Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

e097f05213.jpeg

rzepik35 / Przepisy / e097f05213.jpeg
Przepisy - e097f05213.jpeg
Download: e097f05213.jpeg

54 KB

(600px x 450px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Rolada
5 jaj
10 dag cukru
10 dag mąki (do ciemnej 1 łyżke kakao )
0,5 łyżeczki proszku (do ciemnej 1 łyżeczke)
1 łyżke oleju
Biszkopt zwinąć gorący
Nadzienie według gustu.
Moja rolada jest dwu kolorowa,krem jak do tortu i nadzienie z czarnej porzeczki.
Piec 20-25 min.tem.180C.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Przepisy - Makowe ciasto z białek.jpg
Przepis na moje ulubione ciasto, szybko się robi a jeszc ...
Przepis na moje ulubione ciasto, szybko się robi a jeszcze szybciej się zjada. Szczerze polecam ten wypiek.
Przepisy - CIASTO Z ANANASEM.jpg
CIASTO Z ANANASEM Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka c ...
CIASTO Z ANANASEM Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru (niepełna) 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżko oleju

Masa: budyń śmietankowy - puszka ananasów - Kasia 1-1,5 kostki - 4 żółtka Na wierzch: 4 białka - 1 szklanka cukru - 20 dag wiórek kokosowych - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 2 łyżki Kasi - 2 łyżki cukru - 2 łyżki kakao Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubić na sztywno, dodać żółtka i olej, dobrze wymieszać, dodać mąkę i proszek do pieczenia Masa: Ugotować budyń śmietankowy(porcja na 0,5l) na 1 szklance soku z ananasów z 2 łyżkami cukru i 4 żółtkami. Zimny budyń utrzeć z Kasia .Do kremu dodać pokrojone ananasy. Wszystko wyłożyć na biszkopt. Wierzch: Białka ubić z 1 szklanką cukru ,potem dodać kokos i proszek.Wyłożyć na blaszkę i upiec na złoty kolor.Po wystudzeniu wyłożyć na krem.Na wierzch dać polewą

Przepisy - Tort Malibu.jpg
Składniki: Biszkopt: 7 jaj 3/4 szklanki cukru 1 łyżk ...
Składniki: Biszkopt: 7 jaj 3/4 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 1 litr śmietanki 30% 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/2 soku z cytryny 100 ml likieru malibu Dekoracja: tabliczka białej czekolady, wiśnie koktajlowe Sposób przygotowania: Biszkopt: Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam na sztywną pianę, dodając po 1 łyżce cukru. Ubijam masę, dodając po 1 żółtku. Powoli wsypuję przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie mieszam. Ciasto wylewam do prostokątnej formy i piekę 35 - 40 minut w temperaturze 180 ℃. Masa: Zimną śmietankę ubijam na sztywno z cukrem. Pod koniec ubijania dodaję sok z cytryny, rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę oraz malibu. Ubijam jeszcze chwilę. Biszkopt kroję na 3 części. Przekładam kremem malibu i posypuję pokruszoną białą czekoladą. Dekoruję wiśniami koktajlowymi i płatkami białej czekolady, ewentualnie poziomkami i wiórkami kokosowymi.
Przepisy - Sernik wiedeński.jpg
Składniki: * 1 kg dobrze odciśniętego nie kwaśnego tł ...
Składniki: * 1 kg dobrze odciśniętego nie kwaśnego tłustego białego sera * 2 niepełne szklanki cukru * 8 jajek * 1 kostka masła * 1 torebka budyniu waniliowego * 1 laska wanilii (posiekana) * 1 cytryna * 1 torebka (10 dag) rodzynek * 3 dag płatków migdałowych * 5 dag smażonej skórki pomarańczowej Sposób przygotowania: Opłucz rodzynki, odsącz i razem z płatkami migdałowymi wsyp do miseczki. Zmiel ser (dwa lub trzy razy). W rondelku na małym ogniu rozpuść masło i odstaw do wystygnięcia. Posmaruj tortownicę masłem, wysyp bułką tartą. Rozbij jajka, miseczkę z białkami przykryj i wstaw do lodówki, a żółtka utrzyj z cukrem, szczyptą soli, wanilią i sokiem z połówki cytryny. Do kogla-mogla dodawaj porcjami zmielony ser i proszek budyniowy, wciąż ucierając. Gdy masa będzie gładka i puszysta, wlej zimne masło i ucieraj, aż tłuszcz zostanie całkowicie wchłonięty. Dodaj bakalie, wymieszaj. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Ubij białka, sztywną pianę delikatnie połącz z masą serową. Przełóż do tortownicy i wyrównaj powierzchnię. Tortownicę ustaw na środkowym poziomie piekarnika. Po 40 minutach pieczenia możesz przykryć sernik folią aluminiową, aby wierzch się nie przypalił. Piecz jeszcze 10-15 minut, a potem wyłącz piekarnik i pozostaw w nim ciasto na 10 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź w formie.
Przepisy - 448f1e633f1.jpeg
PĄCZKI DLA ALERGIKÓW 25 dag. mąki pszennej 5 dag. cu ...
PĄCZKI DLA ALERGIKÓW 25 dag. mąki pszennej 5 dag. cukru 150 ml wody 2 dag. drożdży suszonych lub 4 dag. świeżych 30 ml bezzapachowego oleju np. z pestek winogron lub masła roślinnego sól oraz: cukier puder dżem olej do smażenia Składniki na ciasto mieszamy, świeże drożdże najpierw rozprowadzamy w wodzie. Wyrabiamy dodając szczyptę soli, i odstawiamy na godzinę. Formujemy nie duże kule (10 sztuk) i układamy na oprószonej mąką stolnicy. Przykrywamy ściereczką i na pół godziny odstawiamy do wyrośnięcia. W głębokiej patelni lub rądlu rozgrzewamy olej, smażymy pączki, aż będą równomiernie przyrumienione. Ostudzone nadziewamy dżemem (za pomocą rękawa do wyciskania kremów) i polewamy lukrem z cukru pudru utartego z wodą lub postpujemy cukrem pudrem. Pączki możemy również przekroić na pół i posmarować dżemem. Te pączki smakują tak samo pysznie jak tradycyjne, ale są bez jajek, mleka i masła, więc śmiało można polecić je alergikom.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności