieprz Majonez 1 łyżka Jogurt naturalny 1 łyżka Wykonanie: Kapustę poszatkować, ananas pokroić w kostkę. Do kapusty dodać ananas i skropić go cytryną. Następnie dodać rodzynki, majonez i jogurt. Przyprawić solą i pieprzem. Surówkę sporządzić na godzinę przed podaniem. Deser ananasowy Skład: Ananas w puszce 1 szt. Kremówka 30% 400 ml Żelatyna 6 łyżeczek Cukier wanilinowy 1 szt. Wykonanie: Owoc ananasa odcedzić od syropu. Żelatynę namoczyć w syropie ananasowym, po czym ją lekko podgrzać w celu dokładnego wymieszania z syropem. Ananas pokroić w kostkę i ułożyć w pucharku. Kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru wanilinowego, na koniec wlewając rozpuszczoną żelatynę z syropem. Całość wymieszać i wlewać do pucharków. Włożyć na około 0,5 h do lodówki. Dekorować według uznania.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności