Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

odc. 1 - racuchy.flv

tatanka.com / GASTRONOMIA / MĄCZNE SŁONE / RACUCHY / odc. 1 - racuchy.flv
Download: odc. 1 - racuchy.flv

17,82 MB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
RACUCHY - racuchy.jpg
2 jajka, 1 szklanka kefiru 25 dekagramów mąki 2 kwask ...
2 jajka, 1 szklanka kefiru 25 dekagramów mąki 2 kwaskowate jabłka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru szczypta soli olej do smażenia Przygotowanie 1- jajka, kefir, sól oraz mąkę z proszkiem do pieczenia wyrabiamy mikserem na jednolitą masę 2-jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę wrzucamy do ciasta delikatnie mieszając 3- na patelni rozgrzewamy olej 4- na rozgrzany olej nakładamy łyżką stołową ciasto, formując niewielkie placuszki 5- smażymy z obydwu stron na złoty kolor 6- usmażone racuchy odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku 7- posypujemy cukrem pudrem Można podawać na ciepło i na zimno
RACUCHY - racuchy.jpg
Racuchy 10 szkl mąki 10 dag drożdży 6 jaj 6 łyżek cukru ...
Racuchy 10 szkl mąki 10 dag drożdży 6 jaj 6 łyżek cukru 1 szkl mleka 3 łyżeczki masła cukier puder do posypania olej do smażenia przygotowanie: 1. drożdże rozetrzeć z cukrem rozprowadzić mlekiem wymieszać z kilkoma łyżkami mąki (pozostawić do wyrośnięcia) 2. z białek ubić pianę wsypać cukier i dalej ubijając dodawać żółtka 3. do wyrośniętego rozczynu dodać resztę mąki stopione masło oraz ubite jaja wyrobić 4. drewnianą łyżką nakładać na rozgrzany olej na patelni smażyć z obu stron 5.usmażone racuchy powinny mieć grubość 1i 1/2 cm 6. wyłożyć na ogrzany półmisek posypać cukrem pudrem z wanilią
RACUCHY - racuchy-z2.jpg
* 1/2 litra mleka * 2 jajka * 3 szklanki mąki ...
* 1/2 litra mleka * 2 jajka * 3 szklanki mąki * 1/2 kostki drożdży * 1 łyżka cukru * trochę soli Przepis na racuchy: Drożdże wymieszać z cukrem. Zalać ciepłym mlekiem (około 1/2 szklanki). Pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę wsypać do miski, dodać roztrzepane jajko i wyrośnięte drożdże. Na końcu dodać ciepłe mleko i wymieszać łyżką. Kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć na rumiany kolor.
RACUCHY - racuszki_palce_lizac2.jpg
kładniki: Ciasto: ½ kg mąki 1 łyżeczka proszku do piecze ...
kładniki: Ciasto: ½ kg mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 3 łyżki cukru 2 ½ szklanki kwaśnego mleka sól 3 duże jabłka (około 60 dag) Sposób wykonania: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, następnie dodać do niej jajka, cukier, kwaśne mleko i szczyptę soli. Wszystko razem zmiksować. Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do masy. Wymieszać. Smażyć racuszki na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron. Ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego.
RACUCHY - racuchy-z-jablkiem_4900_7.jpg
Składniki * 8 "kopiastych" łyżek mąki * * 3 ...
Składniki * 8 "kopiastych" łyżek mąki * * 3 łyżeczki cukru waniliowego * * szczypta cynamonu (jak ktos lubi to można dać więcej!) * * płaska łyżeczka proszku do pieczenia * * o 200 ml mleka * * 1 jajko * * pokrojone jabłuszko (wg uznania) * * olej do smażenia Sposób przygotowania 1. Wszystko razem dobrze mieszamy.ciasto musi być "gęstawe",na koniec dodajemy jabłka,jesli ktoś je wcześniej obrał, zalecam skropić sokiem z cytrynki.wkłądamy łyżką na rozgrzany olej,formujemy placuszki:) nich się pięknie rumienia z dwóch stron. 2. Na koniec posypujemy cukrem pudrem(oj obficie!) ja to lubię z dżemikiem porzeczkowym domowej roboty:)
RACUCHY - RACUCHY Z JABŁKAMI-JEDYNA0101.jpg
Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki ? dwa jajka ...
Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki ? dwa jajka ? 1 i 1/2 szklanki mleka ? dwie łyżki cukru ? 3 dag świeżych drożdży ? trzy jabłka ? łyżeczka lub więcej cynamonu (ile kto lubi:)) ? szczypta soli ? olej do smażenia Jak przyrządzić: Mleko podgrzać. Do letniego mleka dodać pokruszone drożdże i cukier. 2. Jajka rozbełtać, lekko posolić. 3. Do drożdży z mlekiem dodać jajka, mąkę, starte lub pokrojone w drobną kostkę jabłka, cynamon. Dobrze wyrobić ciasto (ja używam drewnianej łyżki). 4. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 5. Racuchy smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Nadmiar tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniku, posypać cukrem pudrem. Najsmaczniejsze na ciepło :)
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności