Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Kotleciki jagnięce w sosie z octu balsamicznego z duszonym szpinakiem.jpg

tatanka.com / GASTRONOMIA / MIĘSNE / BARANINA JAGNIEĆŃĄ / JAGNIĘCINA / jagnięcina jakotaka / Kotleciki jagnięce w sosie z octu balsamicznego z duszonym szpinakiem.jpg
jagnięcina jakotaka - Kotleciki jagnięce w sosie z octu balsamicznego z duszonym szpinakiem.jpg
Download: Kotleciki jagnięce w sosie z octu balsamicznego z duszonym szpinakiem.jpg

191 KB

(1280px x 960px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
jagnięcina jakotaka - Szaszłyk barani.jpg
Składniki: 1 kg mięsa z jagnięcia Marynata: 1/2 szk ...
Składniki: 1 kg mięsa z jagnięcia Marynata: 1/2 szklanki oliwy tub oleju jadalnego 3 łyżki soku z cytryny lub rabarbaru 1/2 szklanki czerwonego wina (dowodnie) 1 drobno posiekany ząbek czosnku sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki oregano lub tymianku 1/2 pokruszonego liścia laurowego 2 pomidory pokrajane w ćwiartki 2 duże cebule pokrajane w ćwiartki 1 zielona papryka (dowolnie) 4 pieczarki 1. Mięso pokrajać w 3 cm kostkę, włożyć do miski, skropić oliwą lub olejem, sokiem z cytryny lub rabarbaru, winem, natrzeć solą, pieprzem, oregano lub tymiankiem, liściem laurowym i czosnkiem. Wszystko dokładnie wymieszać. Przykryć talerzem, obciążyć, pozostawić w chłodnym miejscu przez noc lub co najmniej na 6 godz. 2. Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokrajać na 3 cm paski. 3. Pieczarki umyć, osączyć, odciąć ogonki. 4. Kawałki mięsa nabijać na rożenka na przemian z pomidorami, cebulą, papryką i pieczarkami. 5. Piec w rożnie elektrycznym smarując marynatą i obracając, aby szaszłyki zrumieniły się ze wszystkich stron (2-3 minuty z każdej strony!. Mięso musi być rumiane, w środku różowe. 6. Podawać z chlebem PITA) lub ze świeżym białym pieczywem Proporcje dla 4-5 osób. Szaszłyki można też ułożyć na ryżu ugotowanym na sypko, polać sosem wytworzonym podczas opiekania i podawać z sałatka ogórkową. Przed przyrządzaniem szaszłyku z mięsa zwierząt starych, należy baraninę pokrajać w kostkę i zalać zsiadłym mlekiem. Wstawić pod przykryciem do lodówki na 24 do 48 godzin. Mięso skruszeje i straci specyficzny zapach.
jagnięcina jakotaka - Jagniece steki z kuskus.jpg
Jagnięce steki z kuskus Super szybki obiad z najzdrow ...
Jagnięce steki z kuskus Super szybki obiad z najzdrowszym z czerwonych mies. Przepis dla 2 osób Składniki: - 2 steki jagnięce (można kupić np. w Tesco) - kasza kuskus (można kupić gotowe smakowe z torebki, jeśli nie znajdziemy, to zwykle też jest dobra) - jagnięcina smażona świetnie pasuje z sosem miodowym BBQ Wykonanie: Jagnięcina ma tyle w sobie smaku, ze nie musimy jej niczym doprawiać, nie dodajemy nawet soli!! Po prostu ja smażymy, nawet nie musimy użyć oleju, jeśli mamy specjalną patelnie. Smażymy przez 10 minut, przewracając steki około 4 razy. Prawidłowo usmażona jagnięcina powinna być lekko różowa. Podajemy z kuskus i gotowa sałatka z liści i troszkę sosu BBQ. WARTO WIEDZIEĆ: Baranina jest doskonałym źródłem białka. Zawiera dużo żelaza, średnia porcja baraniny może dostarczyć, aż do 20 procent dziennego zapotrzebowania na żelazo. Dodatkowo warto dodać, że żelazo zawarte w baraninie jest wyjątkowo łatwo wchłaniane przez organizm. Żelazo potrzebne jest do tworzenia czerwonych krwinek. Baranina zawiera bardzo dużo łatwo wchłanianego przez organizm cynku. Średnia porcja baraniny to aż do 45 procent dziennego zapotrzebowania. Cynk jest niezbędny dla wzrostu i prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Ponadto baranina to doskonale źródło witamin z grupy B, niezbędnych dla reakcji metabolicznych w organizmie. Średnia porcja baraniny to niemal 100% dziennego zapotrzebowania na witaminę B12. Baranina to również źródło tiaminy, miedzi, manganu i selenu. Stek z baraniny zawiera tylko 5% tłuszczu! Baranina to najzdrowsze z czerwonych mies.
Kuchnia Nigelli 02 - Szybciej. Jestem głodna - Lektor PL.AVI play
Najbardziej apetyczna bogini kulinarna z ...

obrazek

Najbardziej apetyczna bogini kulinarna znowu rządzi w kuchni! W programie zdradza nie tylko przepyszne przepisy, ale także wiele technicznych tajników swojej sztuki kulinarnej. W tym odcinku Nigella proponuje bezstresową kolację po pracy z jagnięciny, czerwonych porzeczek i porto z 10-ciominutową wersją pieczonych ziemniaków. Do tego deser pomarańczowo-jarzynowy. Gdy Nigella chce uszczęśliwić dzieci podaje im swoją pizzę bez ciasta. A gdy czuje się odważna zjada krewetki po japońsku. Błyskawicznie Nigella przyrządza fiestę w postaci fajitas z kurczaka z koktajlem la garitą. POLSKI LEKTOR

ABY PRZEJŚĆ DO FOLDERU Z WERSJĄ RMVB KLIKNIJ

>>>TUTAJ<<<
______________________________________________________________________________________
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności